Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen donderdag 20 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies in de bestellijst hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF stel volledig zelf je flex pakket samen. Je flex pakket kan daarbij ook bestaan uit het basispakket + zelf te bepalen extra’s. Koos je voor het basispakket abonnement, dan mag je slechts 1x/week bestellen, met een flex pakket abonnement mag je gerust 2x/week bestellen.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Bestellen is momenteel niet mogelijk. Wij plaatsen ons aanbod voor de komende week online.

 

Basispakketten

Koolgroenten

bloemkool classic

De eerste winterbloemkolen zijn er!Ik besef dat nagenoeg iedereen er graag zal willen bestellen, na de 18 stuks die ik vorige week (wk14 = begin april) kon oogsten zullen er deze week meer zijn.Aansluitend op de vraag van vorige week om de verdeling eerlijk te laten verlopen wil ik nu vragen om max één portie (= 1 stuk) te bestellen als je een deelnemerscode bezit groter dan 50 OF als je er vorige week geen kon bestellen. Twee mag ook vanaf 4 deelnemers per code. 

Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


boerenkool

De blaadjes worden steeds kleiner, dus ik zal er 8 per portie plukken.Het is ook warmer en natter dan gemiddeld waardoor de planten sneller zijn beginnen bloeien en ik vermoed dat dit de laatste week is dat er nog aanbod van boerenkool bladeren zal zijn.

Receptjes: met dank aan Suzanne, Sabine en Inge, ook voor de foto's
  1. fijn snijden tot chips (zie ook foto), wassen en drogen !!, olie op spuiten, zout of kruiden naar keuze even (max 10 min, net voor bruin worden) de oven in op 180°C, klaar !

  2. Deze chips kan je ook verbrokkelen in verschillende soepen !!

  3. Mixen met banaan tot smoothie = lekker en gezond ontbijt !!!

  4. Blancheren en invriezen om stukjes van het bevrozen blokje af te snijden voor sporadisch gebruik is erg handig !!!!

  5. Fijn snijden en blancheren en stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER !!!!!

1p = 8 blaadjes, goed voor 1 persoon


koolscheuten

Koolscheuten ontstaan vanaf maart op palm- en boerenkool alsook spruitplanten en zelfs op stekken van rode en witte kool. Deze zijn na de winter bijna einde productie, maar door de lengende dagen + de stijgende temperaturen 'schieten ze door' en ze vormen dus bloemstengels = koolscheuten.De smaak is lekker zoet en het zijn erg krokante/sappige steeltjes waarvan het gebruik gaat van rauw in een slaatje tot perfect in je wok. Zelfs de bloemetjes zijn eetbaar en kunnen gewoon mee in de pot of meer nog, instaan voor extra garnituur vlak voor het opdienen!

Recepttip: http://madamezsazsa.blogspot.com/2014/03/lang-leve-de-kool-seg.html daaruit blijkt zowel heel lekker als verse knabbel, in slaatjes of in de wok!

1p = 8 bloeistengels (goed voor 1 persoon)


raap classic

Er zijn al een viertal weken kersverse, mooie en boterzachte keukenraapjes!Gestoofd met wat honing of luikse stroop op het eind zéér lekker!

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber. Recepttip: van jonge bladeren kan je ook lekkere soep koken!

1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


rammenas blauer herbst und winter

Laatste week beschikbaar en enkel nog kleine exemplaren.Rammenas wordt ook wel eens winterradijs genoemd en blauer herbst und winter is een pittige soort die nog ruim beschikbaar is maar waar wel wat "wormgang" in kan zittenDe groei van de typische blauwpaarse knollen met spierwit vruchtvlees is dit seizoen zéér goed geweest, de knolle zijn een pak dikker dan de deli-reeks en ideaal om te grillen bv.

Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes. Smaakt heerlijk in dunne schijfjes op een bakplaat in de oven door caramelisatie zegt Michael!

1p = 1 stuk


Bladgroenten

krulpeterselie

Krulpeterselie is een klassieke smaakmaker die normaal bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!

1p = 1 blokje


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die normaal bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p = 1 blokje


sla asian mix

Asian mix = een mengeling van pittige mosterdslaatjes.

1 portie asian mix = één blokje


sla baby leaf

Mengslaatje waarvan je kan plukken en dat je kan planten of direct gebruiken.

1 portie = 1 blok(je)


spinazie

Ik ben begin maart gestart met de voorzichtige pluk van spinazie die voor de winter is aangeplant.De nattigheid zorgt jammer genoeg voor groeiachterstand & ook verlies van een deel van de aanplanting.Een portie is dus momenteel beperkt tot 125g

1p = @125gr


snijselder

Waar ik tot begin maart takjes afsneed, ben ik begin maart gestart met de pluk van blokjes+plantje vergelijkbaar in grootte met een peterselieblokje...Snijselder = oude holpijpselder variëteit => beter bestand tegen de winter én met een stevige/erg kruidige smaak!

1 portie = 1 blokje


wilde chichorée

Wilde chichorée is een best bitter slaatje, maar wordt sterk gesmaakt door de liefhebbers onder de deelnemers. Mooi teruggegroeid na de winter!

Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen gebruikt worden in salades, terwijl de wat oudere en grotere bladeren beter zijn voor koken of stoven. De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger) en zal ik vanaf november beschikbaar stellen.

1 p = 1 busseltje of handje


groene warmoes (Verde da Taglio)

Laatste week beschikbaar, want moet plaats maken voor een nieuwe planting!De smaak en het gebruik van deze frisgroene warmoesvariëteit.leunt het dichtst aan bij die van spinazie die in de zomer niet beschikbaar (spinazie bloeit dan te snel door warmte).Sowieso is de smaak van groene warmoes écht anders dan die van de 'regenboog' warmoes, die voor sommigen onder ons te veel naar biet smaakt...Het gebruik is in die zin écht als spinazievervanger...

1 portie = 1 busseltje bladeren (goed voor 1 persoon)


Hertshoornweegbree

Laatste week beschikbaar, want moet plaats maken voor een nieuwe planting!Hertshoornweegbree is een speciaal slaatje dat ideaal is als ingrediënt voor een mengslaatje.Bovendien zitten de jonge bladeren volgens wikipedia vol vitamines (C, β-caroteen, B1) en voedingsvezels en je kan ze zowel rauw als gekookt eten.

1p = 1 blokje


Chicorée Rossa Italia

Vorm en smaak zoals de wilde chichorée, bitter dus, maar met een mooie paarse steel en nerf in het blad. Kan in slaatjes en gestoofdMooi teruggegroeid na de winter!

1 p = 1 busseltje (handje)


Vruchtgroenten buiten

Wortelgroenten

Bol-, knol- en stengelgroenten

look

Er is op de akker "verse" look die opschiet waar er 1 jaar terug werd geoogst, de bladeren + stengel ervan kan je perfect gebruiken zoals stengelui!Lekker, maar best wel wat pittiger dan gedroogde look, in al je gerechten of gewoon vers als mini hapje in de oven!

1p = 3 verse stengels


prei winter

Winterprei blijft ruim beschikbaar tot eind april.Onze winterprei is een lokaal veredelde variëteit: Mechelse blauwe waarvan we het zaad al voor het 4e jaar aankopen via collega bio-boer de Akelei uit Schriek.

1p = 1 stevig stuk


stengelui

Nieuwe reeks!Stengelui wordt ook wel eens lenteui genoemd en laat die lente nu net begonnen zijn...

1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


Peulgroenten

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

citroenmelisse

Ik plantte een viertal jaren terug enkele moederplanten om scheuten te kunnen stekken. Dat stekken is nog niet gelukt, maar de moederplanten zijn ook dit jaar terug beginnen schieten en nu (wk12 = 3e week mrt) net groot genoeg om er steeltjes van te snijden...Je kan er oa lekkere thee mee maken of een visgerecht mee kruiden!Citroenmelisse helpt om muggen op afstand te houden, maar zou ook inwerken op het limbisch systeem. Dat i het deel van de grote hersenen betrokken bij emoties en het emotioneel geheugen. Het beschermt de tegen overdreven prikkels van buitenaf...Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1p = een 5tal steeltjes


koriander

Koriander is zoals peterselie, bijna doorlopend beschikbaar op de Plukheyde en deze week (wk15, begin april) is er een kersverse nieuwe reeks beschikbaar..

1 portie = 1 blokje


landkers

Nieuwe reeks met frisgroen & jong/mals bladSmaakt rauw zoals waterkers, maar heeft veel groter blad... Doe je het echter in de soep, dan krijg je een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak

1 portie = 1 blokje


Chocolade munt

Ik plantte enkele jaren terug chocolade munt in potjes. Enkel scheuten 'ontsnapten' en die zijn ook dit voorjaar weer opgeschoten rond en in de tunnelserres.De smaak heeft, voor wie ze kent, veel weg van traditionele "after eight" koekjes en in bereidingen geeft het echt een vleugje chocolade aan je gerecht!Ik kan daar van snijden voor zij die wensen. Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1 portie =  5 steeltjes


radijs speciaal Sora

Nieuwe voorjaarsreeks, wel met links en rechts een hapje uit agv slakkenwraat...Sora heeft een nootachtige, maar zachte smaak volgens de zaadleverancier..

1p = een 6tal stuks


daslook

Nog een tweetal weken beschikbaar denk ik, ze gaan nu immers snel bloeien met het warmere weer!Daslook is erg veelzijdig in de keuken: bruikbaar om te mengen in sla, in quiches, gestoofd, in soep, ... alles wat je met spinazie zou doen!!Met dank aan Nele en Marleen die! dit product plukken uit hun tuin voor de deelnemers van de Plukheyde!! Een mooi voorbeeld van community/deel landbouw.


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2024 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie