Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen donderdag 20 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies in de bestellijst hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF stel volledig zelf je flex pakket samen. Je flex pakket kan daarbij ook bestaan uit het basispakket + zelf te bepalen extra’s. Koos je voor het basispakket abonnement, dan mag je slechts 1x/week bestellen, met een flex pakket abonnement mag je gerust 2x/week bestellen.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Basispakketten

Basispakket

Vanaf juni tot en met januari kiest de boer iedere week de nodige variatie op je bord.

Wat kan je verwachten in een basispakket? Seizoens gebonden variatie met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 7 porties groenten per aangesloten persoon + aardappelen als die er zijn. Ik match het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving en één portie ervan aanduiden is dus voldoende! Als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 3 porties prinsesseboontjes, 2 koolrabi's, 3 porties tomaten... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.

Welke 7 groenten zitten er deze week (wk39 = eind september) in het basispakket? Witte selder, boerenkool, gele raapjes, sla romein groen en hertshoornweegbree of krulandijvie, suikermais, paprika a volonté (bestel dan bij hoeveel), venkel, Roma colibri tomaat en aardappelen.Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

bloemkool classic

Joepie: deze week (wk39 = eind september) is er net zoals vorige week zowel witte als groene (zie ander artikel) bloemkool beschikbaar.

Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


bloemkool groen

Joepie: deze week (wk39 = eind september) is er zowel groene als witte (zie ander artikel) bloemkool beschikbaar.

Bij bloemkool is 1 portie = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


boerenkool

We zijn eind september en daarmee deed de herfst zijn intrede, tijd dus om te starten met de pluk van dit typische herfst- en winter koolblad!.Ze staan écht mooi donkergroen :)

Receptjes: met dank aan Suzanne, Sabine en Inge, ook voor de foto's
 1. fijn snijden tot chips (zie ook foto), wassen en drogen !!, olie op spuiten, zout of kruiden naar keuze even (max 10 min, net voor bruin worden) de oven in op 180°C, klaar !

 2. Deze chips kan je ook verbrokkelen in verschillende soepen !!

 3. Mixen met banaan tot smoothie = lekker en gezond ontbijt !!!

 4. Blancheren en invriezen om stukjes van het bevrozen blokje af te snijden voor sporadisch gebruik is erg handig !!!!

 5. Fijn snijden en blancheren en stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER !!!!!

1p = 5 grote bladeren, goed voor 1 persoon


chinese kool

Deze week (wk39 = eind september) plukken we verder uit een mooi en frisgroen gegroeide reeks chinese kolen waarin we eind juli gestart zijn.Tegelijk is er een nieuwe reeks (bijna) plukklaar en dus zal er naadloos continuïteit zijn in het aanbod.

1 portie = 1 stuk, goed voor 2 tot 3 personen

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


koolrabi wit

Deze week (wk39 = eind september) start ik met plukken in een nieuwe, jonge reeks = weinig vezelig, die tegelijk mooi is gegroeid.Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken, op onze blog vind je alvast dit zomers slaatje!

1 portie = 1 koolrabi (goed voor 1 tot 2 personen)


palmkool

We plukken sinds begin september uit een mooi donkdergroen gegroeide reeks palmkool.Het is een typische najaars- en winterse bladkool waarvan het gebruik vergelijkbaar is met dit van boerenkool. Toch is de smaak net anders én je hoeft slechts één centrale bladnerf te verwijderen voor het klaarmaken.Recepttips 
 1. zie alle recepttips bij boerenkool !

 2. Pasta met venkel en kool (nieuwsbrief week 36 in 2022)

1 portie = 7 bladeren, voldoende voor 1 persoon


raap geel

We plukken sinds begin september uit een mooi gegroeide reeks gele raapjes. Die zijn iets pittiger dan de classic wit/roze.Een groente die vaak onderschat wordt in de keuken!

Recepttip: gewoon stoven en dan vlak voor het serveren nog wat luikse stroop of honing erbij en op een hoger vuurtje lichtjes carameliseren is echt zálig!

1 portie = 3 stukjes (goed voor één volwassene)


rammenas deliblue®

Helemaal Nieuw op de Plukheyde en één van drie ifv jouw smaak: zacht - medium - tot pittig:Deliblue® is een ovale soort winterradijs met een zachte, licht pittige (vooral de schil) en tegelijk bijna zoete smaak die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Even goed als smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.Met het mooie paarse vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...

1p = 1 stuk (10 tot 15cm)


rammenas deligreen®

Helemaal Nieuw op de Plukheyde en één van drie ifv jouw smaak: zacht - medium - tot pittig:Deligreen® is een ovale soort winterradijs met een medium pittige smaak (vooral schil, vlees veel minder, eerder lichtzoet) die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Even goed als smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.Met het lichtgroene vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...

1p = 1 stuk (10 tot 15cm)


rammenas delicandy®

Helemaal Nieuw op de Plukheyde en één van drie ifv jouw smaak: zacht - medium - tot pittig:Delicondy® is een ovale soort winterradijs met een pittige smaak (zeker als je de schil eraan laat) die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Even goed als smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.Met het mooie roze vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...

1p = 1 stuk (10 tot 15cm)


spitskool wit

Deze week (wk39 = half september) plukken we verder uit een mooi gegroeide reeks.Recepttips: versnijden, blancheren en opstoven met flink wat boter en nootmuskaat. Bovendien snel klaar :) Ook erg lekker fijn versneden in een gemarineerde rauwe spitskoolsalade.

1p = 1 stuk, goed voor 2 tot 3 personen


Bladgroenten

andijvie

Een (na)zomerse klassieker, lichtbitter. We zijn vorige week (wk38 = half september) in een kersverse reeks gestart.Recepttip: Fris versnipperd in een stoemp erg lekker, maar persoonlijk (nostalgie denk ik, want zo at ik het als kind altijd) eet ik het erg graag gestoofd en dan goed uitgelekt en versneden verwerkt in witte saus...

1p = 1 stuk goed voor 2 tot 3 personen


andijvie krul

We plukken uit een mooi gegroeide reeks waarin we vorige week (wk38 = half september) zijn gestart.

Recepttip: Krulandijvie is best een veelzijdige groente. Je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.

1p = 1 stuk goed voor 2 tot 3 personen


knolselder

Klassieke smaak voor de herfst en winter, ruim beschikbaar.

1p = 1 stuk, goed voor 1 tot 2 personen


krulpeterselie

Krulpeterselie is een klassieke smaakmaker die bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!

Steeds 1 blokje per portie


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje


roodlof rubro

Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.Mooi gegroeid!

1p = 1 krop


selder groen

De klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, groentesappen, ... 

1p = 1 stuk


selder wit

Een klassieke smaak, recepttip erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!Relatief klein, want een nieuwe reeks waarin toch wat ziek blad zit na de regen van 2e helft augustus dat ik moet afgebreken => 2 stukjes voor één portie

1p = 2 stukjes


sla batavia groen

Batavia is een mooie lichtgroene en krokante slasoort.Knapperig en frisgroen...

1p = 1 krop/stuk


sla batavia rood

Batavia is een mooie lichtrood gespikkelde en krokante slasoort.Knapperig en fris rood/groen...

1p = 1 krop/stuk


sla eikenblad rood

Rode eikenbladsla is samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.Zacht en frisrood

1p = 1 krop (goed voor 2 tot 3 personen) 


pluksla rood glad lepelblad

Een deelnemer had vorig seizoen een erg toepasselijke&mooie naam voor deze pluksla: bruidsboeketsla en ik vind dat de kleur en symmetrie best wel passen in dat plaatje:)Lepelblad-pluksla groeit in kleine kropjes van gladde botersla blaadjes die samen een grotere krop vormen. Je kan de kleine kropjes oogsten van buiten naar binnen zonder dat de grote krop uiteenvalt.Ik zal oogsten met kluitje, dan kan je hem thuis opnieuw inplanten als je dat wenst!

1 portie = 1 stuk (met kluit)


pluksla rood krul

Rode krul-pluksla groeit als krop (zie foto).Je kan het plantje dat ik oogst met kluitje als je wenst thuis herplanten en er blaadje per blaadje van plukken volgens wat jij nodig hebt op dat moment zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.

1 portie = 1 stuk (met kluit)


sla ijsberg

De klassieke ijsbergsla, mooi frisgroen en krokant.

1 p = 1 stuk


sla romeinse groen

Romeinse sla is een erg krokante, lekkere sla die meer nog dan andere slasoorten bomvol gezonde mineralen zit.Deze week (wk39 = eind september) starten we in een nieuwe en tegelijk laatste reeks voor dit seizoen.

Deze sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast. Het is een slasoort die net iets anders proeft (vrij zoet) en bv. typisch is voor een echte salade Niçoise!

1p = 1 krop


spinazie

De herfst is net begonnen en na de zomermaanden juli&augustus is het terug (klassieke) spinazietijd!Mooi, frisgroen én ruim beschikbaar...

1p = @225gr


suikerbrood

Mooi frisgroen gegroeid en ruim beschikbaar!

Suikerbrood of groenlof is een echt najaarsproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken. Recepttips: Als je de bladeren een 15tal minuten in ijswater legt verdwijnt de natuurlijke bitterheid grotendeels! Je kan suikerbrood rauw eten (de meer vlezige onderste bladstukken worden veel gebruikt in slamixen in de winkel en zijn na wat vorst in de winter ook minder bitter, bijna zoet!!, maar je kan het evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken...

1p = 1 krop


tatsoi (Japanse Spinazie)

(op)Nieuw en mooi gegroeid!Tatsoi wordt ook wel Japanse spinazie genoemd, maar is eigenlijk het kleine, minder gekende broertje van paksoy dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie, maar dan pittiger (Japans ;) !

1portie = 1 blokje


wilde chichorée

(op)Nieuw in ons assortiment en ruim beschikbaar. Héél bitter slaatje, op vraag van enkele liefhebbers onder de deelnemers.Er volgen later in de herfst nog twee andere variëteiten om te kijken dewelke de beste aanvulling van ons smaakassortiment kan worden...

Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen in het voorjaar gebruikt wordt in salades. Ook gekookt kunnen ze worden gebruik, de wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger).

1 p = 1 busseltje of handje


groene warmoes (Verde da Taglio)

De smaak en het gebruik van deze frisgroene warmoesvariëteit.leunt het dichtst aan bij die van spinazie die in de zomer niet beschikbaar (spinazie bloeit dan te snel door warmte).Sowieso is de smaak van groene warmoes écht anders dan die van de 'regenboog' warmoes, die voor sommigen onder ons te veel naar biet smaakt...Het gebruik is in die zin écht als spinazievervanger...

1 portie = 1 busseltje bladeren (goed voor 1 persoon)


Hertshoornweegbree

Hertshoornweegbree is een speciaal slaatje dat ideaal is als ingrediënt voor een mengslaatje.Bovendien zitten de jonge bladeren volgens wikipedia vol vitamines (C, β-caroteen, B1) en voedingsvezels en je kan ze zowel rauw als gekookt eten.

1p = 1 blokje


Vruchtgroenten buiten

butternut

Met hun typische vorm lijken het wel mooie gladde beige pionnen van een ganzebordspel ;)

1p = 1stuk


courgette lang groen

Op de Plukheyde telen we 5 soorten courgettes:
 1. groen lang = dé klassieker (klik hieronder als je graag deze wenst)

 2. geel lang = groeit wat trager = vaster met meer stevige schil en geler vruchtvlees

 3. wit lang = groeit sneller = meer zachte, lichtgroene schil en dito vruchtvlees

 4. rond groen = ideaal om op te vullen

 5. rond geel = toffe kleurvariatie op je tafel als je opvult, maar beiden kunnen natuurlijk ook verwerkt worden in soep, provencaalse en andere sauzen, zomerse stoofschotels...

1p = 1 stuk


courgette lang geel

Hier kan je de gele lange courgette bestellen.Deze groeit wat trager = vaster met meer stevige schil en geler vruchtvlees.

1p = 1 stuk


courgette rond geel

Hier kan je de ronde gele courgette bestellen.Deze is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten, maar kan je natuurlijk ook verwerken in sauzen...

1p = 1 stuk


courgette rond groen

Hier kan je de ronde groene courgette bestellen.Deze is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten, maar kan je natuurlijk ook verwerken in sauzen...

1p = 1 stuk


patisson oranje

Oranje patisson wordt op de Plukheyde jong en relatief klein geplukt => perfect als courgette met meer smaak, kan zelfs rauw gegeten worden!Nog steeds ruim beschikbaar.

1p = 1stuk


pompoen classic

Dé klassieke oranje hokkaido pompoen goed voor soep, roosteren, ...

1p = 1stuk, zeker goed voor 2 tot 3 personen


pompoen spaghetti

De spaghetti pompoen is een iets minder klassieke, maar vooral erg veelzijdige pompoen!Recepttip: halveren en grillen in de oven gekruid naar keuze, vervolgens gewoon op tafel laten uithollen met een vork en dan komen er spaghetti-achtige slierten vrij. Die kan je ook nog op verschillende manieren verwerken als basis...

1p = 1stuk, zeker goed voor 2 tot 3 personen


pompoen sweet dumpling

De minst klassieke pompoen, maar misschien wel de lekkerste in ons aanbod.Klein, maar zoet met een toets van kastagnesmaak.

De sweet dumplin is een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Recepttip van Inge: Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.

1p = 1 stuk(je !) Let op ze zijn klein maar erg fijn


Wortelgroenten

witloof

Let op (i) het witloof dat je nu bestelt is voor ophaling in je groentenpakket van volgende week! en (ii) je mag dit ook bestellen in de basispakket formule!Witloof is de enige groente op de Plukheyde die ik niet zelf teel en die ik zoals vorig seizoen 1 op 1 doorreken aan de prijs van 4,70 euro/kg.Betalen kan zoals vorig seizoen mbv een Payconiq QR code of cash op het ophaalpunt. Dat spaart mij heel wat administratie!

1 portie = 250gr

Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is van oktober tot en met maart door samenwerking met de lokale witloofboer Danny Schoevaerts.Danny is trouwens net zoals de Plukheyde een Kampenhoutse 'duurzame held'. Click op de link voor meer info!


Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel alouette

Alouette is een mooie rode vrij zacht kokende alleskunner. Je kan er zowel puree, gewoon gekookte patatjes als frieten mee maken!Ze zijn door omstandigheden (weer, coloradokever en onkruiddruk) klein gebleven, wel lekker!

1p = 300gr


aardappel vita bella

Vastkokend en lekkere aardappel!Ze zijn door omstandigheden (weer, coloradokever en onkruiddruk) klein gebleven, wel lekker!

1p = 300 gr


biet chioggia

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente

1 portie = 3 bietjes


biet geel

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...

1 portie = 3 bietjes


biet rood

Rode bietjes zijn de meest gekende en daarom misschien de meest gevraagde op de Plukheyde.Je vindt alvast een lekker soeprecept van Goedele op de foto hiernaast!

1 portie = 3 bietjes


look

Lekker, maar best wel wat pittiger dan gedroogde look, in al je gerechten of gewoon vers als mini hapje in de oven!

1p = 1 bolletje


prei zomer

De eerste prei van het seizoen!Ondertussen mooi gedikt én super lekker :)

1p = 1 stuk (goed voor 1 persoon)


stengelui

Stengelui wordt ook wel eens lenteui genoemd en we hebben er als alles goed gaat vanaf begin mei continu beschikbaar...

1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


venkel

Venkel wordt op de Plukheyde geoogst mét loof waar je bv. ook lekkere pesto van kan maken. Recept hier beschikbaar!

1 portie = 1 stuk, goed voor 1 tot 2 personen


Peulgroenten

boterboon

Boterboontjes zijn lichtgele sperziebonen met een romige, boterachtige smaak. Ze zijn gemiddeld iets dikker dan prinsesseboontjes.We starten deze week (wk39 = eind september) voorzichtig (dus eerder beperkt beschikbaar) in de laatste reeks van dit oogstseizoen.Om ze geplukt te krijgen is je hulp in het "peulen pluk team" erg welkom! Concreet kan je :
 1. me een belletje geven als je random wil langskomen als het jou past

 2. elke dinsdagavond tussen 19u00 en 20u30 langskomen zonder verwittigen

 3. elke donderdagavond tussen 19u00 en 20u30 langskomen zonder verwittigenop beide avonden ben ik er, als je random wil langskomen spreken we af wat past.

1p = 200gr


paalboon geel - paars

Paalbonen zijn iets dikkere&langere boter&prinses-achtige bonen die je perfect kan gebruiken in de keuken zoals boter of prinsessebonen, maar even goed kan versnijden zoals een platte brede snijboon...Ze zijn minder gekend, maar erg lekker van smaak. We bieden de paarse en gele samen aan, kies gerust op het afhaalpunt. Paars verandert door het koken in groen op je bord...

1p = 250gr


rode boon

Een klassieke rode boon variëteit (Canedian Wonder) die bruikbaar is voor bv. chili con (of sin) carné, zie foto. Het zijn (droog)bonen die je moet doppen!! Laatste week beschikbaar.

1p = 250 gr


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

aubergine gestreept Rania

Rania is een tweekleurig (wit&lichtpaars) gestreepte aubergine en is ruim beschikbaar.Er staan iets meer stekels op het groene kroontje (opgelet, die prikken écht!) en de vrucht is iets vaster van vlees dan de klassieke egaal donkerpaarse aubergine => goed op de BBQ of grill.

1p = 1stuk


aubergine classic

Klassieke donkerpaarse aubergine en ruim beschikbaar.

1p = 1stuk


basilicum classic

Gegroeid in een stenen potje dat je in de keuken of op je terras vers kan houden of waarvan je de kluit kan uitplanten in je zomerse kruidentuin.

1 portie = 1 potje.


citroenmelisse

Ik plantte een tweetal jaren terug enkele moederplanten om scheuten te kunnen stekken. Dat stekken is nog niet gelukt, maar de moederplanten zijn enkele weken terug beginnen schieten en zijn groot genoeg om er steeltjes van te snijden...Je kan er oa lekkere thee mee maken of een visgerecht mee kruiden!Citroenmelisse helpt om muggen op afstand te houden, maar zou ook inwerken op het limbisch systeem. Dat i het deel van de grote hersenen betrokken bij emoties en het emotioneel geheugen. Het beschermt de tegen overdreven prikkels van buitenaf...Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1p = een handje steeltjes


kervel

Typisch herfst, winter- en vroeg voorjaarsproduct. Mooi gegroeid en ruim beschikbaar.superlekker voor soep, maar ook in een recepttip met geroosterde bietjes

1 portie = 1 blokje


koriander

Koriander is zoals peterselie, bijna doorlopend beschikbaar op de Plukheyde...Ondertussen plukken we al de 4e week uit deze reeks => nog wel frisgroen, maar behoorlijk groot en in bloei.

1 portie = 1 blokje


Chocolade munt

Ik plantte een tweetal jaren terug chocolade munt in potjes. Enkel scheuten 'ontsnapten' en die beginnen ook dit jaar weer te groeien tussen de tunnelserres.Ik kan daar van snijden voor zij die wensen. Niet in potjes dus voor snelgebruik!!

1 portie =  5 steeltjes


paprika normaal geel/oranje

De klassieke gele "blokpaprika".

1p = 1stuk


mini zoetpuntpaprika geel/oranje

Mini- of snackpaprika's zijn veel kleiner, maar ook zoeter dan de grote punt- of blokpaprika's.Dé ideale (school)snack, want niet alleen erg zoet, maar bevat ook weinig zaadjes dus ideaal voor de brooddoos. Het gaat over geel tot oranje vruchtjes.

1 portie = stukjes


paprika normaal rood Sprinter

De klassieke rode "blokpaprika"

1p = 1stuk


paprika zoetpunt geel of oranje

Dunwandige gele zoetpunt paprika

1p = 1stuk


paprika zoetpunt rood Atris

Dunwandige rode zoetpunt paprika

1p = 1stuk  


peper De Cayenne

Deze cayenes zijn echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomerse gerechten, bestellen dan maar!

1p = 1 stukje


peper red gunda

Een echte nieuwigheid op de Plukheyde!Volgens m'n zaadgoedleverancier  erg pikant : scherpheid 7 versus 5 voor cayenneper en 3 voor de medium pikante die je ook kan kiezen!

1p = 1 stukje


tomaat cherry Orange Fizz

Orange fizz is een oranje (écht ;) kleine duive-ei vermige zoete cherry tomaat.

1p = @200gr


tomaat noire russe

Deze "zwarte" soort is een donkerrode ronde en sappige vleestomaat.

1 portie = 3 stuks


tomaat gekleurd Rose de Bern

Smaakvolle, zachte en roos gekleurde tomaat. Gemiddeld iets kleiner => 3 stuks/pSmaakvol vers, maar zeker ook goed voor passata

1 portie = drie stuks


tomaat normaal Maestria

Maestria is een typische alleskunner, goed om te eten, goed om mee te koken, bewaart goed, want ze zijn vrij stevig én nog es vrij groot ook :)

1 portie = 2 stuks


tomaat Roma Colibri

Roma tomaten zijn de typische Italiaanse vaste saustomaten.

1 portie = 2 stuks


warmoes

Deze regenboog warmoes of snijbiet komt in verschillende kleurtjes en is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 7 tal bladeren


tomaat tros grappelina

Grappelina tros is een vaste (bewaart dus goed) alleskunner die in tos groeit, maar die ik individueel oogst om op de juiste rijpheid te kunnen leveren.

1 portie = 2 stuks (dit jaar duidelijk dikkere vruchten dan vorig jaar...)


Tomaat green zebra

Speciale smaaktomaten, want zo zou ik green zebra wel willen omschrijven.Wel de typische textuur, maar smaakt NIET zoals / ANDERS dan tomaat! Gewoon proberen en je zal merken... ook mooi te combineren als ander kleurtje op je bord 

1 portie = 2 stuks


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2023 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie