Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen donderdag 20 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies in de bestellijst hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF stel volledig zelf je flex pakket samen. Je flex pakket kan daarbij ook bestaan uit het basispakket + zelf te bepalen extra’s. Koos je voor het basispakket abonnement, dan mag je slechts 1x/week bestellen, met een flex pakket abonnement mag je gerust 2x/week bestellen.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Basispakketten

Basispakket

Vanaf juni tot en met januari kiest de boer iedere week de nodige variatie op je bord.

Wat kan je verwachten in een basispakket? Seizoens gebonden variatie met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 7 porties groenten per aangesloten persoon + aardappelen als die er zijn. Ik match het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving en één portie ervan aanduiden is dus voldoende! Als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 1 broccoli, 3 porties boterboontjes, 2 sla's ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.

Ik zal voor de mensen die vast het basispakket kozen dit oogstseizoen ook steeds wat peterselie, stengelui, koriander, groene selder, courgette, look en cayennepeper oogsten en "aan de deur" van het afhaalpunt beschikbaar stellen. Die heb ik bijna jaarrond ruim beschikbaar en zie ik niet als aparte kook-, maar eerder een garneergroenten die ik dus niet in het basispakket stop, maar jullie dus wel wil/kan aanbieden!

Welke 7 groenten zitten er dan deze week (wk32) in het basispakket? Witte kool, andijvie, zomerprei, zomerpostelein en babyleaf sla, NZ-spinazie, tomaat cherry OF vlees, komkommer en augurk + aardappelen.Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

chinese kool

Reeks waaruit we plukken sinds eind juli. Ondertussen is de krop mooi gevormd, maar hebben ze ook nog enkele lossere frisgroene buitenbladeren.

1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 2 tot 3 personen

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


koolrabi paars

Reeks waarin we half juli begonnen zijn.Paarse koolrabi groeit iets trager dan de witte en is daarom wat vaster van structuur...

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! 

1 portie = 1 koolrabi (goed voor 2personen)


koolrabi wit

Reeks waarin we half juli begonnen zijn, ze zijn ondertussen vrij groot gegroeid.

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! 

1 portie = 1 koolrabi (goed voor 2 tot 3 personen)


rode kool

De zomerreeks rode kool geeft al sinds eind juni iedere week enkele mooie plukklare exemplaren!Niet super groot, wel goed vast en lekker, zeker in een zomers slaatje!

Zomerrecepttip: erg lekker als slaatje gemarineerd in sinaasappelsap!

1 portie = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


Bladgroenten

andijvie

Nieuwe reeks, nog niet super groot, wel frisgroen. Een klekkere zomerse klassieker!Recepttip: op 28//11/21 combineerde Jeroen Meus gestoofde andijvie met schorseneer en laagjespuree + kaassaus in de oven. Die probeerde ik zelf en was super.In de lente en zomer zijn er natuurlijk geen schorseneren, maar andijvie kan ook heel eenvoudig fijngehakt en ongekookt verwerkt worden in een puree samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!

1p = 1 stuk, (nu even) zeker goed voor 3 tot 4 personen


krulpeterselie

Krulpeterselie is een klassieke smaakmaker die bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!

Steeds 1 blokje per portie


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje


zomerpostelein

Nieuwe reeks, staat nu heel mooi en knapperig frisgroen.Zomerpostelein betreft het broertje van winterpostelein, maar is toch echt anders van smaak en uitzicht. De blaadjes zijn vlezig met bijna wasachtig, krokant blad, vermoedelijk doen ze het daarom ook goed in het hete weer. Een echte opfrisser van je zomers slaatje!

Een portie = 1 blokje


selder groen

We zijn eind juli gestart in een nieuwe reeks, frisgroen gegroeid tot "normale grootte"

de klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, groentesappen, ...

1p = 1 stuk


selder wit

Zoals bij de groene oogsten we sinds half juli in een nieuwe reeks. Ondertussen normale grootte.Een klassieke smaak, recepttip erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!

1p = 1 stuk


sla baby leaf

Staat nu (wk32) op zijn mooist.Mengslaatje waarvan je kan plukken en dat je kan planten of direct gebruiken.

1 portie = 1 blok(je)


sla batavia groen

Batavia is een mooie en krokante slasoort.

1p = 1 krop/stuk


sla batavia rood

Batavia is een mooie en krokante slasoort.

1p = 1 krop/stuk


pluksla groen krul

Groene krul-pluksla groeit als krop (zie foto) maar je kan er blaadje per blaadje van plukken volgens wat jij nodig hebt op dat moment zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.Ik zal oogsten met kluitje, dan kan je hem thuis opnieuw inplanten als je dat wenst!

1 portie = 1 stuk (met kluit)


pluksla rood krul

Een rode krul-pluksla die groeit als krop (zie foto) maar waar je dus blaadje per blaadje van kan plukken zoals je nodig hebt zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.Ik zal oogsten met kluitje, dan kan je hem thuis opnieuw inplanten als je dat wenst!

1 portie = 1 stuk (met kluit)


sla ijsberg

De klassieke ijsbergsla, mooi frisgroen en krokant.

1 p = 1 stuk


sla krop groen

Nieuwe reeks, mogelijk is er door het warme weer wel opnieuw last van rot onderaan dat ik zal moeten wegsnijden waardoor de kroppen iets kleiner zullen zijn.Wat we leveren is wel frisgroen en oké.

1 portie = 1 stuk(je)


sla krop rood

Nieuwe reeks, mogelijk is er door het warme weer wel opnieuw last van rot onderaan dat ik zal moeten wegsnijden waardoor de kroppen iets kleiner zullen zijn.De klassieke rode korpsla, boterzacht en frisrood...

1 portie = 1 stuk(je)


spinazie Nieuw-Zeelandse

Dit zomeralternatief voor spinazie is sinds eind juli beschikbaar.Kan zowel vers als gestoofd.

Iets meer werk in de keuken dan klassieke spinazie, want je moet de relatief kleine blaadjes verwijderen van de (taaie) stengel, maar wel vergelijkbaar in smaak en gebruik. Al zijn de blaadjes ook wel wat vleziger, het voordeel daarvan is dat ze minder slinken bij stoven.

1p = @250gr


groene warmoes

Ik oogst sinds begin augustus deze groene warmoesvariëteit. De smaak is minder uitgesproken dan deze van de 'regenboog' warmoes die je ook nog steeds kan bestellen.Het gebruik is in die zin meer als spinazievervanger...

ik heb momenteel nog geen bruikbare foto

1 portie = 6 bladeren


Vruchtgroenten buiten

augurk

Ik kon erg veel augurken oogsten deze week, als je de tijd hebt kan je er nu zeker inmaken!

Recpttip: Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes.

1 portie = 1 stukje (middelgroot)


courgette lang groen

De productie van courgettes is ondertussen stevig gegroeid en het gaat over mooie exemplaren.

1p = 1 stuk


courgette lang geel

De productie van courgettes is ondertussen stevig gegroeid en het gaat over mooie exemplaren.

De gele groeit iets trager dan de groene en heeft daardoor iets steviger vlees.

1p = 1 stuk


courgette lang wit

De productie van courgettes is ondertussen stevig gegroeid en het gaat over mooie exemplaren.

Witte courgettes zijn iets meer "zeppelinachtig" en hebben een mooie (erg) lichtgroene schil.

1p = 1 stuk 


courgette rond geel

De productie van courgettes is ondertussen stevig gegroeid en het gaat over mooie exemplaren.

Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! Geel groeit ook iets trager dan groen en is daarom vaak iets vaster.

1p = 1 stuk


courgette rond groen

De productie van courgettes is ondertussen stevig gegroeid en het gaat over mooie exemplaren.

Deze ronde variant is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten! 

1p = 1 stuk


Wortelgroenten

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel alouette

Nieuw vanaf begin augustusAlouette is een mooie rode vrij zacht kokende alleskunner. Je kan er zowel puree, gewoon gekookte patatjes als frieten mee maken!

1p = 300gr


aardappel vita bella

Vastkokend, moet je niet schillen, want hebben nog een erg dunne huid.Wel best 2x koken en tussenin water afgieten, of koken en opbakken, want liggen bij sommige mensen iets zwaarder op de maag. Hoe dan ook super lekker!

1p = 300 gr


biet chioggia

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente

1 portie = 3 bietjes


biet geel

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...

1 portie = 3 bietjes


biet rood

look

Ruim beschikbaar, want afgelopen weekend, begin augustus dus, werd alle look geoogst. Zie ook foto.Let op, De look is nu (wk32) dus nog vrij vers, maar zal de komende weken gedroogd worden en in die zin ook steeds zachter van smaak worden, want verse look is veel sterker van smaak dan gedroogde.

1p = 1 bolletje


prei zomer

De eerste oogst was eind juli, zal elke week nog een beetje dikker worden.De kwaliteit is goed en ruikt + smaakt fris & pittig!

1p = 1 stuk


stengelui

We plukken momenteel uit een wat oudere, stevig gegroeide reeks. Er zijn dus ook wel wat droge blaadjes, verder 'dik' oké.

1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


venkel

Peulgroenten

boterboon

Boterboontjes zijn lichtgele sperziebonen met een romige, boterachtige smaak. Ze zijn gemiddeld iets dikker dan prinsesseboontjes.Het is kwestie van ze geplukt te krijgen, dus hulp bij het oogsten in het bonenteam op dinsdag- of donderdagavond vanaf 20u op de akker is zeker welkom!Alles wat we meer kunnen oogsten dan besteld werd zet ik "aan de inkomdeur" van het afhaalpunt, zodat jullie er desgewenst kunnen inmaken!

1p = 200gr


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

basilicum classic

De klassieke groene basalicum, gegroeid in stenen pot, dus je kan ze bij je thuis op het aanrecht zetten, maar even goed in je eigen kruidenbak planten.Hebben wat afgezien van de warmte en door tijdsgebrek niet kunnen uitplanten in volle grond => wat minder bossig...

1 portie = 1 potje.


komkommer normaal

De productie van gewone komkommer zit ondertussen op een behoorlijk niveau (zie ook foto)Erg lekker, steviger vlees dan wat je gewoon bent uit de winkel + duidelijk meer smaak.

1p = 1stuk


komkommer mini

Omdat ook de mini komkommers buiten in productie zijn gekomen, zijn er de komende weken ruim beschikbaar!Ze zijn ongeveer 1/3 en sommigen 1/2 van het volume van een normale komkommer, maar zeker zo lekker! Traag gegroeid en daarom veel minder waterig dan degene die je in de winkel koopt. Extra voordeel hierdoor is dat je ze bv. ook perfect kan grillen. Met wat kruiden erg lekker én zacht voor de vertering.

1p = 1 stukje


koriander

Koriander is zoals peterselie, bijna dooralopend beschikbaar op de Plukheyde.Deze week plukken we uit een nieuwe reeks, nog klein tot normaal van grootte.

1 portie = 1 blokje


Chocolade munt

Ik plantte een tweetal jaren terug chocolade munt in potjes. Enkel scheuten 'ontsnapten' en die staan nu weelderig te groeien tussen mijn koepels.Ik kan daar van snijden voor zij die wensen. Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1 portie =  1 gesneden busseltje


peper De Cayenne

Deze cayenes zijn echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomerse gerechten, bestellen dan maar!

1p = 1 stuk 


warmoes

Nieuwe, erg mooi gegroeide reeks met frisse, kleurige en knapperige bladeren. Is ook ruim beschikbaar!Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 6 bladeren met steel (goed voor 1 persoon)


tomaat tros grappelina

Grappelina tros is een middelgrote alleskunner die aan trosjes groeit, maar die ik individueel oogst om op de juiste rijpheid te kunnen leveren.

Voor trostomaten 1 portie = 2 grotere of 3 kleinere tomaten


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2022 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie