Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen donderdag 20 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies in de bestellijst hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF stel volledig zelf je flex pakket samen. Je flex pakket kan daarbij ook bestaan uit het basispakket + zelf te bepalen extra’s. Koos je voor het basispakket abonnement, dan mag je slechts 1x/week bestellen, met een flex pakket abonnement mag je gerust 2x/week bestellen.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Basispakketten

Basispakket

Vanaf juni tot en met januari kiest de boer iedere week de nodige variatie op je bord.





Wat kan je in normale (weers)omstandigheden verwachten van een basispakket? Seizoens gebonden variatie met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 7 porties groenten per aangesloten persoon + aardappelen als die er zijn. Ikzelf match het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving en één portie ervan aanduiden is dus voldoende! Als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 3 porties boterboontjes, 3 porties groene warmoes, 2 grote koolrabi's, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.





Welke 7 groenten zitten er deze week (wk28 = 14 - 18 juli) in het basispakket? Broccoli, witte kool, 3 porties cherry OF vlees tomaat, komkommer, wortelen (van 't Veld), babyleaf en little gem en NZ spinazie. PS simpel, maar top recept van een Vlaamse bio-pionier "de Wassende maan" Je mag altijd aanvullend zelf ook de "kruiden" hierna kiezen (#porties aanduiden dus) vroege Vita Bella OF Alouette patatjes, (blad)peterselie, koriander, snijselder, stengelui, en kruiden in stenen pot zoals basilicum oregano of salie of ... aardappel, rode ui, look en sjalot (momenteel niet beschikbaar)



Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

bloemkool classic

Nieuwe reeks, staat top, wel "maar" een 50tal groot genoeg deze week => kies er max één tenzij je over drie of meer oogstaandelen beschikt. Dank!



een pittig inspiratie recept met bloemkool vind je via deze link op onze blog!





1 p(ortie) = 1 stuk (zeker goed voor 2 tot 3 personen)


chinese kool

worden wat ouder, nieuwe reeks verwacht tegen eind juli, nu nog een 10tal oké exemplaren (wel mooie kern, geen frisgroene buitenbladeren meer)





1 portie = 1 stuk, zeker goed voor 2 tot 3 personen





Recepttip: combineer met venkel in de wok, eenvoudig recept van je boer op onze blog, ook lekker gewoon rauw fijngesneden


koolrabi wit

zowat de mooiste koolrabi's die ik al teelde de afgelopen jaren denk ik :):)



Koolrabi is een héél gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken, op onze blog vind je alvast dit zomers slaatje , maar is ook lekker in soep...  





1 portie = 1 koolrabi is goed voor 2 personen


spitskool wit

De laatste 10tal exemplaren van de voorjaarsreeks



Eind augutus, begin september komen er nieuwe...





Recepttips: Nele wil ons graag inspireren met deze winterse pasta. Wat ook kan is versnijden, blancheren en opstoven met flink wat boter en nootmuskaat. En versneden in een gemarineerde rauwe spitskoolsalade is het zeker ook lekker.





1p = 1 stuk (zeker goed voor 2 tot 3 personen)


witte kool

Zomerreeks, niet groot door de droogte, wel mooi vast bolletje (zie foto)





1 portie = 1 stukje (goed voor 1 tot 2 personen)



 


Bladgroenten

andijvie

Frisgroene nieuwe reeks, niet super groot, wel oké





Recepttip: Fris versnipperd in een stoemp erg lekker, maar persoonlijk (nostalgie denk ik, want zo at ik het als kind altijd) eet ik het erg graag gestoofd en dan goed uitgelekt en versneden verwerkt in witte saus...





1p = 1 stuk, goed voor 1 tot 2 personen


andijvie krul

Nieuwe, mooi gegroeide en frisgroene reeks!





Recepttip: Krulandijvie is best een veelzijdige groente. Je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.





1p = 1 stuk goed voor 2 tot 3 personen


krulpeterselie

Krulpeterselie is op de Plukheyde normaal bijna jaarrond beschikbaar,



Wordt aangeboden met wortel => kan je thuis ook uitplanten :)





1p = 1 blokje


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die normaal bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!



Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsien!





1p = 1 blokje


selder groen

Onze selder "zag af" door de hitte => kleiner en minder sappig.



Selder heeft best wat water nodig voor de groei en dat kregen we dus niet. De groei is dan ook maar gemiddeld en er is wel wat "stippenziekte" op het blad door de stress...



 Ze zijn nu net groot genoeg, maar lang niet zo groot als die in de supermarkt, wel vol smaak!





1p = 1 stukje


sla asian mix

Asian mix = een mengeling van pittige mosterdslaatjes.





1 portie asian mix = één blokje


sla baby leaf

Deze week (wk29 = half juli) kersverse reeks



Mengslaatje waarvan je kan plukken en dat je kan planten of direct gebruiken.





1 portie = 1 blok(je)


sla eikenblad groen

Samen met z'n rode broertje de populairste sla op de Plukheyde.





1p = 1 krop goed voor 2 personen


sla eikenblad rood

Samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.





1p = 1 krop goed voor 2 personen


pluksla groen krul

Groene krul-pluksla groeit als krop (zie foto)



Je kan het plantje dat ik oogst met kluitje thuis desgewenst herplanten en er blaadje per blaadje van plukken volgens wat jij nodig hebt op dat moment zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.





1 portie = 1 stuk (met kluit)


pluksla rood glad lepelblad

Lepelblad-pluksla groeit in kleine kropjes van gladde botersla blaadjes die samen een grotere krop vormen. Je kan de kleine kropjes oogsten van buiten naar binnen zonder dat de grote krop uiteenvalt.



Ik zal oogsten met kluitje, dan kan je hem thuis opnieuw inplanten als je dat wenst!





1 portie = 1 stuk (met kluit)


pluksla rood krul

Rode krul-pluksla groeit als krop (zie foto).



Je kan het plantje dat ik oogst met kluitje als je wenst thuis herplanten en er blaadje per blaadje van plukken volgens wat jij nodig hebt op dat moment zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.





1 portie = 1 stuk (met kluit)


sla ijsberg

De klassieke ijsbergsla, mooi frisgroen en krokant...





1 p = 1 stuk


sla krop groen

De klassieke boterzachte groene kropsla...





1 portie = 1 stuk


sla krop rood

De klassieke boterzachte rode kropsla...





1 portie = 1 stuk


little gem of romeinse groene sla

Little gem is een romeinse sla met een boterzacht blad en toch krokante kern.



Tegelijk lekker, maar meer dan andere slasoorten bomvol gezonde mineralen.





Deze sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast. Het is een slasoort die net iets anders proeft (vrij zoet) en bv. typisch is voor een echte salade Niçoise!





1p = 1 kropje (little hé)


spinazie Nieuw-Zeelandse

Mooi gegroeid!



Deze zomerse spinazie variant geeft iets meer werk in de keuken dan klassieke spinazie, want je moet de bladeren verwijderen van de (taaie) stengel, maar wel vergelijkbaar in smaak en gebruik.



Pluspunt: is vleziger dan klassieke spinazie en bewaart daarom goed én slinkt duidelijk minder bij stoven.





1p = @250gr


snijselder

Snijselder = oude holpijpselder variëteit => beter bestand tegen de winter én met een stevige/erg kruidige smaak!





1 portie = 1 blokje (kan je thuis uitplanten en van snijden wat je nodig hebt)


groene warmoes (Verde da Taglio)

Mooi gegroeide zommerreeks!



De smaak en het gebruik van deze frisgroene warmoesvariëteit leunt écht dicht aan bij die van spinazie.



Sowieso is de smaak van groene warmoes helemaal anders dan die van de 'regenboog' warmoes, die voor sommigen onder ons te veel naar biet/aarde smaakt...



Recepttip: mijn favoriet in quiche!





1 portie = 8 middelgrote bladeren


Zurkel

Zurkel = absolute nieuwigheid op de Plukheyde



Eigenlijk een "vergeten groente" die vaak gebruikt wordt voor paling in het groen omwille van z'n licht zure, maar frisse smaak. Ik kreeg er wel is vraag naar, zag het in de lijst van één van m'n zaadgoedleveranciers en hopla ...



Kan ook in stoemp zoals spinazie (die er nu niet is wegens opgeschoten door de hitte) en wie weet welke gerechten er nog uit jullie creatieve brein komen





1p = een handje (8tal bladeren)


Vruchtgroenten buiten

augurk

Deze week (wk29, half juli) einde van de 1e augurk "wave". Ik plant 3 soorten met een verschillende piek om zo het aanbod ervan te rekken, maar nu nog even ruim beschikbaar!



Recpttip: Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes. Zie ook uitgeschreven recept van Wouter hiervoor op onze blog.





1 portie = 1 stuk (stevig) of 2 stukjes (kleiner)


courgette lang groen

Hier kan je de klassieke groene lange courgette bestellen.





1p = 1 stuk


courgette lang geel

Hier kan je de gele lange courgette bestellen.



Deze groeit wat trager = vaster met meer stevige schil en geler vruchtvlees.





1p = 1 stuk


courgette rond geel

Hier kan je de ronde gele courgette bestellen.



Deze is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten, maar kan je natuurlijk ook verwerken in sauzen...





1p = 1 stuk


courgette rond groen

Hier kan je de ronde groene courgette bestellen.



Deze is ideaal om op te vullen met gehakt of andere goenten, maar kan je natuurlijk ook verwerken in sauzen...





1p = 1 stuk


buitenkomkommer

Deze soort lijkt ook wel wat op augurk met z'n bobbeltjes, maar het zijn écht wel (stevige!) komkommers. Ze zijn iets vaster van structuur en sterker van smaak dan de komkommers uit de serre.



Verder ook sappig en fris voor al je slaatjes en smosjes, maar je kan ze ook opleggen zoals augurk!





1 portie = 1 stuk


Wortelgroenten

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel alouette

Van 't Veld = samenwerking met boerin Isabelle :)



Alouette is een mooie rode vrij zacht kokende alleskunner. Je kan er zowel puree, gewoon gekookte patatjes als frieten mee maken!



En zeker nu we nog vroeg in het seizoen zijn, kan je ze ook koken en daarna al of niet opbakken in de schil...





1p = 250gr


Nieuwe vita bella patatjes

Van 't Veld = samenwerking met boerin Isabelle :)



Vita bella is een vastkokende en lekkere aardappel, zeker nu ze "nieuw" = nog erg jong zijn en je ze kan koken in de schil + opbakken zoals krieltjes = feitelijke primeur én delicatesse!





1p = 250 gr


biet chioggia

Nieuwe reeks, geplant met de hulp van deelneemster Nele en mss daarom voor het eerst dit seizoen echt mooi gegroeid...



Chioggia's zijn tweekleurige roos&witte bietjes. Ze zijn iets zoeter dan de klassieke rode.



Ideaal om te raspen in een slaatje, te frituren als groentechips, maar ook om te stoven...





1 portie = 3 stukjes


biet geel

Nieuwe reeks, geplant met de hulp van deelneemster Nele en mss daarom voor het eerst dit seizoen echt mooi gegroeid...



Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...





1 portie = 3 bietjes (middelgroot)


biet rood

Nieuwe reeks, geplant met de hulp van deelneemster Nele en mss daarom voor het eerst dit seizoen echt mooi gegroeid...



Een echte klassieker, waar ik hier graag een erg gesmaakt recept voor chocoladecake aan toevoeg! Gekregen via Lea :) 





1 portie = 3 bietjes


prei zomer

Wie een lekkere bouillon wil trekken of prei wil grillen op de BBQ... het kan terug vanaf nu, want zowel loof als schacht staan er mooi bij op het veld!



Onze zomerprei is nu, begin juli, ondanks de droogte toch al vrij mooi gedikt en ik zal dus starten met plukken voor wie wenst!





1p = 1 stuk goed voor 1 persoon


Peulgroenten

peultjes

Allerlaatste pluk dit voorjaar!



Op de Plukheyde worden vrij grote, zoete en vooral niet dradige Sweet Horizon peultjes geteeld.





Om alles geplukt te krijgen is iedereen welkom tijdens de vaste "bonenteam PLUK momenten" op de akker (wegbeschrijving na clicken onderaan de pagina)




  • op elke dinsdagavond tussen 20 en 22u

  • op elke donderdagavond tussen 20 en 22u

  • of na contact met boer Koen op een moment dat het jou past !





1 portie = 200gr


snijboon groen

De eerste pluk! Er zijn er nog niet zo veel deze week (wk29 = half juli), kies daarom één soort boontjes aub



Klassieke groene snijboon, lekker om dik of dun gesneden te stoven met een uitje, p&z + nootmuskaat. Zeker ook geschikt om "de zomer te bewaren/in te maken" in je vriezer.





1p = 250 gr


spaghettiboon

Ook gekend als "kousenbanden"... Het zijn erg lange, krulvormige bonen met een uitgesproken, maar fijne smaak. Recepttip: Ideaal in een curry, want ze blijven ook na lang sudderen goed van structuur en smaak!



De eerste pluk! Er zijn er nog niet zo veel deze week (wk29 = half juli), kies daarom één soort boontjes aub





1 p = 200gr


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

aubergine classic

(op)Nieuw ih aabod, aubergine :)



Nog niet op volle productiesterkte, bestel dus max 1 stuk per oogstaandeel aub, ik oogst sowieso stevige en dan kan ik er zoveel mogelijk mensen gunnen.





1p = 1stuk goed voor één tot 2 personen


basilicum classic

Teruggeknipt en mooi hergroeid in een stenen potje dat je in de keuken of op je terras vers kan houden of waarvan je de kluit kan uitplanten.





1 portie = 1 potje.


bieslook

Uit de tuin van deelnemer Kathy, door haar gescheurd en ingepot en op de Plukheyde verzorgd tot een mooi plantje!





1p = 1 potje


komkommer normaal

Ruim beschikbaar en mooi gegroeid.



De klassieke, lange komkommers met véél smaak en stevig vruchtvlees, kan je daardoor zelfs grillen! Deze week ook interessant ifv de recepttip van een van de Vlaamse bio-pioniers (de Wassende maan) wortel-komkommer-appel slaatje





1p = 1stuk, goed voor 2 tot 3 personen


koriander

Koriander is zoals peterselie normaal bijna doorlopend beschikbaar op de Plukheyde.



Wordt aangeboden met wortel => kan je thuis ook uitplanten :)





1 portie = 1 blokje


oregano

Er zijn vorig jaar (2024) enkele speciale kruiden geplant in stenen pot, ik heb wat overbleef teruggesnoeid en verzorgd tot mooi hergroeide plantjes.



Kan je thuis uitplanten of zelfs als je daar geen plaats voor hebt, op je vensterbank id keuken houden, ze zullen normaal na inknippen weer hergroeien...





1p = één potje


rucola classic

Ruim beschikbaar, lekker voor een pesto of in combi met bloeimkool (zie hieronder)



Mooi en frisgroen, maar ik verwacht hem wel extra "nootachtig" vanwege de droogte én het feit dat ik op de akker in Nederokkerzeel zo spaarzaam mogelijk met water omga... 





Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv.





1 portie = 1 blokje


Salie panache geelgroen

Er zijn vorig jaar (2024) enkele speciale kruiden geplant in stenen pot, ik heb wat overbleef teruggesnoeid en verzorgd tot mooi hergroeide plantjes.



Kan je thuis uitplanten of zelfs als je daar geen plaats voor hebt, op je vensterbank id keuken houden, ze zullen normaal na inknippen weer hergroeien...





1 portie = 1 potje


Crocini cherry tomaat

Crocini is een egaal rode, kleine ronde cherry tomaat.





Het tomatenseizoen komt nu goed op gangbeperk je voor je wekelijke bestelling wel tot een totaal  (over alle soorten heen) van 3 porties per oogstaandeel aub, dan kan ik de oogst tijdens de week de baas.





Ik oogst wel xtra tijdens het WE en plaats die vanaf nu zondag 20 juli 13u in de kast met vermelding wat je mag bijnemen. Ik zal dit zeker nog es herhalen voor ik half augustus in verlof ga zodat ook mensen die er nu niet zijn kans maken op die extra's!





1p = @200gr



 


tomaat Heart of Gold

Heart of Gold is een oranje/gele Couer de Boeuef type tomaat, zacht (maar toch steviger dan de rode volgens mij) en smaakvol. Bevat bovendien een groot aandeel pitloos vruchtvlees.





Het tomatenseizoen komt nu goed op gang, beperk je voor je wekelijke bestelling wel tot een totaal  (over alle soorten heen) van 3 porties per oogstaandeel aub, dan kan ik de oogst tijdens de week de baas.





Ik oogst wel xtra tijdens het WE en plaats die vanaf nu zondag 20 juli 13u in de kast met vermelding wat je mag bijnemen. Ik zal dit zeker nog es herhalen voor ik half augustus in verlof ga zodat ook mensen die er nu niet zijn kans maken op die extra's!





1p = en grote + een kleinere tomaat


tomaat noire russe

Deze "zwarte" soort is eigenlijk donkerrood met een geelgroene rand en vooral een zachte&sappige vleestomaat. Groot en barstgevoelig => snel gebruiken, maar wel érg smaakvol





Het tomatenseizoen komt nu goed op gangbeperk je voor je wekelijke bestelling wel tot een totaal  (over alle soorten heen) van 3 porties per oogstaandeel aub, dan kan ik de oogst tijdens de week de baas.





Ik oogst wel xtra tijdens het WE en plaats die vanaf nu zondag 20 juli 13u in de kast met vermelding wat je mag bijnemen. Ik zal dit zeker nog es herhalen voor ik half augustus in verlof ga zodat ook mensen die er nu niet zijn kans maken op die extra's!





1p = en grote + een kleinere tomaat


tomaat coeur de boeuf Liguria

Erg smaakvolle eerder zachte klassieker





Het tomatenseizoen komt nu goed op gangbeperk je voor je wekelijke bestelling wel tot een totaal  (over alle soorten heen) van 3 porties per oogstaandeel aub, dan kan ik de oogst tijdens de week de baas.





Ik oogst wel xtra tijdens het WE en plaats die vanaf nu zondag 20 juli 13u in de kast met vermelding wat je mag bijnemen. Ik zal dit zeker nog es herhalen voor ik half augustus in verlof ga zodat ook mensen die er nu niet zijn kans maken op die extra's!





1p = 1 grote + 1 kleinere tomaat


tomaat Andine Cornue (San Marzano type)

Andine Cornue is een puntvormige, rode en vaste vleestomaat, type San Marzano.





Het tomatenseizoen komt nu goed op gangbeperk je voor je wekelijke bestelling wel tot een totaal  (over alle soorten heen) van 3 porties per oogstaandeel aub, dan kan ik de oogst tijdens de week de baas.





Ik oogst wel xtra tijdens het WE en plaats die vanaf nu zondag 20 juli 13u in de kast met vermelding wat je mag bijnemen. Ik zal dit zeker nog es herhalen voor ik half augustus in verlof ga zodat ook mensen die er nu niet zijn kans maken op die extra's!





1p = 2 stuks


Cookie cherry tomaat

Zoetzuur, rood/groen gestreept en druppelvormige (iets groter) cherry tomaat.



Voor mij de lekkerste op onze akker...





Het tomatenseizoen komt nu goed op gangbeperk je voor je wekelijke bestelling wel tot een totaal  (over alle soorten heen) van 3 porties per oogstaandeel aub, dan kan ik de oogst tijdens de week de baas.





Ik oogst wel xtra tijdens het WE en plaats die vanaf nu zondag 20 juli 13u in de kast met vermelding wat je mag bijnemen. Ik zal dit zeker nog es herhalen voor ik half augustus in verlof ga zodat ook mensen die er nu niet zijn kans maken op die extra's!





1p = @200gr


tomaat gekleurd Orange queen

Orange Queen is een mooie oranje, bolvormige eettomaat met eerder zacht vruchtvlees die mooi kleurt op een tomatentaart bv..





Het tomatenseizoen komt nu goed op gangbeperk je voor je wekelijke bestelling wel tot een totaal  (over alle soorten heen) van 3 porties per oogstaandeel aub, dan kan ik de oogst tijdens de week de baas.





Ik oogst wel xtra tijdens het WE en plaats die vanaf nu zondag 20 juli 13u in de kast met vermelding wat je mag bijnemen. Ik zal dit zeker nog es herhalen voor ik half augustus in verlof ga zodat ook mensen die er nu niet zijn kans maken op die extra's!





1 portie = 2 stuks



 


tomaat gekleurd Rose de Bern

Smaakvolle, zachte en roos gekleurde tomaat. Smaakvol vers, maar zeker ook goed voor passata





Het tomatenseizoen komt nu goed op gangbeperk je voor je wekelijke bestelling wel tot een totaal  (over alle soorten heen) van 3 porties per oogstaandeel aub, dan kan ik de oogst tijdens de week de baas.





Ik oogst wel xtra tijdens het WE en plaats die vanaf nu zondag 20 juli 13u in de kast met vermelding wat je mag bijnemen. Ik zal dit zeker nog es herhalen voor ik half augustus in verlof ga zodat ook mensen die er nu niet zijn kans maken op die extra's!





1 portie = 1 grote + 1 kleinere tomaat



 


Tomaat mountain magic

Mountain magic is een buitentomaat die vrij resistent is tegen de plaag. De tomaten zijn vrij klein en stevig en ze groeien in trosvorm. Ik oogst ze apart op de juiste rijpheid.





Het tomatenseizoen komt nu goed op gangbeperk je voor je wekelijke bestelling wel tot een totaal  (over alle soorten heen) van 3 porties per oogstaandeel aub, dan kan ik de oogst tijdens de week de baas.





Ik oogst wel xtra tijdens het WE en plaats die vanaf nu zondag 20 juli 13u in de kast met vermelding wat je mag bijnemen. Ik zal dit zeker nog es herhalen voor ik half augustus in verlof ga zodat ook mensen die er nu niet zijn kans maken op die extra's!





1 portie = 7 bolletjes (pruimgroot)



 


tomaat normaal Maestria

Maestria is een typische alleskunner, goed om te eten, goed om mee te koken, bewaart goed, want ze zijn vrij stevig én nog es vrij groot ook :)





Het tomatenseizoen komt nu goed op gangbeperk je voor je wekelijke bestelling wel tot een totaal  (over alle soorten heen) van 3 porties per oogstaandeel aub, dan kan ik de oogst tijdens de week de baas.





Ik oogst wel xtra tijdens het WE en plaats die vanaf nu zondag 20 juli 13u in de kast met vermelding wat je mag bijnemen. Ik zal dit zeker nog es herhalen voor ik half augustus in verlof ga zodat ook mensen die er nu niet zijn kans maken op die extra's!





1 portie = 1 grote + 1 kleinere tomaat



 


tomaat Roma Colibri

Roma tomaten zijn de typische Italiaanse vaste saustomaten.





Het tomatenseizoen komt nu goed op gangbeperk je voor je wekelijke bestelling wel tot een totaal  (over alle soorten heen) van 3 porties per oogstaandeel aub, dan kan ik de oogst tijdens de week de baas.





Ik oogst wel xtra tijdens het WE en plaats die vanaf nu zondag 20 juli 13u in de kast met vermelding wat je mag bijnemen. Ik zal dit zeker nog es herhalen voor ik half augustus in verlof ga zodat ook mensen die er nu niet zijn kans maken op die extra's!





1 portie = 2 stuks


regenboog warmoes

Mooie nieuwe/frisse reeks



Deze regenboog warmoes of snijbiet heeft een gevarieerde blad- en stengelkleur met dikke, vlezige stelen en kan je klaar maken zoals spinazie met een relatief uitgesproken bietjessmaak.



Wil je een meer neutrale smaak, kies dan (vanaf eind juli) voor witte warmoes of als je zelfs bijna spinazie-smaak wenst, maar een minder slinkende groente bij het stoven, kies dan de groene 'Verde da Taglio' variant die je beiden vroeger terugvindt in onze bestel lijst !





1 portie = 6 bladeren met steel


tomaat tros grappelina

Grappelina tros is een vaste (bewaart dus goed) alleskunner die in tos groeit, maar die ik individueel oogst om op de juiste rijpheid te kunnen leveren.





Het tomatenseizoen komt nu goed op gangbeperk je voor je wekelijke bestelling wel tot een totaal  (over alle soorten heen) van 3 porties per oogstaandeel aub, dan kan ik de oogst tijdens de week de baas.





Ik oogst wel xtra tijdens het WE en plaats die vanaf nu zondag 20 juli 13u in de kast met vermelding wat je mag bijnemen. Ik zal dit zeker nog es herhalen voor ik half augustus in verlof ga zodat ook mensen die er nu niet zijn kans maken op die extra's!





1 portie = 3 tomaten (mandarijngroot)



 


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees

Green Chicken Farm scharreleitjes

Ondertussen RUIM beschikbaar en dus vrij te bestellen



Sinds dit jaar (april 2025) werkt de Plukheyde samen met Green Chicken Farm, de korte keten scharrelboerderij van Saartje, een gepassioneerde jonge kippen boerin die zelf contact met ons nam.



Er zijn afspraken gemaakt om vooraf de bestelling door te geven zodat wat je bestelt ook tijdig en vers kan geleverd worden.



Vandaar dat je de hieronder bestelde eitjes in doosjes van 6stuks, pas de week erop zal kunnen meenemen!





1 portie = 6 eitjes en de prijs (in samenspraak) = 3,00 euro af te rekenen in het ophaalpunt, dat kan cash of via payconiq


Beesy Plukheyde honing

Hier kan je Beesy vloeibare honing bestellen. (vaste honing volgt in juli)



De kasten die op onze Plukheyde akker staan hebben het moeilijke/veel te natte jaar 2024 niet overleefd, maar om de continuïteit te behouden kan ik hier beperkt lokale honing van "onze" imker (Daniël van Beesy) aanbieden.



Bestel max 1 potje per gezin aub!





1p = 1potje van 250g à 300g = 6,5 euro en kan je ter plaatse cash of via QR code betalen.



Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2025 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie