Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen donderdag 20 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies in de bestellijst hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF stel volledig zelf je flex pakket samen. Je flex pakket kan daarbij ook bestaan uit het basispakket + zelf te bepalen extra’s. Koos je voor het basispakket abonnement, dan mag je slechts 1x/week bestellen, met een flex pakket abonnement mag je gerust 2x/week bestellen.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ENKEL WAT BESCHIKBAAR IS

Bestellen is momenteel niet mogelijk. Wij plaatsen ons aanbod voor de komende week online.

 

Basispakketten

Basispakket

Vanaf juni tot en met januari kiest de boer iedere week de nodige variatie op je bord.Vanaf deze week = wk 5 van 29 januari tot 2 februari stel ik als boer het basispakket niet meer samen voor jou en dit tot eind mei !! Heb je als Plukheyde deelnemer betaald voor het basispakket oogstaandeel, dan mag je in die periode zelf je pakket samenstellen. Richtlijn daarbij is gemiddeld 7 porties per aangesloten persoon per week aub. Merciekes en bij vragen bel of sms gerust :)

Wat kan je verwachten in een basispakket? Seizoens gebonden variatie met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 7 porties groenten per aangesloten persoon + aardappelen als die er zijn. Ik match het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving en één portie ervan aanduiden is dus voldoende! Als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 3 porties suikermais, 2 koolrabi's, 1 dikke pompoen... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.

Welke 7 groenten zitten er deze week (wk4 = 22 - 26 januari) in het basispakket? Paksoi, spruitjes, wortelpeterselie, pastinaak, winterpostelein en veldsla, landkers en prei + als gewenst zelf apart bestellen rode ui, sjalot, peterselie, stengelui(zijn er even niet...), look en koriander.Groe(n)tjes boer Koen


Momenteel niet beschikbaar

Koolgroenten

broccoli steel

Ik had graag iedereen deze week (wk45) broccoli kunnen aanbieden, maar heb woensdag bij de oogst gemerkt dat ik er net te weinig zal hebben. Vandaar dit alternatief!Immers, de broccoli stelen van de exemplaren die ik gisteren afsneed zijn eigenlijk ook super materiaal om in de keuken te gebruiken en bevatten vaak nóg meer smaak dan de broccoli zelf!

1 portie = 1 steel, goed voor 1 persoon. Ben je met meerdere in je gezin, pas voor dit product dit aantal dan gerust toe.

PS er staat een tof receptje + mooi verhaal over de broccoli steel op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=29


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool classic

Nog een 3tal nakomertjes bloemkool wit = classic beschikbaar.

Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool groen

Een nieuwjaars cadeautje van de Plukheyde!Deze groene bloemkooltjes waren voorzien voor december, maar de nattigheid heeft de groei achteruitgeslagen. Ze zijn niet supergroot, niet supervast, maar wel super lekker!Bestel er max 1 per 2 oogstaandelen aub!

Bij bloemkool is 1 portie = 1 stuk (goed voor 2 personen)


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool oranje

Enkele keren per jaar voorziet de Plukheyde wat extra kleurvariatie op je bord en zo is er deze week (wk32 = begin augustus) beperkt oranje bloemkool beschikbaar.Deze mooie donkergele (cheddar) bloemkool vind ik persoonlijk bij de mooiste en is verder even zacht van smaak als de witte...Bestel je bloemkool, dan geen broccoli aub, zo krijgen meer mensen kans er te bestellen!

Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (vrij klein dus goed voor 2 personen)


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool paars

Deze week (wk31) zijn er denk ik nog een 2tal nakomertjes van deze paarse bloemkool.Deze paarse bloemkool, blijft paars na koken en je kan er dus leuke kleurencombinaties mee op tafel toveren :)

1p = 1 stuk, goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

boerenkool

Profiteer ervan nu het nog kan! Blijft in ons aanbod tot @half april en zal zeker ook in ons oogstfeest verwerkt worden op verschillende manieren...Ze staan alvast nog steeds mooi donkergroen :)

Receptjes: met dank aan Suzanne, Sabine en Inge, ook voor de foto's
 1. fijn snijden tot chips (zie ook foto), wassen en drogen !!, olie op spuiten, zout of kruiden naar keuze even (max 10 min, net voor bruin worden) de oven in op 180°C, klaar !

 2. Deze chips kan je ook verbrokkelen in verschillende soepen !!

 3. Mixen met banaan tot smoothie = lekker en gezond ontbijt !!!

 4. Blancheren en invriezen om stukjes van het bevrozen blokje af te snijden voor sporadisch gebruik is erg handig !!!!

 5. Fijn snijden en blancheren en stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER !!!!!

1p = 6 bladeren, goed voor 1 persoon


boerenkool paars

M'n plantgoedleverancier heeft per ongeluk één plant boerenkool paars gestopt in een koolrabireeks...Wie dus (buiten het seizoen) nog es boerenkool wil eten, ga je gangBruikbaar in stooofscholtels, puree, quiche, ...

1 portie = 6 bladeren of een groeitop, zeker voldoende voor 1 persoon


Momenteel niet beschikbaar

broccoli

Enkele nakomertjes of een combi van losse topjes...

1 portie broccoli = 1 stuk(je) OF 8 aparte topjes (zéker goed voor 1 persoon)


Momenteel niet beschikbaar

broccolini rood sprouting

Bestel max 1 portie per aangesloten deelnemer aub!Broccolini rood sprouting is een broccolisoort die kleine paarse scheuttopjes maakt, een beetje vergelijkbaar met koolscheuten, maar dan vaster. Elk scheuttopje lijkt op een mini broccoli op een lang steeltje dat je zeker mee kan eten.Een echte delicatesse in de wok!

1 p = 8 kleine scheuttopjes (goed voor 1p)


Momenteel niet beschikbaar

koolscheuten

Laatste week beschikbaar!Koolscheuten ontstaan op palm- en boerenkool alsook spruitplanten en eind april zelfs op stekken van rode en witte kool die na de winter bijna einde productie zijn en door de lengende dagen + de stijgende temperaturen 'doorschieten' en dus bloemstengels vormen = koolscheuten. Typisch "hunger gap" vullend :)De smaak is lekker zoet en het zijn erg krokante/sappige steeltjes waarvan het gebruik gaat van rauw in een slaatje, maar even goed perfect in je wok kan. Zelfs de bloemetjes zijn eetbaar en kunnen gewoon mee in de pot of meer nog, instaan voor extra garnituur vlak voor het opdienen!

Recepttip: http://madamezsazsa.blogspot.com/2014/03/lang-leve-de-kool-seg.html daaruit blijkt zowel heel lekker als verse knabbel, in slaatjes of in de wok!

1p = 8 bloeistengels (goed voor 1 persoon)


Momenteel niet beschikbaar

chinese kool

2 kleine nakomertjes...

1 portie = 1 stuk, goed voor 2 personen

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


Momenteel niet beschikbaar

koolraap rutabaga

Koolraap is een weinig gekende, maar wél erg veelzijdige wintergroente bruikbaar in soep, stoofschotels, groentelasagna en je kan er ook rosti's mee maken of raspen in slaatjes...Ze kan goed tegen vrieskoude en bewaart bij jou thuis ook super, zelfs na snijden! In het ophaalpunt is keuze tussen grote en kleinere exemplaren!

Recepttips: Maakt een soep wat dikker en 'floerig', koolraap is ook zeer geschikt voor stoven: snel klaar en zacht van smaak, of in combinatie met andere groenten zoals schorseneer, yacon, biet, wortel, raap, ... En last but not least, je kan er rosti's van maken, groentenvellen van snijden voor een lasagna of gesneden blokjes ervan combineren in tartiflettes.

1p = 1 stuk, goed voor 3 tot 4 personen


koolrabi paars

Paarse koolrabi groeit iets trager dan z'n wit/groene broertje. Erg mooie paarse schil, gewoon groen vruchtvlees dat iets vaster kan zijn.

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken, op onze blog vind je alvast dit zomers slaatje!

1 portie = 1 koolrabi (goed voor 1 tot 2 personen)


Momenteel niet beschikbaar

koolrabi wit

Uit deze nog jonge reeks = niet vezelig koolrabi plukken we sinds half december. Ik heb ze ook afgedekt tegen de vrieskou. Ze zijn niet super groot, wel zoet en knapperig, zelf nog klaar gemaakt in de kerstvakantie...Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken, op onze blog vind je alvast dit zomers slaatje , maar is ook lekker in soep...

1 portie = 1 koolrabi (goed voor 1 tot 2 personen)


Momenteel niet beschikbaar

palmkool

Profiteer ervan nu het nog kan! Blijft in ons aanbod tot @half maart en zal zeker ook in ons oogstfeest verwerkt worden op verschillende manieren...Het is een typische najaars- en winterse bladkool waarvan het gebruik vergelijkbaar is met dit van boerenkool. Toch is de smaak net anders én je hoeft slechts één centrale bladnerf te verwijderen voor het klaarmaken.Recepttips 
 1. zie alle recepttips bij boerenkool !

 2. Pasta met venkel en kool (nieuwsbrief week 36 in 2022)

1 portie = 7 bladeren, voldoende voor 1 persoon


Momenteel niet beschikbaar

raap classic

Gestoofd met wat honing of luikse stroop op het eind zéér lekker!

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber. Recepttip: van jonge bladeren kan je ook lekkere soep koken!

1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


Momenteel niet beschikbaar

raap geel

Waarschijnlijk de laatste week in ons aanbod wegens nagenoeg "kaalgeplukt". Er groeien alvast nieuwe keukenraapjes in de tunnelserres die ik begin april verwacht...Een groente die sowieso vaak onderschat wordt in de keuken en goed bestand is tegen winters weer, dus nog lekker sappig!

Recepttip: gewoon stoven en dan vlak voor het serveren nog wat luikse stroop of honing erbij en op een hoger vuurtje lichtjes carameliseren is echt zálig!

1 portie = 3 stukjes (goed voor één volwassene)


Momenteel niet beschikbaar

raap wit

Beschikbaar sinds vorige week (wk19), mooi gegroeid, stevig vruchtvlees!

1 portie = 3 raapjes (goed voor 1 persoon)


Momenteel niet beschikbaar

rammenas blauer herbst und winter

Rammenas wordt ook wel eens winterradijs genoemd en blauer herbst und winter is een pittige soort die nog ruim beschikbaar is.De groei van de typische blauwpaarse knollen met spierwit vruchtvlees is dit seizoen zéér goed geweest, de knolle zijn een pak dikker dan de deli-reeks en ideaal om te grillen bv.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes. Smaakt heerlijk in dunne schijfjes op een bakplaat in de oven door caramelisatie zegt Michael!

1p = 1 stuk


rammenas deliblue®

Waarschijnlijk de laatste week in ons aanbod wegens nagenoeg "kaalgeplukt". Ik zaai alvast deze week een nieuwe snelgroeiende voorjaarssoort in de tunnelserres die ik richting eind april verwacht...Deliblue® is een ovale soort winterradijs met een zachte, licht pittige (vooral de schil) en tegelijk bijna zoete smaak die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Even goed als smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.Met het mooie paarse vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...

1p = 1 stuk (10 tot 15cm)


Momenteel niet beschikbaar

rammenas deligreen®

Helemaal Nieuw op de Plukheyde en één van drie ifv jouw smaak: zacht - medium - tot pittig:Deligreen® is een ovale soort winterradijs met een medium pittige smaak (vooral schil, vlees veel minder, eerder lichtzoet) die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Even goed als smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.Met het lichtgroene vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...

1p = 1 stuk (10 tot 15cm)


Momenteel niet beschikbaar

rammenas delicandy®

Delicondy® is een ovale soort winterradijs met een pittige smaak (zeker als je de schil eraan laat) die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Combineert ook goed in een stoofschotel met prei of als smaakmaker in verschillende soepen.Met het mooie roze vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...

1p = 1 stuk (10 tot 15cm)


rode kool

De laatste 10tal stuks van dit winterseizoen... Klassieker die geen uitleg nodig heeft denk ik!Ik oogst momenteel kleinere exemplaren en combineer twee stukjes tot een "normale" grote kool. Bestel er max 1 per bestelling aub tenzij je 4 oogstaandelen of meer bezit (dan mag twee ook).

Zomerrecepttip: erg lekker als slaatje gemarineerd in sinaasappelsap!

1 portie = 2 stukjes (zeker goed voor 2 tot 4 personen)


Momenteel niet beschikbaar

romanesco

Er zijn enkele kleine nakomertjes gespot! Klein gebleven omdat ze op een (te) nat stuk akker opgroeiden. Zie het als een smaakmakertje/side dish en bestel er max 1 per deelnemerscode aub!Romanesco is een mooie en erg lekkere koolsoort die in torentjes groeit, een soort kunstwerk van de natuur. Bovendien zacht van smaak en toch erg karaktervol alsook stevig van structuur. Eén van mijn favorieten onder de kolen...

1p = 1 stuk(je) en goed voor 1 persoon.


Momenteel niet beschikbaar

Russian red kale

Russian red kale is een bladkool (verwacht dus geen bol) zoals boerenkool. Het blad is echter veel gladder, met rode nerf en een zachtere en zoetere smaak.

1 portie = één kooltop met kleine, maar frisse bladeren goed voor 1 persoon


Momenteel niet beschikbaar

savooi classic

Laatste week in ons aanbod wegens nagenoeg "kaalgeplukt" er resten ook enkel nog kleinere exemplaren.Klassieke recepttip: gestoofd met spekjes of rookworst. Superlekker, eerst zelf nog eens getest voor ik dit schreef ;)

1 portie = 1 stukje (goed voor 1 tot 2 personen)


Momenteel niet beschikbaar

savooi deadon

Laatste week in ons aanbod wegens nagenoeg "kaalgeplukt" er resten ook enkel nog kleinere exemplaren.Savooi deadon is bij de doorwinterde Plukheyde deelnemer gekend als een zéér lekkere meerwaarde onder de herfst- en winterkolen.Het is een kruising tussen de klassieke savooi en witte kool, daardoor zijn de bladeren minder geribbeld en de buitenste bladeren hebben ook een mooie paarse kleur. De smaak is zachter en zoeter tov de classic en daarom zeker bij kinderen gesmaakt!

1 portie = 1 stukje (goed voor 1 tot 2 personen)


Momenteel niet beschikbaar

spitskool paars

Ik heb 2 nakomers geoogst afgelopen zondag om ze alvast niet te verliezen aan de vrieskou, maar wel aan jou :)Net zoals groene variant bruikbaar in koolsla, maar ook perfect om te stoven. Het is zowat een "zachtere" versie van rode kool die iets later dit najaar&winter zeker ook nog volgt.

1 portie = 1 stuk (zéker goed voor 2 tot 3 personen)


Momenteel niet beschikbaar

spitskool wit

Geplant eind september met als doel wat extra fris groen te voorzien tijdens de donkere maanden januari&februari. Dat lijkt gelukt, uiteraad niet zo groot/vol als in de zomer, maar best oké :)Recepttips: Nele wil ons graag inspireren met deze winterse pasta. Wat ook kan is versnijden, blancheren en opstoven met flink wat boter en nootmuskaat. En versneden in een gemarineerde rauwe spitskoolsalade is het zeker ook lekekr.

1p = 1 stukje (wat kleiner/losser in de winter), goed voor 2 personen


Momenteel niet beschikbaar

spruitjes classic

Door de extreme nattigheid hebben heel wat spruitplanten de afgelopen weken rotte wortels gekregen. Hierdoor is de productie fel teruggelopen.Bestel er dus enkel als je er vorige week geen had aub!OF als je ze nodig hebt voor een bereiding voor het oogstfeest nu zaterdag 02 maart!

1 portie = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

paarse spruitjes

Beperkt beschikbaar!

Eigenlijk had ik planten gekocht waarvan ik had verwacht dat ze flowersprouts zouden produceren. Het bleken echter (erg traag groeiende) paarse spruitjes waarvan ik er sinds wk2 iedere week een 6tal porties kan aanbieden. Ze zijn iets bitterder dan de klassieke groene, wat dat betreft misschien minder kindvriendelijk...


Momenteel niet beschikbaar

witte kool

Waarschijnlijk de laatste week in ons aanbod wegens nagenoeg "kaalgeplukt".

1p = 2 kleinere stukjes goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

paksoy

We zijn eind januari gestart met de pluk van Paksoi. Ze zijn jammer genoeg wat kleiner na de tot nu erg donkere en natte wintermaanden.Paksoy is lekker in al je woks of groentensappen.

1 portie = 1 stuk(je), goed voor 2 personen


rammenas Ostergrus

Deze rammenas/daikon is een snelle voorjaarsgroeier. Je kan ze vergelijken met 'lange radijzen' met wit vlees en roze schil' zijn.Ze zijn gematigd pittig.

Recepttip: ideaal om gezonde snackblokjes van te snijden, heerlijk met wat selderijzout...

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon Laurin

Middelgrote, zacht pittige witte rammenas = winterradijs.Kan perfect in je slaatjes, soepen, stoofschotels of gewoon in blokjes met wat (selderij)zout als snack... Geschild helemaal niet scherp van smaak.

1p = 1 stukje (ongeveer zo groot als een kleine wortel)


Momenteel niet beschikbaar

Bladgroenten

andijvie

Een (na)zomerse klassieker, lichtbitter. Deze week (wk42 = half oktober) de allerlaaste 4 stuks beschikbaar voor de winter...Recepttip: Fris versnipperd in een stoemp erg lekker, maar persoonlijk (nostalgie denk ik, want zo at ik het als kind altijd) eet ik het erg graag gestoofd en dan goed uitgelekt en versneden verwerkt in witte saus...

1p = 1 stuk goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

andijvie krul

Mooi gegroeide reeks waaruit we al ruim een maand plukken, maar die nu (wk42 = half oktober) de allerlaatste week beschikbaar is voor de winter...

Recepttip: Krulandijvie is best een veelzijdige groente. Je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.

1p = 1 stuk goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

knolselder

Klassieke smaak voor de herfst en winter.De grotere exemplaren zijn uitgedeeld, we schakelen noodgedwongen naar een reeks die door omstandigheden te laat (eind juni) geplant werd. Ze zijn niet veel groter geworden dan een forse tennisbal, maar ik zal 2 of 3 stuks voor 1 portie meegeven...

1p = 2 stukjes, goed voor 1 tot 2 personen


Momenteel niet beschikbaar

krulpeterselie

Krulpeterselie is een klassieke smaakmaker die normaal bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!Maar het blijkt gewoon te nat op de akker en mijn jonge peterselie is de afgelopen weken rot geworden aan de worteltjes = > ik heb nog een beetje oude/sterk ingewortelde planten waarvan ik tot volgende week kan snijden en dan vrees ik dat het op is voor enkele weken/maanden... Mijn excuses!!

1p = 5 sterke takken (normaal 1 blokje, maar dat gaat nu niet)


Momenteel niet beschikbaar

bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die normaal bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!Maar het blijkt gewoon te nat op de akker en mijn jonge peterselie is de afgelopen weken rot geworden aan de worteltjes = > ik heb nog een beetje oude/sterk ingewortelde planten waarvan ik tot volgende week kan snijden en dan vrees ik dat het op is voor enkele weken/maanden... Mijn excuses!!

Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p = 5 sterke takken (normaal 1 blokje, maar dat gaat nu niet)


Momenteel niet beschikbaar

zomerpostelein

Een echte opfrisser van je zomers slaatje! Laatste week beschikbaar dit seizoen.Zomerpostelein betreft het broertje van winterpostelein, maar is toch echt anders van smaak en uitzicht. De blaadjes zijn vlezig met bijna wasachtig, krokant blad, vermoedelijk doen ze het daarom ook goed in warm tot heet zomers weer.

Een portie = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

roodlof rubro

Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.We zijn deze week (wk5 van 29 jan tot 02 feb) toe aan de allerlaaste 5 stuks van dit seizoen.Mooi gegroeid!

1p = 1 krop


Momenteel niet beschikbaar

Roodlof di Lusia Adige

Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.Tot nu was Rubro beschikbaar, een variëteit die donkerrood&wit als bladkleur afwisselt. Deze komt normaal nog terug na nieuwjaar, maar tot dan schakelen we even over naar deze "di Lusia Adige" variëteit met een lichtgroene&rood gespikkelde bladkleur.Foto en smaakbeoordeling volgen, want dit is een échte nieuwigheid op de Plukheyde!

1p = 1 krop


Momenteel niet beschikbaar

selder groen

De klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, groentesappen, ... Vrij klein door een typische najaarsziekte in het buitenste blad dat ik moet wegbreken, de kern is wel nog gezond en frisgroen.

1p = 2 stuk(jes)


Momenteel niet beschikbaar

selder wit

Een klassieke smaak, recepttip erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!Laatste week beschikbaar en jammer genoeg vrij klein door een typische najaarsziekte in het buitenste blad dat ik moet wegbreken, de kern is wel nog gezond en frisgroen. Ik geef dan ook twee stukjes mee per portie om wat meer volume op je bord of in je groentensappen te hebben.

1p = 2 stuk(jes)

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla asian mix

Asian mix = een mengeling van pittige mosterdslaatjes.

1 portie asian mix = één blokje


sla baby leaf

Mengslaatje waarvan je kan plukken en dat je kan planten of direct gebruiken.

1 portie = 1 blok(je)


Momenteel niet beschikbaar

sla batavia groen

Deze batavia is een mooie groene en krokante slasoort.

1p = 1 krop/stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla batavia rood

Deze batavia is een mooie rode krokante slasoort.

1p = 1 krop/stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad groen

Groene eikenbladsla is samen met z'n rode broertje de populairste sla op de Plukheyde.Zacht en frisgroen.

1p = 1 krop goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad rood

Rode eikenbladsla is samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.Zacht en frisrood, maar er restten enkel nog relatief kleine exemplaren, als je het volume van een "normale" krop wenst, bestel er dan gerust twee!

1p = 1 kropje(goed voor 1 tot max 2 personen) 


Momenteel niet beschikbaar

pluksla groen krul

Groene krul-pluksla groeit als krop (zie foto) maar je kan het plantje dat ik oogst met kluitje thuis desgewenst herplanten en er blaadje per blaadje van plukken volgens wat jij nodig hebt op dat moment zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.

1 portie = 1 stuk (met kluit)


Momenteel niet beschikbaar

pluksla rood glad lepelblad

Een deelnemer had vorig seizoen een erg toepasselijke&mooie naam voor deze pluksla: bruidsboeketsla en ik vind dat de kleur en symmetrie best wel passen in dat plaatje:)Lepelblad-pluksla groeit in kleine kropjes van gladde botersla blaadjes die samen een grotere krop vormen. Je kan de kleine kropjes oogsten van buiten naar binnen zonder dat de grote krop uiteenvalt.Ik zal oogsten met kluitje, dan kan je hem thuis opnieuw inplanten als je dat wenst!

1 portie = 1 stuk (met kluit)


Momenteel niet beschikbaar

pluksla rood krul

Rode krul-pluksla groeit als krop (zie foto).Je kan het plantje dat ik oogst met kluitje als je wenst thuis herplanten en er blaadje per blaadje van plukken volgens wat jij nodig hebt op dat moment zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.

1 portie = 1 stuk (met kluit)


Momenteel niet beschikbaar

sla ijsberg

We plukken nu (wk45 = 2e week november) nog enkele overblijvers en tegelijk allerlaatste stuks van 2023De klassieke ijsbergsla, mooi frisgroen en krokant.

1 p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla krop groen

We plukken nu (wk44 = begin november) de allerlaatste stuks van 2023...De "normale" boterzachte groene kropsla.

1 portie = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla krop rood

We plukken nu (wk44 = begin november) uit een mooi gegroeide laatste reeks van 2023!De "normale" boterzachte rode kropsla.

1 portie = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

sla romeinse groen

Romeinse sla is een erg krokante, lekkere sla die meer nog dan andere slasoorten bomvol gezonde mineralen zit.Deze week (wk41 = begin oktober) vermoedelijk voor het laatst beschikbaar dit seizoen.

Deze sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast. Het is een slasoort die net iets anders proeft (vrij zoet) en bv. typisch is voor een echte salade Niçoise!

1p = 1 krop


Momenteel niet beschikbaar

sla veldsla

We zijn sinds half oktober gestart met de oogst van dit typische najaars- & winterslaatje.De blaadjes zijn boterzacht en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola, maar even goed met witloof :) Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker!

1p = 2 blokjes


sla wasabino

Een nieuw productje, gezaaid door één van onze deelnemers :) is sinds begin mei beschikbaar.Sla wasabino is een klein plukslaatje met een fris groengeel en krullig blad. De smaak is wasabi-achtig, lekker pittig en Oosters dus, maar niet zo pittig als het Japanse kruid zelf...

1 portie = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

spinazie

Na de recente nattigheid + vorst is er duidelijk kwaliteitsverlies op onze spinazie. Ik oogst wat kan en probeer zoveel mogelijk rotte plekjes en/of gelige blaadjes te mijden!

1p = @200gr


Momenteel niet beschikbaar

spinazie Nieuw-Zeelandse

Deze zomerse spinazie variant kent sinds half oktober een tweede beschikbaarheids periode door hergroei van diep ingesneden planten uit de zomer! Waarschijnlijk nog beschikbaar tot Kerst.

Iets meer werk in de keuken dan klassieke spinazie, want je moet de bladeren verwijderen van de (taaie) stengel, maar wel vergelijkbaar in smaak en gebruik. Is wel vleziger dan klassieke spinazie en bewaart daarom goed én slinkt duidelijk minder bij stoven.

1p = @300gr


Momenteel niet beschikbaar

suikerbrood

De nog beschikbare suikerbroden (nog een 50tal) worden wat kleiner omdat ik meer van de buitenste bladlagen moet verwijderen voor de nog steeds frisgroene kern over blijft.

Suikerbrood of groenlof is een echt najaarsproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken. Recepttips: Als je de bladeren een 15tal minuten in ijswater legt verdwijnt de natuurlijke bitterheid grotendeels! Je kan suikerbrood rauw eten (de meer vlezige onderste bladstukken worden veel gebruikt in slamixen in de winkel en zijn na wat vorst in de winter ook minder bitter, bijna zoet!!, maar je kan het evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken...

1p = 1 krop


suikermais

Typische najaarspecialiteit, allerlaatste week beschikbaar!Onze suikermais is lekker mals en sappig! En natuurlijk ook heerlijk zoet, zowel rauw van de kolf als gegrild in de oven, voor je chili...

1 portie = 1 (stevige) kolf


Momenteel niet beschikbaar

suikermais wit

Er zijn nog verschillende kolven, maar de kwaliteit begint door de regen en de wormpjes die er in oktober waren toch af te nemen. Vandaar de laatste week beschikbaar. 1 portie = 1 (stevige) kolf


Momenteel niet beschikbaar

snijselder

Er staan enkele stevige snijselderplanten op de akker waar ik stengels van kan snijden als smaakmaker voor soepen en sauzen.Snijselder = oude holpijpselder variëteit => beter bestand tegen de winter én met een stevige/erg kruidige smaak!

1 portie = 5 takjes


tatsoi (Japanse Spinazie)

De grote zijn er vantussen, maar er restten nog heel wat kleinere exemplaren die zeker zo lekker zijn!Tatsoi wordt ook wel Japanse spinazie genoemd, maar is eigenlijk het kleine, minder gekende broertje van paksoy dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie, maar dan pittiger (Japans ;) !

1portie = 1 blokje (let op minder groot)


Momenteel niet beschikbaar

wilde chichorée

Waarschijnlijk nog tot half maart in ons aanbod wegens nagenoeg "kaalgeplukt". Wilde chichorée is een best bitter slaatje, maar wordt sterk gesmaakt door de liefhebbers onder de deelnemers.

Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen gebruikt worden in salades, terwijl de wat oudere en grotere bladeren beter zijn voor koken of stoven. De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger) en zal ik vanaf november beschikbaar stellen.

1 p = 1 busseltje of handje


groene warmoes (Verde da Taglio)

De smaak en het gebruik van deze frisgroene warmoesvariëteit.leunt het dichtst aan bij die van spinazie die in de zomer niet beschikbaar (spinazie bloeit dan te snel door warmte).Sowieso is de smaak van groene warmoes écht anders dan die van de 'regenboog' warmoes, die voor sommigen onder ons te veel naar biet smaakt...Het gebruik is in die zin écht als spinazievervanger...

1 portie = 1 busseltje bladeren (goed voor 1 persoon)


Momenteel niet beschikbaar

Hertshoornweegbree

Hertshoornweegbree is een speciaal slaatje dat ideaal is als ingrediënt voor een mengslaatje.Bovendien zitten de jonge bladeren volgens wikipedia vol vitamines (C, β-caroteen, B1) en voedingsvezels en je kan ze zowel rauw als gekookt eten.

1p = 1 blokje


Chicorée Rossa Italia

Vorm en smaak zoals de wilde chichorée, bitter dus, maar met een mooie paarse steel en nerf in het blad. Kan in slaatjes en gestoofd(foto volgt)

1 p = 1 busseltje (handje)


Momenteel niet beschikbaar

Vruchtgroenten buiten

augurk

Voor de liefhebbers, er zijn toch nog  enkele augurken gegroeid.Zowel lekker vers (komkommer met nog meer smaak) als ingemaakt!

Recpttip: Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes. Zie ook uitgeschreven recept van Wouter hiervoor op onze blog.

1 portie = 1 stuk (keuze uit middelgroot en groot)


Momenteel niet beschikbaar

butternut

Met hun typische vorm lijken het wel mooie gladde beige pionnen van een ganzebordspel ;)Vermoedelijk de laatste week beschikbaar...

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang groen

Op de Plukheyde telen we 5 soorten courgettes, het is echter oktober en het courgetteseizoen zit er zo goed als op, want de bevruchting loopt niet vlot meer. De komende weken nog enkele nakomers
 1. groen lang = dé klassieker (klik hieronder als je graag deze wenst)

 2. geel lang = groeit wat trager = vaster met meer stevige schil en geler vruchtvlees

 3. wit lang = groeit sneller = meer zachte, lichtgroene schil en dito vruchtvlees

 4. rond groen = ideaal om op te vullen

 5. rond geel = toffe kleurvariatie op je tafel als je opvult, maar beiden kunnen natuurlijk ook verwerkt worden in soep, provencaalse en andere sauzen, zomerse stoofschotels...

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang geel

Hier kan je de gele lange courgette bestellen.Deze groeit wat trager = vaster met meer stevige schil en geler vruchtvlees.Het is echter oktober en het courgetteseizoen zit er zo goed als op, want de bevruchting loopt niet vlot meer. De komende weken nog enkele nakomers

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang wit

Hier kan je de witte lange courgette bestellen.Deze groeit wat sneller = zachter vruchtvlees en (lichtgroene) schil.Het is echter oktober en het courgetteseizoen zit er zo goed als op, want de bevruchting loopt niet vlot meer. De komende weken nog enkele nakomers

1p = 1 stuk 


Momenteel niet beschikbaar

courgette rond geel

Hier kan je de ronde gele courgette bestellen.Deze is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten, maar kan je natuurlijk ook verwerken in sauzen...Het is echter oktober en het courgetteseizoen zit er zo goed als op, want de bevruchting loopt niet vlot meer. De komende weken nog enkele nakomers

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

courgette rond groen

Hier kan je de ronde groene courgette bestellen.Deze is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten, maar kan je natuurlijk ook verwerken in sauzen...

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

honingmeloen

Af en toe is er ook fruit op de Plukheyde. De meloenen zijn iets minder talrijk dan vorig jaar, maar iedereen kan er wel één of twee kiezen. Kon je nog geen meloen bestellen, dan kan het deze week (wk36 = begin september) nog en dan graag max 1 als je maar één oogstaandeel (persoon) hebt en maximaal twee (in totaal, dus 1 watermeloen + 1 honingmeloen mag) als je twee of meer oogstaandelen hebt aub.Aperitiefreceptje: samen met komkommer in de blender + wat cocoswater en citroen/limoen.Kenmerken honingmeloen heeft geelgroen en vast vruchtvlees, de pitten zitten gecentreerd en kan je er dus makkelijk uitsnijden, de smaak is zacht&zoet, honingmeloen is sappig, maar uiteraard minder dan watermeloen...

1p = 1 grote of 2 kleinere


Momenteel niet beschikbaar

buitenkomkommer middellang

Deze soort lijkt ook wel wat op augurk met z'n bobbeltjes, maar het zijn écht wel komkommers. Ze zijn iets vaster van structuur en sterker van smaak dan de komkommers uit de serre. Verder ook sappig en fris voor al je slaatjes en smosjes ...

1 portie = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

patisson oranje

Oranje patisson wordt op de Plukheyde jong en relatief klein geplukt => perfect als courgette met meer smaak, kan zelfs rauw gegeten worden!Het is echter oktober en het courgette&patisson seizoen zit er zo goed als op, want de bevruchting loopt niet vlot meer. De komende weken nog enkele nakomers

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

pompoen classic

Dé klassieke oranje hokkaido pompoen goed voor soep, roosteren, ...de laatste 20tal stuks van dit seizoen, bestel er max één per deelnemerscode aub

1p = 1stuk, zeker goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

pompoen groen

Ook van de proef met groene pompoen zijn we toe aan de laatste 10tal stuks van het seizoen.Groene hokkaido pompoen is vergelijkbaar in gebruik met de klassieke oranje, maar heeft een hardere schil waardoor ze beter bewaren!

1 portie = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

pompoen futsi black

Er zijn een 8tal stuks, héél weinig opbrengst dus, sorry!Speciale pompoen met een "buitengewoon fruitige smaak". Smelt in de mond en heeft een dradige structuur = spaghetti pompoenachtig, maar de schil is dunner en wordt lekker krokant in de oven = smakelijk mee opeten!

1 portie = 1 stuk goed voor 2 personen


Momenteel niet beschikbaar

pompoen spaghetti

De spaghetti pompoen is een iets minder klassieke, maar vooral veelzijdige pompoen!Er zijn nog een 15tal stuks...Recepttip: halveren en grillen in de oven gekruid naar keuze, vervolgens gewoon op tafel laten uithollen met een vork en dan komen er spaghetti-achtige slierten vrij. Die kan je ook nog op verschillende manieren verwerken als basis...

1p = 1stuk, zeker goed voor 2 tot 3 personen


Momenteel niet beschikbaar

patisson wit

Stilaan de laatste exemplaren voor dit seizoen...Een minder gekene pompoensoort met geelwit vlees.

Recepttips: 
 • Uit het vruchtvlees balletjes snijden met een speciaal lepeltje en daarmee vegetarische gehaktballetjes maken in de vol-au-vent. Héél lekker volgens deelnemer Tone.

 • Kort koken, topje eraf halen, vervolgens uithollen en het vruchtvlees opbakken samen met andere groenten zodat je het kan gebruiken als pizzabodem + vulling...

 • Vruchtvlees ook als vulling te gebruiken in quiches

 • Ook super in de soep 

1 portie = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

pompoen sweet dumpling

De minst klassieke pompoen, maar waarschijnlijk de lekkerste in ons aanbod. Klein, maar uitgesproken zoete smaak met een toets van kastagne.Vermoedelijk laatste week beschikbaar.

De sweet dumplin is een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Recepttip van Inge: Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.

1p = 1 stuk(je !) Let op ze zijn klein maar erg fijn


Momenteel niet beschikbaar

watermeloen

Af en toe is er ook fruit op de Plukheyde. De meloenen zijn iets minder talrijk dan vorig jaar, maar iedereen kan er wel één of twee kiezen.Kon je nog geen meloen bestellen, dan kan het deze week (wk36 = begin september) nog en dan graag max 1 als je maar één oogstaandeel (persoon) hebt en maximaal twee (in totaal, dus 1 watermeloen + 1 honingmeloen mag) als je twee of meer oogstaandelen hebt aub.

Kenmerken ifv je bestelkeuze: onze watermeloen bevat wel pitjes in het vruchtvlees, maar is ook lekker zoet&sappig

1 p = 1 grote of 2 kleinere


Momenteel niet beschikbaar

Zaphito pompoen

Blinkend groene bolletjes, bewust jong geoogst => schil is bruikbaar zoals bij courgette.

Het gebruik is ook vergelijkbaar met dit van courgette, de meerwaarde zit in de geur en smaak: die van frisgroene erwten + het vruchtvlees is eerder geel => écht wel een toevoeging in ons aanbod!!

1 p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

Wortelgroenten

pastinaak

Pastinaak blijft waarschijnlijk beschikbaar tot eind maart, er zijn alvast nog mooie wortels!Recepttip1 voor pastinaak walnoot(cup)cake!

Recepttip2 samen met wotelpeterselie en/of wortel en/of raap in stoofschotels of ook in soep zie pastinaaksoep met peer en nog heel wat andere recpeptjes op onze blog.

1p = 1 grote of 2 kleinere stuks


Momenteel niet beschikbaar

schorseneer

Waarschijnlijk de laatste week in ons aanbod wegens nagenoeg "kaalgeplukt".Schorseneer is een échte Vlaamse winterklassieker, vol van smaak, maar wel wat meer werk in de keuken. Als je ze echter kuist onder water is het vrij makkelijk en vooral geen (vinger)plakboel.Recepttips
 1. kok Loïc op VTM van het programma 'zot van koken' kwam er in 2019 op onze akker halen (zie foto) om ze daarna te bereiden "à la Flamande". Er zijn toen leuke beelden gefilmd op onze akker die je hier kan bekijken via VTM go als je een kijkersprofiel aanmaakt... Let wel, het was toen héél wat droger dan nu op de akker én ik zag er wat jonger uit ;). Vandaag is het oogsten in de modder ook andere koek...

 2. via een collega boer: halfzacht stomen en rollen als kroket (zoals met aardappelkroketten) en dan frituren! Dat frituren lukt trouwens ook zonder jasje liet deelneemster Lut me weten. Zie https://www.mijnspar.be/recepten/frietjes-van-schorseneren en haar kinderen vonden het super :)

1 portie = 3 mooie stokken én de mogelijkheid enkele kleine naar keuze bij te nemen


Momenteel niet beschikbaar

witloof

Let op het witloof dat je nu bestelt is voor ophaling volgende week!Witloof is immers de enige groente op de Plukheyde die ik niet zelf teel en die ik zoals vorige seizoenen 1 op 1 doorreken aan de prijs van 4,80 euro/kg.Betalen kan zoals vorig seizoen mbv een Payconiq QR code of cash op het ophaalpunt. Dat spaart mij heel wat administratie!

1 portie = 250gr

Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is van oktober tot en met maart door samenwerking met de lokale witloofboer Danny Schoevaerts.Danny is trouwens net zoals de Plukheyde een Kampenhoutse 'duurzame held'. Click op de link voor meer info!


bussel wortels de Akelei

! Eénmalig ! aanbod (op = op), deze week (wk28) zijn er nog een 40tal bussels (die vorige week geoogst werden > nog relatief vers).Eind juni kreeg ik bericht van Marijke die vorig jaar stage deed op de Plukheyde en die nu actief is bij de Akelei, een collega bioboer te Heist-o/d-Berg.Zij hadden een overaanbod gebusselde bio-wortels van 1,2kg die ze vers voor ons konden oogsten > zeker goed van kwaliteit én smaak!Navraag op het afhaalpunt bij enkele deelnemers gaf aan dat hier wel interesse in zou zijn. 1 bussel zal 2 euro kosten. Dit zit dus niet vervat in de abonnementsprijs omdat ik de bussels (zoals het witloof in de winter) extern aankoop.

1p = 1 bussel van @1,2 kg (en kost dus 2 euro, te betalen in het afhaalpunt)


Momenteel niet beschikbaar

haverwortel

Haverwortel is een nieuwigheid binnen het assortiment.Het betreft een wortelgroente die uitwendig nogal "harig" is, maar inwendig héél wat smaak herbergt!

1 portie = 3 wortels


Momenteel niet beschikbaar

wortel specialiteit Oxhella

Jammer genoeg zullen dit de laatste winterwortelen zijn.De laatste reeks die ik kon zaaien heb ik niet meer gewied gekregen tijdens het groeiseizoen waardoor de groei daarvan erg beperkt is gebleven. Volgend jaar zal de wiedeg operationeel zijn (die investering is "as we speek" deze weken bij m'n landbouwmachine garagist voor aanpassingen samen met m'n traktor tot een werkbare combi)

1p = 250 à 300 gr


Momenteel niet beschikbaar

wortel Nantaise

Nantaise is een langwerpige, klassiek oranje en zoete wortel.Ze zijn niet super groot, wel redelijk vrij van wormgangetjes. "Elk nadeel heb dus ze voordeel" zou een beroemde Nederlander zeggen :) Beide feitjes zijn het gevolg van het opgroeien in een teveel aan onkruid nadat al het voorjaarswerk door een teveel aan nattigheid en koude in maart&april samenkwam in mei&juni en jullie boer even niet meer kon volgen...

1p = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

wortelpeterselie

Voor de liefhebbers heb ik nog een beperkt aantal stukjes wortelpeterselie.  Het is een groente die ik normaal zoals pastinaak vrij ruim kan aanbieden, maar waarin ik afgelopen seizoen onvoldoende heb kunnen wieden > klein gebleven en ik denk enkel nog deze wee beschikbaar, wel lekker!!Wortelpeterselie is een typische herfst en wintergroente. Leunt voor het gebruik in de keuken sterk aan bij knolselder, maar ook zeer goed in stoofschotels...

Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C. Bovendien is het blad bruikbaar zoals dit van bladpeterselie.

1 portie = 2 tot 3 stukjes (eerder klein en dus voor de smaak, niet voor volume)


Momenteel niet beschikbaar

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel agila

Net zoals vorige week oogsten we verder deze Agila aardappel omdat de plaats waar ze staan op de akker vrij moet raken.Agila is een half zacht, half vast kokende alleskunner!

1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel alouette

Alouette is een mooie rode vrij zacht kokende alleskunner. Je kan er zowel puree, gewoon gekookte patatjes als frieten mee maken!Ze zijn door omstandigheden (weer, coloradokever en onkruiddruk) klein gebleven, wel lekker!

1p = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel Carolus

Carolus is een bloemige en heel smakelijke aardappel met licht roze vlekken op de schil die we in oktober hebben geoogst.Ze zijn door omstandigheden (weer, coloradokever en onkruiddruk) klein gebleven, wel lekker!

1p = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

eerstelingen (vroege patatjes)

Na de lekkere vroege patatjes van deelnemer Wouter eind juli, zijn we overgeschakeld naar de vita bella's van onze akker.Ze zijn door omstandigheden (weer, coloradokever en onkruiddruk) klein gebleven, wel lekker!Eerstelingen bak je best in de pan of kook je dubbel (eerste kookwater weggieten) omdat ze nog niet volledig afgerijpt zijn.

1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

Aardappel Twinner

Wie wenst mag nog Twinner aardappelen bestellen, er rest momenteel nog zo'n 15kg stock

Twinner is een halfvast tot halfbloemige variëteit waar je ook frietjes van kan maken.

1p = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel Twister

Twister is een redelijk vastkokende smakelijke aardappel waarvan je echter ook frietjes kan maken.Ze zijn door omstandigheden (weer, coloradokever en onkruiddruk) klein gebleven, wel lekker!

1 portie = 200 gr


Momenteel niet beschikbaar

aardappel vita bella

Vastkokend en lekkere aardappel!Ze zijn door omstandigheden (weer, coloradokever en onkruiddruk) klein gebleven, wel lekker!

1p = 300 gr


Momenteel niet beschikbaar

ajuin geel

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.


Momenteel niet beschikbaar

ajuin rood

Door de onkruiddruk dit jaar wat kleiner dan de vorige jaren en ook gewacht tot oktober op een gaatje in de agenda om ze te kunnen oogsten, maar nu we afgelopen WE al een groot deel aardappelen samen rooiden, kan ik er vanaf nu tijd voor maken...Sowieso zoet en lekker + goed te bewaren!

1p = 3 grotere + 3 kleinere uien


Momenteel niet beschikbaar

ajuin wit

Ik ga deze week echt proberen de bulk gele en rode ui + sjalot te verdelen obv je bestelling in wk35!. Witte ui dan is in minder grote aantallen gezet en blijft anders dan voor de gele en rode ui gewoon vrij kiesbaar per week tot uitgeput. Het zijn vrij kleine, maar zoete uitjes.


Momenteel niet beschikbaar

biet chioggia

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groenteZe werden afgedekt tegen de vrieskou, maar bijna uitgeput en dus vermoedelijk deze week de laatste week beschikbaar.

1 portie = 3 bietjes


Momenteel niet beschikbaar

biet geel

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...

1 portie = 3 bietjes


Momenteel niet beschikbaar

biet rood

Rode bietjes zijn de meest gekende en daarom misschien de meest gevraagde op de Plukheyde.Op onze blog vind je enkele lekkere hapjesrecepten die je kon proeven op onze filmvoorstelling eind november én die heel goed ontvangen werden :)

1 portie = 3 bietjes


Momenteel niet beschikbaar

look

De resterende look is opnieuw opgeschoten door wortelvorming in opsteigend grondwater. De teentjes zijn dus eerder "plat" maar de stengeltjes&blaadjes hebben dezelfde smaak en kan je zeker ook gebruiken in al je gerechten.Lekker, maar best wel wat pittiger dan gedroogde look, in al je gerechten of gewoon vers als mini hapje in de oven!

1p = 1 bolletje


prei winter

Winterprei blijft ruim beschikbaar tot eind april.Onze winterprei is een lokaal veredelde variëteit: Mechelse blauwe waarvan we het zaad al voor het 4e jaar aankopen via collega bio-boer de Akelei uit Schriek.

1p = 1 stevig stuk


prei herfst

Vermoedelijk de laatste week dat we herfstprei oogsten! Geen paniek, nadien schakelen we over naar winterprei waarvan ik er voldoende staan heb tot april-mei...Herfstprei op de Plukheyde is een speciale soort met extra lange witte/lichtgroene schacht en vooral een superieure lichtzoete preismaak. Ruim beschikbaar :)

1p = 1 stuk (goed voor 1 persoon)


Momenteel niet beschikbaar

sjalot

Door de onkruiddruk dit jaar wat kleiner dan de vorige jaren en ook gewacht tot oktober op een gaatje in de agenda om ze te kunnen oogsten, maar nu we vorig WE al een groot deel aardappelen samen rooiden, kan ik er vanaf nu tijd voor maken...Sowieso lekker + goed te bewaren!

1p = 3 grotere + 3 kleinere stuks 


Momenteel niet beschikbaar

stengelui

Stengelui wordt ook wel eens lenteui genoemd en we hebben er als alles goed gaat vanaf begin mei continu beschikbaar...

1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


Momenteel niet beschikbaar

venkel

De laatste partij van dit seizoen en deze week de allerlaatste stuks vrees ik, minder groot gezien de late plantdatum, maar z'n typische smaak komt nog steeds goed uit de verf!Het is eigenlijk al een serieuze gok er nog te plannen voor oogst eind november - december en de nattigheid van de afgelopen weken heeft het er niet makkelijker op gemaakt, maar 't is toch min of meer gelukt :)

Recepttips: Omdat we oogsten mét loof kan je er ook lekkere pesto van maken en recent werd er ook een speciaal soeprecept toegevoegd waarin een venkel&pompoen combi centraal staat!

1 portie = 2 stuk(jes), samen goed voor 1 persoon


Momenteel niet beschikbaar

yacon

Typische Plukheyde groente in het najaars- en winterassortiment waarvan je zeker bereidingen zal kunnen proeven op ons oogstfeest.Er is wel behoorlijk wat verlies door het continue nattte weer en de oververzadigde bodem, maar blijft normaal beschikbaar tot half april.Yacon is erg veelzijdig in de keuken: kan in soep, maar even goed in de wok, of zelfs als verse snack (in dat laatste geval best enkele dagen laten liggen, dan worden de knollen duidelijk zoeter!!)

Deze groente is ERG gezond omdat de suikers ervan pas worden opgenomen in de dikke darm en dus een erg laag glycemische index genereren. Yacon is dan ook een perfect zoetmiddel voor diabetici...

1p = 300gr


zoete bataat

In principe heeft iedereen de vorige 2 weken kans gehad zijn/haar aandeel zoete aardappel van de totaaloogst te ontvangen.Er rest nog @20kg die ik deze week in stukjes zal inzetten. Bestel nog max 2 porties na per deelnemerscode aub (en 1 als je met 1 persoon bent ingeschreven)1 portie = 300gr.

Recepttips vind je oa op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=35 en http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=36 al heb je voor die laatte ook pompoen nodig, maar die is momenteel nog niet helemaal afgerijpt en komt pas eind september in ons aanbd...

1p= 300gr


Momenteel niet beschikbaar

aardpeer

Dankzij een collega CSA boer in Houtem (Salie&Apekool) kan ik deze week nogmaals aardpeer aanbieden.Lekker in een stoofpotje, soep, zalfjes of puree...

1 portie = 250gr


Momenteel niet beschikbaar

zonnewortel

 De zonnewortel is een echt winterproduct en het minder gekende "broertje" van aardpeer. Zonnewortel wordt in Europa vooral door hobbyisten gekweekt én geeft minder problemen bij mensen die last hebben van hun darmen na het eten van aardpeer .De knol kan zowel rauw, gekookt of gebakken gegeten worden en smaakt licht zoet en notig.Zonnewortels bevatten inuline. Inuline en zijn afbraakproducten, fructo-oligosachariden, worden als zoetstof gebruikt bij suikervrije diëten voor onder andere diabetici aangezien ze de suikerspiegel niet beïnvloeden.

1 portie = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

OCA

Nog een klein experimentje op de Plukheyde! Heel beperkt beschikbar omdat ik de plantjes had gekregen van een onderzoeksinstelling als proef. OCA komt uit het Andesgebergte en de knolletjes hebben een heerlijk frisse en zoet-zurige smaak. Ze zijn er in verschillende vrolijke kleuren van wijn-rood over oranje tot Zacht-roze en gele of witte. De heerlijke tamelijk gladde, bijna bol-vormige knolletjes zijn zowel rauw, door salades, als gekookt, in roerbak-gerechten en gefrituurd te gebruiken, ze behoeven niet geschild te worden. De smaak is als Aardappel met een prettige, licht-zurige na-smaak, deze verdwijnt echter als men de knolletjes een paar dagen ‘in de zon’ laat liggen, ze worden dan bloemig en er komt een zoete smaak voor in de plaats. 1p = 100gr om es te testen


Momenteel niet beschikbaar

Peulgroenten

boterboon

Boterboontjes zijn lichtgele sperziebonen met een romige, boterachtige smaak. Ze zijn gemiddeld iets dikker dan prinsesseboontjes.Deze week (wk42 = half oktober) is het duidelijk kouder en heb ik de laatste boontjes afgedekt met vliesdoek. Het is voor mij moeilijk inschatten hoeveel er nog uitgroeien... Dat is ook zo voor de prinsessen, kies daarom één van beiden aub, zo krijgen zoveel mogelijk mensen nog kans er te bestellen.

1p = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

erwt dop

Deze week (wk30 = eind juli) plukken we de laatste  te dik geworden peultjes als doperwt!Om ze geplukt te krijgen is je hulp in het "peulen pluk team" erg welkom! Concreet kan je :
 1. me een belletje geven als je random wil langskomen als het jou past

 2. elke dinsdagavond tussen 20 en 22u langskomen zonder verwittigen

 3. elke donderdagavond tussen 20 en 22u langskomen zonder verwittigenop beide avonden ben ik er, als je random wil langskomen spreken we af wat past.

Doperwtjes zijn de klassieke ronde erwtjes, zelf wel nog uit de peul te doppen :)

1 portie = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

erwtenscheuten

Afwachten wat de -10°C met de spontaan gekiemde erwtenscheuten op onze akker gedaan heeft, maar ik had een deel afgedekt én erwten worden niet voor niets de "lenteprinses" genoemd...Erwten kunnen immers normaal wel tegen wat late vorst in het voorjaar! Hopelijk kon deze "vroege" wintervorst er ook bij  :)Zit ook vol vitamine A en C!Lekker gewokt of in puree. Kan zeker ook rauw in een slaatje of in een soep.

1p = 1 handje (5 tot 7 scheuten)


Momenteel niet beschikbaar

peultjes

Deze week de laatste jonge/platte peultjes van dit seizoen.Om ze geplukt te krijgen is je hulp in het "peulen pluk team" erg welkom! Concreet kan je :
 1. me een belletje geven als je random wil langskomen als het jou past

 2. elke dinsdagavond tussen 20 en 22u langskomen zonder verwittigen

 3. elke donderdagavond tussen 20 en 22u langskomen zonder verwittigenop beide avonden ben ik er, als je random wil langskomen spreken we af wat past.

Op de Plukheyde worden Sweet Horizon peultjes geteeld, deze zijn vrij groot, lekker zoet én helemaal niet dradig! Peultjes of 'mange tous' kan je helemaal eten, zowel vers als gewokt en in een slaatje verwerkt ...

1 portie = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

labboon

Uit een late reeks zijn deze week nog enkele porties nieuwe labbonen beschikbaarOm ze geplukt te krijgen is je hulp in het "peulen pluk team" erg welkom! Concreet kan je :
 1. me een belletje geven als je random wil langskomen als het jou past

 2. elke dinsdagavond tussen 20 en 22u langskomen zonder verwittigen

 3. elke donderdagavond tussen 20 en 22u langskomen zonder verwittigenop beide avonden ben ik er, als je random wil langskomen spreken we af wat past.

1p = 300gr

Tuin- = labbonen kan je best zoals ze zeggen 'dubbel doppen': eerst de grote bonen uit de peul halen, die peul is enkel bruikbaar als ze erg jong is. Vervolgens kan je de boon direct extra ontdoen van z'n zaadhuid (nog es doppen dus) of je kan ze eerst koken en dan pas de zaadhuid afpellen...

Los van deze extra handeling, erg lekker in slaatjes, op hamburgers, in pasta's, koud, warm. Maar je kan ze ook roosteren of verwerken in een quiche!


Momenteel niet beschikbaar

prinsessenboon

De prinsesseboon hoeft geen verdere uitleg denk ik!Deze week (wk42 = half oktober) is het duidelijk kouder en heb ik de laatste boontjes afgedekt met vliesdoek. Het is voor mij moeilijk inschatten hoeveel er nog uitgroeien... Dat is ook zo voor de boterbonen, kies daarom één van beiden aub, zo krijgen zoveel mogelijk mensen nog kans er te bestellen.

1p = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

Edamame (soja boontjes)

Edamames zijn boontjes die je moet doppen en die gekend zijn via wat meer exotische gerechten zoals compagnons van Japanse sushi, of veelgebruikt in Hawaiaanse poke bowls.

1p = 150gr


Momenteel niet beschikbaar

Sanguino boon

Mooi gemarmerde bonen die je moet doppen uit de peul en die je vervolgens kan koken, stoven of stomen om nadien te verwerken in een slaatje OF gewoon vers kan eten. Laatste week beschikbaar.Zie ook foto hiernaast. Super lekker én voedzaam!

1p = 250gr


Momenteel niet beschikbaar

snijboon groen

Klassieke groene snijboon, lekker om dik of dun gesneden te stoven met een uitje, p&z + nootmuskaat. Zeker ook geschikt om "de zomer te bewaren/in te maken" in je vriezer.

1p = 300 gr


Momenteel niet beschikbaar

paalboon geel - paars

Paalbonen zijn iets dikkere&langere boter&prinses-achtige bonen die je perfect kan gebruiken in de keuken zoals boter of prinsessebonen, maar even goed kan versnijden zoals een platte brede snijboon...Ze zijn minder gekend, maar erg lekker van smaak. We bieden de paarse en gele samen aan, kies gerust op het afhaalpunt. Paars verandert door het koken in groen op je bord...

1p = 250gr


Momenteel niet beschikbaar

rode boon

Een klassieke rode boon variëteit (Canedian Wonder) die bruikbaar is voor bv. chili con (of sin) carné, zie foto. Het zijn (droog)bonen die je moet doppen!! Laatste week beschikbaar.

1p = 250 gr


Momenteel niet beschikbaar

spaghettiboon

Ook gekend als "kousenbanden"...Het zijn erg lange, krulvormige bonen met een uitgesproken, maar fijne smaak.Ideaal in een curry, want ze blijven ook na lang sudderen goed van structuur en smaak!

1 p = 250gr


Momenteel niet beschikbaar

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

Deze week (wk43 = eind oktober) zijn er uitzonderlijk een 5tal artisjokken beschikbaar. De planten die ik dit jaar aanplantte om het door vorst verloren plantsoen van 2021 te vervangen geven voorlopig niet meer...Artisjok is een meerjarige plant die meer produceert naarmate hij ouder wordt, maar door de strenge vorst in februari 2021 voorloor ik dus mijn plantstock...

1p = 1 stuk


Momenteel niet beschikbaar

asperge (groen)

Kan nog twee weken geplukt worden...Let op, de beschikbaarheid is berperkt, daarom per voorjaar niet meer dan 2x bestellen en daarbij max 1 portie per aangesloten deelnemer aub

1p = 5 stelen


Momenteel niet beschikbaar

aubergine gestreept Rania

Deze week (wk44 = begin november) de allerlaatste stuks uit de tunnelserre.Er staan iets meer stekels op het groene kroontje (opgelet, die prikken écht!) en de vrucht is iets vaster van vlees dan de klassieke egaal donkerpaarse aubergine => goed op de BBQ of grill.

1p = 1stuk (mogelijk wat kleiner zo laat op het seizoen)


Momenteel niet beschikbaar

aubergine classic

Vorige week heb ik de buitenplanten afgeoogst, deze week (wk43 = eind oktober) volgen de laatste stuks uit de tunnelserre.De klassieke donkerpaarse aubergine.

1p = 1stuk (mogelijk wat kleiner zo laat op het seizoen)


Momenteel niet beschikbaar

aubergine rond Beatrice

Er zullen deze week (wk33) iets meer aubergines beschikbaar zijn.

1p = 1stuk, bestel er ook nu nog maximaal 1 om iedereen zoveel mogelijk kans te geven aub


Momenteel niet beschikbaar

aubergine wit Clara

Jammer genoeg lijken de aubergineplanten dit jaar niet zo veel te produceren als vorig seizoen. Ik bied aan wat kan...

1p = 1stuk, bestel er ook nu nog maximaal 1 om iedereen zoveel mogelijk kans te geven aub 


Momenteel niet beschikbaar

citroenbasilicum

Eigen zaai, gegroeid in stenen potjes.Minder groot gegroeid, maar onmiskenbare cintroen&basilicum smaak.

1p = 1 plantje in stenen pot gegroeid


Momenteel niet beschikbaar

basilicum classic

Gegroeid in een stenen potje dat je in de keuken of op je terras vers kan houden of waarvan je de kluit kan uitplanten.vermoedelijk deze week (wk42 = half oktober) voor het laatst beschikbaar dit oogstseizoen.

1 portie = 1 potje.


Momenteel niet beschikbaar

basilicum paars

De paarse is een variant van de groene classic.

1p = 1 plantje in stenen pot gegroeid


Momenteel niet beschikbaar

bieslook

Vorig jaar verpot door een deelnemer in de typische stenen potjes en op een "verloren" stukje akker verzeild geraakt.De laatste 10 tal potjes zijn sinds de vondst begin maart nog bijgegroeid en die kan ik dus nog aanbieden...

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

chinese bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;


Momenteel niet beschikbaar

citroenverbena

Ik plantte een tweetal jaren terug enkele moederplanten om scheuten te kunnen stekken. Dat stekken is nog niet gelukt, maar de moederplanten zijn enkele weken terug beginnen schieten en zijn groot genoeg om er steeltjes van te snijden...Je kan er oa lekkere thee mee maken

1p = 5 takjes


Momenteel niet beschikbaar

citroenmelisse

Ik plantte een tweetal jaren terug enkele moederplanten om scheuten te kunnen stekken. Dat stekken is nog niet gelukt, maar de moederplanten zijn enkele weken terug beginnen schieten en zijn groot genoeg om er steeltjes van te snijden...Je kan er oa lekkere thee mee maken of een visgerecht mee kruiden!Citroenmelisse helpt om muggen op afstand te houden, maar zou ook inwerken op het limbisch systeem. Dat i het deel van de grote hersenen betrokken bij emoties en het emotioneel geheugen. Het beschermt de tegen overdreven prikkels van buitenaf...Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1p = een handje steeltjes


Momenteel niet beschikbaar

currykruid

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! In de tuin van één van onze deelnemers doet dit plantje het zo goed dat ze er nog een 25tal van ter beschikking kan stellen. Zelf heb ik er nog geen in productie. Lekker in oosterse wokgerechten. Let wel op!! Het gaat hier over gesneden kruiden, niet in een potje dus én Barbara zal ze vrijdag zelf langsbrengen op ons afhaalpunt vers gesneden na haar werk, maar dat is pas vanaf 18u30. Als je er bestelt, kom dan ten vroegste je pakket halen om 18u30!!


Momenteel niet beschikbaar

dille

Er zijn enkele potjes uit eigen zaaiing klaar om te leveren deze week (wk28)

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

dragon

Ik plantte een tweetal jaren terug enkele moederplanten om scheuten te kunnen stekken. Dat stekken is nog niet gelukt, maar de moederplanten zijn wel groot genoeg om er steeltjes van te snijden...Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1p = een handje steeltjes


Momenteel niet beschikbaar

kervel

limoenkomkommer

Nog een 10tal stuks beschikbaar deze week (wk43)Een speciaal en licht naar citrus smakend, ! erg klein ! schattig rond komkommertje

1p = 1 stuk(je !)


Momenteel niet beschikbaar

komkommer normaal

De klassieke lange komkommer met véél smaak en stevig vruchtvlees, kan je daardoor zelfs grillen!Vermoedelijk laatste week beschikbaar...

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

komkommer mini

minikomkommers zijn ongeveer 1/3 en sommigen 1/2 van het volume van een normale komkommer, maar zeker zo lekker! Vermoedelijk laatste week (beperkt) beschikbaar.

1p = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

koriander

Koriander is zoals peterselie, bijna doorlopend beschikbaar op de Plukheyde...Ondanks de natiigheid en nu kou best nog frisgroen, ligt ook afgeschermd onder vliesdoek.

1 portie = 1 blokje


landkers

(op)Nieuw beschikbaar uit een verse reeks in de tunnelserre.Smaakt rauw zoals waterkers, maar heeft veel groter blad... Doe je het echter in de soep, dan krijg je een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak

1 portie = 1 blokje


laurier

Met dank aan de tuin van Machteld die deze week haar erg grote laurierstruiken snoeit uitzonderlijk beschikbaar.keukenlaurier en dus bruikbaar als kruid in stoofschotels ... 

1p = 1 snoeitak om te drogen


Momenteel niet beschikbaar

lavas

Bruikbaar als zoutvervanger/smaakversterker in gerechten. Opgepot door één van onze deelnemers (Nele), dank daarvoor!

Kan je gerust uitplanten en groeit als een vaste plant (blijft dus leven in de winter) als je het plantje niet meteen kaal plukt :)

1 portie = 1 stenen potje


Momenteel niet beschikbaar

marjolein

Opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor :) :)

1 portie = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

gembermunt

Nieuw op de Plukheyde, aparte smaakGestekt door één van onze deelnemers, dank daarvoor!

1p = één blokje


Momenteel niet beschikbaar

Chocolade munt

Ik plantte een tweetal jaren terug chocolade munt in potjes. Enkel scheuten 'ontsnapten' en die beginnen ook dit jaar weer te groeien tussen de tunnelserres.Ik kan daar van snijden voor zij die wensen. Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1 portie =  5 steeltjes


Momenteel niet beschikbaar

oregano

Opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor :) :)

1portie = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal geel/oranje

De klassieke gele "blokpaprika". Stilaan de laatste stuks van dit oogstseizoen.

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

mini zoetpuntpaprika geel/oranje

Mini- of snackpaprika's zijn veel kleiner, maar ook zoeter dan de grote punt- of blokpaprika's. Nog tot eind oktober héél ruim beschikbaar.Dé ideale (school)snack, want niet alleen erg zoet, maar bevat ook weinig zaadjes dus ideaal voor de brooddoos. Het gaat over geel tot oranje vruchtjes.

1 portie = stukjes


Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal rood Sprinter

De klassieke rode "blokpaprika" nog tot eind oktober ruim beschikbaar.

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

kleine peper medium pikant rood

Ze kleuren blijkbaar niet meer, maar er zijn nog enkele groene exemplaren van deze pepertjes met dikker vlees en mildere smaak hebben dan cayennepeper.Ben benieuwd naar jullie feedback!

1p = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt geel of oranje

Oranje = dunwandig, geel is een meer vlezige zoetpunt paprika.Na een lange tijd ruim beschikbaar te zijn geweest, nu nog enkele 10tallen. Enkel de rode versie (zie volgend artikel) kan je nu nog vrij bestellen.

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt rood Atris

Vlezige rode zoetpunt paprika, nog steeds ruim beschikbaar (bestel 'a volonté' ook in het basispakket, je kan meerdere bestellingen plaatsen voor dezelfde ophaaldag en zo dus meer dan 5 stuks op dezelfde dag meenemen!!)

1p = 1stuk


Momenteel niet beschikbaar

peper De Cayenne

Deze cayenes zijn echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomerse gerechten, bestellen dan maar!

1p = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

peper red gunda

Een echte nieuwigheid op de Plukheyde!Volgens m'n zaadgoedleverancier  erg pikant : scherpheid 7 versus 5 voor cayenneper en 3 voor de medium pikante die je ook kan kiezen!

1p = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

paprika keuze op het afhaalpunt

Er is deze week (wk45 = 2e week november) zeker nog voldoende paprika, alleen is het moeilijk voor mij om in te schatten hoeveel nog van welk type...> ik pluk wat kan, jij mag bestellen wat je kan verwerken en kiest in het ophaalpunt welk type je meeneemt.

1 portie = 1 stuk (groot) OF 6 mini zoetpuntjes


Momenteel niet beschikbaar

pimpernel

Plantgoed wordt nog gezocht. Zal normaal later in 2017 op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes.


Momenteel niet beschikbaar

raapsteel

Typische product voor het najaar en de winter. Sinds half oktober en normaal tot en met april continu beschikbaar...Licht pittig slaatje met krokante en sappige steeltjes. Veelzijdig in de keuken: kan in pesto, groententaart, puree, pasta, slaatjes, ...

Recepttip: Vorige week een lekkere recepttip in een groententaart gekregen via deelneemster Greet! Ook erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn. Of ook tof: een Italiaanse tip van deelneemster Francesca waar ook deelneemster Ester erg enthousiast over is: zie onze blog: Orecchiette alle cime di rapa Er zijn twee versies: de eenvoudige én de gepimpte met broccoli en rode peper aan toe (bron: Lekker Vega, herfstnummer 2021, Vegetariërsbond)

1p = 1 blokje


rabarber

Deze week opnieuw een 30 tal stelen beschikbaar.Het zijn grote stelen, dus bestel er aub max 2 per deelnemerscode, dan kan ik er zoveel mogelijk mensen gunnen!

1 portie = 1 stevige steel.

Erg lekker met bruine suiker, maar ook om confituur van te maken, of met appels in vers vruchtensap, of misschien wel als crumble op je venkel (zie tekst bij dat product) ...


Momenteel niet beschikbaar

radijs kleurmix

We plukken deze week (wk33) verder uit zaaiing die we vorige week pas aansneden. Het gaat dus nog steeds over relatief kleine en frisse radijsjes!

1p = een 6tal mooie radijsjes

Recepttips op de blog http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=59


Momenteel niet beschikbaar

radijs speciaal Sora

Sora heeft een nootachtige, maar zachte smaak volgens de zaadleverancier..

1p = een 5tal stuks


Momenteel niet beschikbaar

radijs tweekleurig French breakfast

We kunnen deze week (wk32) weer een verse zaaiing met dus kleine frisse radijsjes aansnijden!

1 portie = 6 tot 8 radijzen


Momenteel niet beschikbaar

radijs wit Eiszaphen

Schiet op uit zelfzaaiing van teelt de vorige jaren, daarom een 10tal gevonden op de akkerVoor de liefhebber dus. Eiszaphen is een behoorlijk pittige puntvormige en grote (mini daikon zeg maar) radijsvariëteit

1p = 1 grote radijs (@10 tot 15 cm)


Momenteel niet beschikbaar

rozemarijn

Nog een 10tal potjes beschikbaar

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

rucola classic

Smaakklassieker, laatste reeks van dit seizoen!Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv.

1 portie = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

rucola paars

Deze week (wk6) kunnen we nog even verder plukken uit de allerlaatste exemplaren. Op de evaluatievergadering onvoldoende steun gekregen om opnieuw te planten. Wel zag ik in de voorbereiding op deze week dat ik nog één partij plantgoed besteld had bij m'n leverancier, dus komt in maart nog één maal terug...Samen met de rode rucola eigenlijk vergelijkbaar met een portie asian mix!!

1p = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

daslook

Deze week (wk18) zijn we begin mei en het is enkel dankzij het koudere weer dat er nog daslook in het aanbod zit...Geniet er dus nu nog van, want dit typische seizoensproduct is normaal enkel vanaf half maart tot maximum eind april beschikbaar en zou je eigenlijk es moeten geproefd hebben. Erg veelzijdig in de keuken: bruikbaar om te mengen in sla, in quiches, gestoofd, in soep, ... alles wat je met spinazie zou doen!!Met dank aan Nele en Marleen die! dit product plukken uit hun tuin voor de deelnemers van de Plukheyde!! Een mooi voorbeeld van community/deel landbouw.


Momenteel niet beschikbaar

tijm

Nieuw vanaf deze week (wk33), schattige plantjes, gezaaid door Lea, ondertussen plukklaar.

1p = 1 potje


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Orange Fizz

Orange fizz is een oranje (écht ;) kleine duive-ei vermige zoete cherry tomaat.

1p = @200gr


Momenteel niet beschikbaar

tomaat crazy cherry

Crazy cherry is een egaal rode en vrij grote ronde cherry tomaat.

1p = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry dolly

Dolly is een geel, zoetzuur en duive-eivormig cherry tomaatje.

1p = @200gr


Momenteel niet beschikbaar

tomaat noire russe

Deze "zwarte" soort is een donkerrode ronde en sappige vleestomaat.

1 portie = 3 stuks


Momenteel niet beschikbaar

tomaat coeur de boeuf Liguria

Erg smaakvolle eerder zachte klassieker

1 portie = 1 hele grote of twee kleinere stuks


Momenteel niet beschikbaar

tomaat Andine Cornue (San Marzano type)

Andine Cornue is een puntvormige, rode en vaste vleestomaat, type San Marzano.Bewaart ook goed...

1 portie = 2 stuks


Momenteel niet beschikbaar

tomaat Cherry Cookie

Zoet, rood/groen gestreept, druppelvormige cherry tomaat en vooral, erg lekker...

Voor cherry tomaatjes is 1 portie = 200gr


Momenteel niet beschikbaar

tomaat keuze in ophaalpunt

Na een pauzeweek vorige week, start ik nu (wk45 = 2e week november) met het random afoogsten van de laatste, gekleurde tomaten.Kies max 1 portie per aangesloten deelnemer aub, zo kan ik er iedereen nog gunnen.

1 portie = 2 stuks OF 250gr cherry's


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Orange queen

Orange Queen is een mooie oranje, bolvormige eettomaat met stevig vruchtvlees die lang bewaart.

1 portie = 2 stuks


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Rose de Bern

Smaakvolle, zachte en roos gekleurde tomaat. Gemiddeld iets kleiner => 3 stuks/pSmaakvol vers, maar zeker ook goed voor passata

1 portie = drie stuks


Momenteel niet beschikbaar

tomaat Ananas

De ananas tomaat is een geel-oranje geribbelde vleestomaat met grote tot erg grote vruchten.Zoet en sappig met vrij zacht vruchtvlees zoals een Couer de Bouef.

1 portie = 1 hele grote of twee kleinere stuks


Momenteel niet beschikbaar

tomaat normaal Maestria

Maestria is een typische alleskunner, goed om te eten, goed om mee te koken, bewaart goed, want ze zijn vrij stevig én nog es vrij groot ook :)

1 portie = 2 stuks


Momenteel niet beschikbaar

tomaat Roma Colibri

Roma tomaten zijn de typische Italiaanse vaste saustomaten.

1 portie = 2 stuks


Momenteel niet beschikbaar

warmoes

Deze regenboog warmoes of snijbiet komt in verschillende kleurtjes en is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 2 topjes met kleine blaadjes


Momenteel niet beschikbaar

winterpostelein

(op)Nieuw beschikbaar uit een verse reeks in de tunnelserre.Winterpostelein is een veelzijdig (kan vers, gestoofd, in soep, ...) en lekker frisgroen slaatje met sappige, krokante en lichtzoete blaadjes + steeltjes en later op het seizoen ook mooi witte en eetbare bloempjes.

Recepttips: Nieuw op onze blog een snel, maar lekker soeprecept, kan ook in mixslaatjes, vers versnipperd in puree of zelfs als groene laag onder de kaas van een gratin, zo heb ik het zelf geprobeerd in 'shepards pie' en dat was heerlijk!

1p = 1 blokje = goed voor 1 persoon


tomaat tros grappelina

Grappelina tros is een vaste (bewaart dus goed) alleskunner die in tos groeit, maar die ik individueel oogst om op de juiste rijpheid te kunnen leveren.

1 portie = 2 stuks (dit jaar duidelijk dikkere vruchten dan vorig jaar...)


Momenteel niet beschikbaar

Tomaat green zebra

Speciale smaaktomaten, want zo zou ik green zebra wel willen omschrijven.Wel de typische textuur, maar smaakt NIET zoals / ANDERS dan tomaat! Gewoon proberen en je zal merken... ook mooi te combineren als ander kleurtje op je bord 

1 portie = 2 stuks


Momenteel niet beschikbaar

salie

Nog een 2tal stuks in het aanbod van dit mooie plantje. Vorig jaar op de akker gestekt en verpot door Sabine, super merci nog es daarvoor !!

1p = 1potje


Momenteel niet beschikbaar

kiwano

yess, ik maak er feitelijk al 2 jaar reclame voor op de home- & faceboekpagina, maar sinds vorige week (wkk41) zijn de eerste rijpe kiwano's een feit op de Plukheyde. Nog heel beperkt, want feitelijk is het een experiment en is de zaai door omstandigheden (zaadleverancier leverde veel te laat) niet optimaal gebeurd. Maar als diegene die kunnen proeven hem smaken, plant ik er volgend jaar meer!


Momenteel niet beschikbaar

Kleinfruit

aardbei

Iedereen die wenst kan vanaf nu (wk22 = begin juni) per oogstaandeel een kist met 6 tot 7 aardbeiplanten ophalen! (zie foto)Langskomen kan vanaf 30 mei, maar ook komend WE 3 of 4 juni zowel op zaterdag als op zondag dus. In de week ben ik bijna altijd op de akker vanaf 9u, maar niet tussen 17-19u30 en in het WE enkel na 14u.Ik geef verzorgingstips mee.Hoe raak je er? NIET mbv google maps aub, maar volg de wegbeschrijving op http://www.deplukheyde.be/contact.asp.


Momenteel niet beschikbaar

framboos

Er is framboos aangeplant in de Parochietuin die nu in productie aan het komen is!Ga gerust plukken als je er tijd/zin in hebt, ze staan helemaal achteraan in die tuin. (zelf plukken, niet bestellen dus!!)Het aantal is nog beperkt, dus ik kan niet beloven dat e nog hangen als jij er komt, maar als ik niets zeg worden die er hangen slecht en dat zou jammer zijn... Toegang tot de tuin is voorlopig nog langs de voorzijde, naast huisnr. 30 in de Dorpsstraat te KampenhoutLust je kersen, dan kan je er van het achterste boompje ook enkele plukken!Let op, de voorste boom = noordkrieken en die mogen niet geplukt worden volgens de overeenkomst die ik met de Parochie kon maken!


Momenteel niet beschikbaar

zomer en herfstappel & peer

Misschien later dit oogstseizoen opnieuw beschikbaar dankzij één van onze deelnemers.


Momenteel niet beschikbaar

Plukeytjes en edelhertenvlees

edelhertenstoofvlees grof 500gr

(op)Nieuw (éénmalig per seizoen) in het aanbod van de Plukheyde! Dit stoofvlees bestaat uit grotere stukken.Graag bestellen vóór vrijdag 10 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Al vijf jaar op rij getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie van 500gr kost 11 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenstoofvlees fijn 500gr

(op)Nieuw (éénmalig per seizoen) in het aanbod van de Plukheyde! Dit stoofvlees bestaat uit kleinere stukjes.Graag bestellen vóór vrijdag 10 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Al vijf jaar op rij getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie van 500gr kost 11 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

schoudergebraad 600 gr/stuk

(op)Nieuw (éénmalig per seizoen) in het aanbod van de Plukheyde!  Dit vlees is een mooi stuk schoudergebraad met streefgewicht 600gr (550-650gr zegt Marijke, want nooit exact).Graag bestellen vóór vrijdag 10 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Het schoudergebraad is pas sinds 2022 én ook beperkt in ons aanbod. Oorsprong is hetzelfde milieubewuste en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).kostprijs 22 euro per stuk van @600gr (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenburger

(op)Nieuw (éénmalig per seizoen) in het aanbod van de Plukheyde! Deze burger wordt gemaakt obv gekruid edelhertengehakt.Graag bestellen vóór vrijdag 10 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Al vijf jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).2 edelhertenburgers (per 2 verpakt) kosten 5,25 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 1x

(op)Nieuw (éénmalig per seizoen) in het aanbod van de Plukheyde! Deze biefstukjes zijn individueel verpakt.Graag bestellen vóór vrijdag 10 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Al vijf jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie bevat 1 stuk vlees van 90gr en kost 4 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 2x

(op)Nieuw (éénmalig per seizoen) in het aanbod van de Plukheyde! Deze biefstukjes zijn per 2 verpakt.Graag bestellen vóór vrijdag 10 november.Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Al vijf jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten

Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).1 portie bevat 2 stuks vlees, samen 250gr en kost 11 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

plukeytjes

De kippen vaan deelneemster Jetmira zijn weer aan het leggen gegaan. Zij worden ondermeer verwend met restjes van Plukheyde groentjes.Kan alleen maar goed zijn voor hun eitjes...

1 portie = 6 eitjes waarvoor ik 2,50 euro vraag


Momenteel niet beschikbaar

goed doel walnoten 500gr

De kinderen van deelneemster Vicky willen graag een goed doel steunen. Ze bieden hiervoor zelfgeraapte walnoten aan in zakjes van 500gr tegen de prijs van €2 die integraal naar het Dierenopvangcentrum van Zemst zal gaan.Wil je graag steunen, bestel dan één of meerdere zakjes hier. Ik geef dit aantal door aan Vicky en zo staat het juiste aantal klaar!


Momenteel niet beschikbaar


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2024 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie