Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen donderdag 20 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies in de bestellijst hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF stel volledig zelf je flex pakket samen. Je flex pakket kan daarbij ook bestaan uit het basispakket + zelf te bepalen extra’s. Koos je voor het basispakket abonnement, dan mag je slechts 1x/week bestellen, met een flex pakket abonnement mag je gerust 2x/week bestellen.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Bestellen is momenteel niet mogelijk. Wij plaatsen ons aanbod voor de komende week online.

 

Basispakketten

Koolgroenten

chinese kool

De chinese kool die we nu plukken is nog niet zo mooi "gekropt" als in de zomer of herfst. Ze hebben wel voldoende blad&steel voor een lekkere maaltijd.



PS wel wat last van slakken => ook gaten en onderaan "de poep van de kool" zijn er bruine gangegtjes door wraatschade koolvlieg.





1 portie = 1 stuk, goed voor 2 personen





Recepttip: combineer met venkel in de wok, eenvoudig recept van je boer op onze blog, ook lekker gewoon rauw fijngesneden


raap classic

We plukken sinds eind april uit de eerste mooi gegroeide buitenreeks.



Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roosachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber.



Recepttip: gewoon in partjes stoven in boter onder een deksel en even voor opdienen wat honing of luikse stroop erbij...





1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


rammenas daikon Laurin

Vrij grote (dik&lang), zacht pittige witte rammenas/daikon = winterradijs.



Kan perfect in je slaatjes, soepen, stoofschotels of gewoon in blokjes met wat (selderij)zout als snack... Geschild helemaal niet scherp van smaak.





1p = 1 (groot) stuk


Bladgroenten

andijvie

Kersverse en tegelijk de 1e buitenreeks, mooi & frisgroen!





Recepttip: Fris versnipperd in een stoemp erg lekker, maar persoonlijk (nostalgie denk ik, want zo at ik het als kind altijd) eet ik het erg graag gestoofd en dan goed uitgelekt en versneden verwerkt in witte saus...





1p = 1 stuk, goed voor 2 tot 3 personen


andijvie krul

Kersvers en frisgroen gegroeid...





Recepttip: Krulandijvie is best een veelzijdige groente. Je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.





1p = 1 stuk goed voor 2 tot 3 personen


krulpeterselie

Krulpeterselie is op de Plukheyde normaal bijna jaarrond beschikbaar,



Wordt aangeboden met wortel => kan je thuis ook uitplanten :)





1p = 1 blokje


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die normaal bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!



Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsien!





1p = 1 blokje


sla baby leaf

Erg mooi gegroeid, fris, kleurrijk, zacht van smaak en ruim beschikbaar.



Mengslaatje waarvan je kan plukken en dat je kan planten of direct gebruiken.





1 portie = 1 blok(je)


sla eikenblad rood

Samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.



Samen met de radijsjes de eerste producten van de akker in Nederokkerzeel...





1p = 1 krop goed voor 2 personen


sla ijsberg

De klassieke ijsbergsla, mooi frisgroen en krokant...





1 p = 1 stuk


little gem of romeinse groene sla

De eerste vh seizoen, mooi gegroeid, maar nog niet volledig gekropt.



Little gem, een romeinse sla met een boterzacht blad en toch krokante kern. Tegelijk lekker, maar meer dan andere slasoorten bomvol gezonde mineralen.





Deze sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast. Het is een slasoort die net iets anders proeft (vrij zoet) en bv. typisch is voor een echte salade Niçoise!





1p = 1 kropje (little gem hé;)


spinazie

Spinazie is nagenoeg doorlopend beschikbaar op de Plukheyde, door het droge weer en het feit dat water beperkt beschikbaar is op onze tijdelijke akker zit er wel wat bloem in de huidige reeks...





1p = 200gr (de normale Plukheyde portie voor 1 persoon)


snijselder

(op)Nieuw beschikbaar



Snijselder = oude holpijpselder variëteit => beter bestand tegen de winter én met een stevige/erg kruidige smaak!



 





1 portie = 1 blokje (kan je thuis uitplanten en van snijden wat je nodig hebt)


witte warmoes

Deze witte warmoes of snijbiet heeft een lichtgroen blad, maar een dikke en vlezige witte steel en kan je klaar maken zoals spinazie met een lichte bietjessmaak.



Wil je nog dichter de smaak van spinazie benaderen, kies dan voor de groene 'Verde da Taglio' variant die je vroeger terugvindt in onze bestel lijst!





1 portie = 2 kropjes, elk met 3 tot 5 mooie bladeren


Vruchtgroenten buiten

Wortelgroenten

Bol-, knol- en stengelgroenten

stengelui

Stengelui wordt ook wel eens lenteui genoemd, maar het is een klassieker die op de Plukheyde bijna jaarrond beschikbaar is!





1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


venkel

De allereerste vh seizoen! nog niet supergroot/dik zoals in de zomer, maar wel een kleine handpalm groot + frisgroen loof!





Recepttips: Omdat we oogsten mét loof kan je er ook lekkere pesto van maken; ook lekker in combi met chinese kool in de wok, eenvoudig wokrecept van je boer vorig najaar werd nog een speciaal soeprecept toegevoegd met centraal een venkel&pompoen combi.





1 portie = 1 @handpalmgroot stuk goed voor 1 tot 2 personen


Peulgroenten

erwt dop

Doperwtjes zijn deze week (wk20 = half mei) nieuw in ons aanbod



Het is een echte lenteprimeur waarvan ik er graag iedereen gun => Bestel max ééb portie per oogstaandeel aub en als je kiest voor doperwtjes, dan geen peultjes aub





Doperwtjes zijn de klassieke ronde erwtjes die je zelf uit de peul moet doppen





1 portie = 200gr


peultjes

We plukken peultjes sinds begin mei en er komen er elke week wat meer :)



Het is een echte lenteprimeur waarvan ik er graag iedereen gun => Bestel max ééb portie per oogstaandeel aub en als je kiest voor peultjes, dan geen doperwtjes aub



FYI: op de Plukheyde worden vrij grote, zoete en vooral niet dradige Sweet Horizon peultjes geteeld. 





1 portie = 200gr


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

citroenmelisse

Nu, begin mei, beschikbaar door mooie frisgroene hergroei in de tunnelserre!



Beschikbaar vanaf enkele grote moederplanten op onze akker. Ik kan hiervan takjes snijden.



Je kan er oa lekkere thee mee maken of een visgerecht mee kruiden!



Citroenmelisse helpt om muggen op afstand te houden, maar zou ook inwerken op het limbisch systeem. Dat is het deel van de grote hersenen betrokken bij emoties en het emotioneel geheugen. Het beschermt de tegen overdreven prikkels van buitenaf...





1p = 5 gesneden stengeltjes, géén potje dus


kervel

koriander

Koriander is zoals peterselie normaal bijna doorlopend beschikbaar op de Plukheyde



Wordt aangeboden met wortel => kan je thuis ook uitplanten :)





1 portie = 1 blokje


Marokkaanse munt

Ik plantte enkele jaren terug Marokkaanse munt in potjes. Enkel scheuten 'ontsnapten' en die zijn ook dit jaar weer opgeschoten rond en in de tunnelserres.



Ik kan daar van snijden voor zij die wensen. Niet in potjes dus voor snelgebruik!!





1 portie =  5 steeltjes


raapsteel

Typisch product voor najaar, winter en vroege voorjaar.



we zijn nu (half mei) toe ad laatste reeks van dit voorjaar!



Licht pittig slaatje met krokante en sappige steeltjes. Veelzijdig in de keuken: kan in pesto, groententaart, puree, pasta, slaatjes, ...





Recepttip: combineert goed met voorgegaarde blokjes koolrabi en voorgestoofde paprika in een groententaart, al zeg ik het zelf ;) Ook erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn. Of ook tof: een Italiaanse tip van deelneemster Francesca waar ook deelneemster Ester erg enthousiast over is: zie onze blog: Orecchiette alle cime di rapa Er zijn twee versies: de eenvoudige én de gepimpte met broccoli en rode peper aan toe (bron: Lekker Vega, herfstnummer 2021, Vegetariërsbond)





1p = 1 blokje


rucola classic

Mooi en frisgroen, maar ik verwacht hem wel extra "nootachtig" omdat het een droog voorjaar is tot nu én ik op de akker in Nederokkerzeel minimaal water bijgeef... 





Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv.





1 portie = 1 blokje


winterpostelein

Laatste reeks van het voorjaar, beetje afgezien door de warmte, iets minder blad en meer bloem...



Winterpostelein is een veelzijdig (kan vers, gestoofd, in soep, ...) en lekker frisgroen slaatje met sappige, krokante en lichtzoete blaadjes + steeltjes en later op het seizoen ook mooi witte en eetbare bloempjes.





Recepttips: Op onze blog bv een snel, maar lekker soeprecept, kan ook in mixslaatjes, vers versnipperd in puree of zelfs als groene laag onder de kaas van een gratin, zo heb ik het zelf geprobeerd in 'shepards pie' en dat was heerlijk!





1p = 1 blokje = goed voor 1 persoon


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees

Green Chicken Farm scharreleitjes

Sinds dit jaar (april 2025) werkt de Plukheyde samen met Green Chicken Farm, de korte keten scharrelboerderij van Saartje, een gepassioneerde jonge kippen boerin die zelf contact met ons nam.



Er zijn afspraken gemaakt om vooraf de bestelling door te geven zodat wat je bestelt ook tijdig en vers kan geleverd worden.



Vandaar dat je de hieronder bestelde eitjes in doosjes van 6stuks, pas de week erop zal kunnen meenemen!





Het aanbod hier is nog niet onbeperkt, maar zal de komende weken en maanden "organisch" groeien omdat Saartjes boerderij en het aantal kippen erin nog groeit + hoe verder de winter achter ons ligt, hoe meer een kip legt...





1 portie = 6 eitjes en de prijs (in samenspraak) = 3,00 euro af te rekenen in het ophaalpunt, dat kan cash of via payconiq



Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2025 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie