Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen donderdag 20 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies in de bestellijst hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF stel volledig zelf je flex pakket samen. Je flex pakket kan daarbij ook bestaan uit het basispakket + zelf te bepalen extra’s. Koos je voor het basispakket abonnement, dan mag je slechts 1x/week bestellen, met een flex pakket abonnement mag je gerust 2x/week bestellen.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Basispakketten

Basispakket

Vanaf juni tot en met januari kiest de boer iedere week de nodige variatie op je bord.





Wat kan je in normale (weers)omstandigheden verwachten van een basispakket? Seizoens gebonden variatie met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 7 porties groenten per aangesloten persoon + aardappelen als die er zijn. Ikzelf match het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving en één portie ervan aanduiden is dus voldoende! Als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 3 porties boterboontjes, 3 porties groene warmoes, 2 grote koolrabi's, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.





Welke 7 groenten zitten er deze week (wk42 = 13 - 17 okt) in het basispakket? Sweet Dumplin pompoen, raapjes mix, spinazie, wortelen, prei, 2x paprika zoetpunt pp, 1 portie Grappeline tros + 1 potie Verrassings tomaat tomaat alsook little gem Je mag altijd aanvullend zelf ook de "kruiden", ui&sjalot alsook aardappelen hierna kiezen (#porties aanduiden dus) peper de cayenne, blad- en/of krulpeterselie, koriander, stengelui, en kruiden in stenen pot zoals basilicum, citroenmelisse of bieslook ... en aardappel bloemig of halfvast kokend, rode ui, sjalot en look of snijselder(momenteel niet beschikbaar)



Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

boerenkool

We zijn net gestart met plukken, de bladeren zijn wel nog relatief klein door de droogte van de afgelopen zomer...





Receptjes: met dank aan Suzanne, Sabine en Inge, ook voor de foto's




  1. fijn snijden tot chips (zie ook foto), wassen en drogen !!, olie op spuiten, zout of kruiden naar keuze even (max 10 min, net voor bruin worden) de oven in op 180°C, klaar !

  2. Deze chips kan je ook verbrokkelen in verschillende soepen !!

  3. Mixen met banaan tot smoothie = lekker en gezond ontbijt !!!

  4. Blancheren en invriezen om stukjes van het bevrozen blokje af te snijden voor sporadisch gebruik is erg handig !!!!

  5. Fijn snijden en blancheren en stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER !!!!!





1p = 8 nog wat kleinere bladeren, goed voor 1 persoon


chinese kool

Kersverse reeks, mooie krop inclusief groot/frisgroen buitenblad





1 portie = 1 stuk, zéker goed voor 2 tot 3 personen





Recepttip: combineer met venkel in de wok, eenvoudig recept van je boer op onze blog, ook lekker gewoon rauw fijngesneden


koolrabi wit

Kersverse, héél mooi gegroeide reeks



Koolrabi is een héél gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken, op onze blog vind je alvast dit zomers slaatje , maar is ook lekker in soep...  





1 portie = 1 koolrabi is goed voor 1 tot 2 personen


palmkool

Palmkool is een typische najaars- en winterse bladkool waarvan het gebruik vergelijkbaar is met dit van boerenkool. Toch kan het ook in een zomers gerecht, bv gestoofd in combi met chorizo verrassend lekker zijn.



Recepttips 




  1. zie alle recepttips bij boerenkool !

  2. Pasta met venkel en kool (nieuwsbrief week 36 in 2022)





1 portie = 8 kleinere bladeren, voldoende voor 1 persoon


raap classic

Mooi gegroeid, groen blad (goed voor pesto of soep) en sappig/niet vezelig vruchtvlees (zelf nog getest afgelopen WE ;)!



Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roosachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber.



Recepttip: lekker in Miso soep (dank je Isabelle) of gewoon in partjes stoven in boter onder een deksel en even voor opdienen wat honing of luikse stroop erbij...





1 portie = 3tal frisse raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

Gele raapjes zijn sappig, lekker uitgesproken en tegelijk zacht van smaak. Raapjes worden sowieso vaak onderschat in de keuken...





Recepttip: gewoon stoven en dan vlak voor het serveren nog wat luikse stroop of honing erbij en op een hoger vuurtje lichtjes carameliseren is echt zálig!





1 portie = 3 stukjes (goed voor één volwassene)


rammenas blauer herbst und winter

Rammenas wordt ook wel eens winterradijs genoemd en blauer herbst und winter is een pittige soort die ruim beschikbaar is, normaal tot februari-maart



De groei van de typische blauwpaarse knollen met spierwit vruchtvlees is ondanks de nattigeheid goed geweest. De knollen zijn sowieso dikker dan de deli-reeks waarin de pittige candy ondertussen is uitgeput en daarvoor is deze blauer herbtst und winter een waardige vervanger.





Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes. Smaakt heerlijk in dunne schijfjes op een bakplaat in de oven door caramelisatie zegt Michael!





1p = 1 stuk


rammenas deliblue

Vanaf nu, eind september zijn onze drie soorten deli® rammenassen (= winterradijs) beschikbaar. Ze hebben elk een aparte vleeskleur en smaak: zacht - medium - pittig:



Deliblue® is een vrij grote ovale soort met een zachte, maar toch licht pittige (vooral de schil) en tegelijk bijna zoete smaak die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Even goed als smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.



Met het mooie paarse vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...





1p = 1 stuk (10 tot 15cm)


rammenas deligreen

Vanaf nu, eind september zijn onze drie soorten deli® rammenassen (= winterradijs) beschikbaar. Ze hebben elk een aparte vleeskleur en smaak: zacht - medium - pittig:



Deligreen® is een stevige ovale soort met een medium pittige smaak (vooral schil, vlees veel minder, eerder lichtzoet) die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Even goed als smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.



Met het lichtgroene vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...





1p = 1 stuk (10 tot 15cm)


rammenas delicandy

Vanaf nu, eind september zijn onze drie soorten deli® rammenassen (= winterradijs) beschikbaar. Ze hebben elk een aparte vleeskleur en smaak: zacht - medium - pittig:



Delicandy® is een wat kleinere ovale soort met een pittige smaak (zeker als je de schil eraan laat) die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Combineert ook goed in een stoofschotel met prei of als smaakmaker in verschillende soepen.



Met het mooie roze vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...





1p = 1 stuk vn @10cm


spitskool wit

Vertoont behoorlijk wat rupswraat van het koolwitje (vlinder) = gaten en strontjes (sorry, ik pel vrij diep af => enkel de wittere kern, dan valt het mee!!)





Recepttips: Nele wil ons graag inspireren met deze winterse pasta. Wat ook kan is versnijden, blancheren en opstoven met flink wat boter en nootmuskaat. En versneden in een gemarineerde rauwe spitskoolsalade is het zeker ook lekker.





1p = 1 stuk (zeker goed voor 2 personen)


Bladgroenten

andijvie

Ruim/vrij beschikbaar én supermooi gegroeid





Recepttip: Fris versnipperd in een stoemp erg lekker, maar persoonlijk (nostalgie denk ik, want zo at ik het als kind altijd) eet ik het erg graag gestoofd en dan goed uitgelekt en versneden verwerkt in witte saus...





1p = 1 stuk, goed voor 1 tot 2 personen


andijvie krul

Ook onze krulandijvie staat super mooi!





Recepttip: Krulandijvie is best een veelzijdige groente. Je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.





1p = 1 stuk goed voor 2 tot 3 personen


knolselder

Begin september zijn we gestart met plukken van deze herfst- en vroege winter klassieker!



Vol van smaak, wel wat kleiner dan normaal door de droge lente & zomer.





1p = 1 stuk


krulpeterselie

Krulpeterselie is op de Plukheyde normaal bijna jaarrond beschikbaar,



Wordt aangeboden met wortel => kan je thuis ook uitplanten :)





1p = 1 blokje


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die normaal bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!



Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsien!





1p = 1 blokje


roodlof rubro

We zijn begin september gestart met de pluk en normaal beschikbaar tot en met januari!!



Sinds begin oktober plukken we uit een nieuwe reeks



Roodlof of radicchio is een bitter maar kleurrijk slaatje dat goed bewaart en je zelfs kan stoven. Het is een veelgebruikte groente in de Italiaanse najaarskeuken.



(mensen kennen het ook vaak onbewust van het roodwitte blaadje in een begeleidend slaatje van veel gerechtjes op restaurant of van de voorgesneden krokante sla in zakjes in de supermarkt)





1p = 1 bolletje


selder groen

Selder heeft best wat water nodig voor de groei en dat kregen we dus niet.



De groei is dan ook maar gemiddeld, maar momenteel (begin oktober) nog net oké voor bv. soep, saus, toevoeging in je mosselen...





1p = 1 stuk(je)


selder wit

Eerder klein door een gebrek aan water tijdens de zomer, maar wel frisgroen en sappig



Witte selder, de wat zachtere variant voor al je soepen, sauzen en sappen, maar even goed recepttip erg lekker bij balletjes in tomatensaus.





1p = 1 stuk(je, klein dus, bestel er desnoods twee...)


sla asian mix

Nieuwe frisse reeks



Asian mix = een mengeling van pittige mosterdslaatjes.





1 portie asian mix = één blokje


sla batavia groen

Deze batavia is een mooie frisgroene en krokante slasoort.





1p = 1 krop (goed voor 2 tot 3 personen)


pluksla groen krul

Groene krul-pluksla groeit als krop (zie foto)



Je kan het plantje dat ik oogst met kluitje thuis desgewenst herplanten en er blaadje per blaadje van plukken volgens wat jij nodig hebt op dat moment zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.





1 portie = 1 stuk (met kluit)


pluksla rood glad lepelblad

Lepelblad-pluksla groeit in kleine kropjes van gladde botersla blaadjes die samen een grotere krop vormen. Je kan de kleine kropjes oogsten van buiten naar binnen zonder dat de grote krop uiteenvalt.



Ik zal oogsten met kluitje, dan kan je hem thuis opnieuw inplanten als je dat wenst!





1 portie = 1 stuk (met kluit)


sla ijsberg

De klassieke ijsbergsla, nieuwe erg mooi&groot gegroeide reeks



Ruim/vrij beschikbaar





1 p = 1 stuk


sla krop groen

De klassieke boterzachte groene kropsla...





1 portie = 1 stuk


sla krop rood

De klassieke boterzachte rode kropsla...





1 portie = 1 stuk


little gem of romeinse groene sla

Nieuwe erg mooi&groot gegroeide reeks én deze sla is ruim/vrij beschikbaar.



Little gem is een romeinse sla met een boterzacht blad en toch krokante kern.



Tegelijk lekker, maar meer dan andere slasoorten bomvol gezonde mineralen.





Deze sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast. Het is een slasoort die net iets anders proeft (vrij zoet) en bv. typisch is voor een echte salade Niçoise!





1p = 1 krop


spinazie

Spinazie is nagenoeg doorlopend beschikbaar op de Plukheyde.



Door het droge weer afgelopen zomer en het feit dat water beperkt beschikbaar was op onze tijdelijke akker pluk ik iets kleinere porties.





1p = 150gr (iets kleiner dan de normale Plukheyde portie voor 1 persoon)


suikerbrood

Suikerbrood of groenlof is een echt najaars- en winterproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken.





Recepttips: Als je de bladeren een 15tal minuten in ijswater legt verdwijnt de natuurlijke bitterheid grotendeels! Je kan suikerbrood rauw eten (de meer vlezige onderste bladstukken worden veel gebruikt in slamixen in de winkel en zijn na wat vorst in de winter ook minder bitter, bijna zoet!!, maar je kan het evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken...





1p = 1 krop


tatsoi (Japanse Spinazie)

Ruim/vrij beschikbaar



Typische pittige najaarssla die je ook kan stoven of wokken.



Tatsoi wordt ook wel Japanse spinazie genoemd, maar is eigenlijk het kleine, minder gekende broertje van paksoy dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie, maar dan pittiger (Japans ;) !





1portie = 1 blokje (goed voor 1 persoon)


wilde chichorée

(op)Nieuw beschikbaar



Wilde chichorée is een best bitter slaatje, maar wordt sterk gesmaakt door de liefhebbers onder de deelnemers.





Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen gebruikt worden in salades, terwijl de wat oudere en grotere bladeren beter zijn voor koken of stoven. De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger) en zal ik vanaf november beschikbaar stellen.





1 p = 1 busseltje of handje


groene warmoes (Verde da Taglio)

De smaak en het gebruik van deze frisgroene warmoesvariëteit leunt écht dicht aan bij die van spinazie.



Sowieso is de smaak van groene warmoes helemaal anders dan die van de 'regenboog' warmoes, die voor sommigen onder ons te veel naar biet/aarde smaakt...



Recepttip: mijn favoriet in quiche!





1 portie = 8 middelgrote bladeren


Chicore Rossa Italia

Voor het eerst sinds maart is dit speciale en bittere najaars- & winterslaatje terug beschikbaar.



Vorm en smaak zoals de wilde chichorée, bitter dus, maar met een mooie paarse steel en nerf in het blad.





Kan in slaatjes en gestoofd.





1 p = 1 gesneden busseltje (handje, want groeit terug)


witte warmoes

Witte warmoes of snijbiet is vanaf begin oktober terug beschikbaar, heeft een lichtgroen blad, maar een dikke en vlezige witte steel en kan je klaar maken zoals spinazie met een lichte bietjessmaak.



Wil je nog dichter de smaak van spinazie benaderen, kies dan voor de groene 'Verde da Taglio' variant die je vroeger terugvindt in onze bestel lijst!





1 portie = 6 mooie grote bladeren met steel


Zurkel

Zurkel = absolute nieuwigheid op de Plukheyde



Eigenlijk een "vergeten groente" die vaak gebruikt wordt voor paling in het groen omwille van z'n licht zure, maar frisse smaak. Ik kreeg er wel is vraag naar, zag het in de lijst van één van m'n zaadgoedleveranciers en hopla ...



Kan ook in stoemp zoals spinazie (die er nu niet is wegens opgeschoten door de hitte) en wie weet welke gerechten er nog uit jullie creatieve brein komen





1p = 8 middelgrote bladeren


Vruchtgroenten buiten

butternut

Butternut is fantastisch voor soep, roosteren, ... kan je makkelijk gebruiken mét schil !



Ze komen van de akker van Isabelle = 'T Veld





1p = 1stuk


pompoen classic

Dé klassieke oranje hokkaido pompoen goed voor soep (kan daarvoor zeker met schil), roosteren, ...



Ze komen van de akker van Isabelle = 'T Veld





1p = 1stuk, goed voor 2 tot 4 personen (klein versus groot naar keuze)


pompoen spaghetti

Spaghetti pompoen is snel en heel makkelijk klaar te maken, zie hieronder.



Ze komen van de akker van Isabelle = 'T Veld



Recepttip: halveren en grillen in de oven gekruid naar keuze, vervolgens gewoon op tafel laten uithollen met een vork en dan komen er spaghetti-achtige slierten vrij. Die kan je ook nog op verschillende manieren verwerken als basis...





1p = 1stuk, zeker goed voor 2 tot 3 personen


pompoen sweet dumpling

Nieuw beschikbaar deze week (wk42 = half oktober)



De minst klassieke pompoen, maar waarschijnlijk de lekkerste in ons aanbod. Klein, maar uitgesproken zoete smaak met een toets van kastagne.





De sweet dumplin is een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Recepttip van Inge: Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.





1p = 1 stuk(je !) Let op ze zijn klein maar erg fijn


Wortelgroenten

pastinaak

witloof

!! LET OP !! Het witloof dat je deze week (wk42 = 13-17 oktober) bestelt kan je pas de week erna ophalen !!



Witloof is de enige groente op de Plukheyde die niet in de pakketprijs verrekend is en die ik zoals vorige seizoenen 1 op 1 doorreken aan de prijs van 5,00 euro/kg.



Betalen kan mbv een Payconiq QR code of cash op het ophaalpunt.





1 portie = 250gr





Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is van eind oktober tot en met half maart door een nieuwe samenwerking met Boerentuin uit Berg.


wortel Nantaise

De worteloogst ism boerin Isabelle van 'T Veld kondigt zich goed aan, joepie !!



Zie actuele foto bij dit product.



Nantaise is een lange zoete wortel en een alleskunner.





1p = 200gr


Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel halfvast kokend

Van 't Veld = samenwerking met boerin Isabelle :)



Laatste Alouettes (rode schil) in combi met een andere halfvast kokende aardappel!





1p = 250gr


aardappel bloemig

Van 't Veld = samenwerking met boerin Isabelle :)



Soort ken ik niet, maar wel een bloemige aardappel!





1p = 250gr


ajuin rood

Super gelukt dit jaar, zie foto !





1p = 3 grotere + 3 kleine uien


biet chioggia

Chioggia's zijn tweekleurige roos&witte bietjes. Ze zijn iets zoeter dan de klassieke rode.



Ideaal om te raspen in een slaatje, te frituren als groentechips, maar ook om te stoven...





1 portie = 3 stukjes


biet geel

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...





1 portie = 3 bietjes (middelgroot)


biet rood

Rode bietjes zijn een echte klassieker



Toch voeg ik hier graag twee recepttips toe:







1 portie = 3 bietjes


prei zomer

Check na vakantie leert me dat onze prei wat mij betreft vrij kan besteld worden!



Ondertussen mooi gedikte witte schacht met frisgroen/blauw loof!





1p = 1 stuk goed voor 1 persoon


sjalot

Super gelukt dit jaar, zie foto !





p = 3 grotere + 3 kleinere stuks



 


stengelui

Stengelui wordt ook wel eens lenteui genoemd, maar het is een klassieker die op de Plukheyde bijna jaarrond beschikbaar is!





1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


venkel

Niet super groot (droogte!) maar wel frisgroen en ik denk dat deze sappig en weinig vezelig zullen zijin



Aparte smaak en op vraag van mensen die weten waarom...





Recepttips: Omdat we oogsten mét loof kan je er ook lekkere pesto van maken; ook lekker in combi met chinese kool in de wok, eenvoudig wokrecept van je boer vorig najaar werd nog een speciaal soeprecept toegevoegd met centraal een venkel&pompoen combi.





1p = 1 stuk(je)


Peulgroenten

boterboon

Zelf nog kunnen klaar maken afgelopen WE, smelten als boter in je mond...



Boterboon is een wat vleziger/dikker, maar vooral ook lekker alternatief voor prinsessen. Door de gele kleur kan je ook mooi variëren op je bord!





Om alles geplukt te krijgen is iedereen welkom tijdens de vaste "bonenteam PLUK momenten" op de akker (wegbeschrijving na clicken onderaan de pagina)




  • op elke dinsdagavond tussen 19 en 20u

  • op elke donderdagavond tussen 19 en 20u

  • of na contact met boer Koen op een moment dat het jou past !





1p = 150gr


rode boon

Goeie oogst van deze klassieke rode boon (Canedian Wonder) die bruikbaar is voor een English breakfast of chili con (of sin) carné zeker nu er ook suikermais beschikbaar is...



Het zijn (droog)bonen die je moet doppen!!





Om alles geplukt te krijgen is iedereen welkom tijdens de vaste "bonenteam PLUK momenten" op de akker (wegbeschrijving na clicken onderaan de pagina)




  • op elke dinsdagavond tussen 19 en 20u

  • op elke donderdagavond tussen 19 en 20u

  • of na contact met boer Koen op een moment dat het jou past !





1p = 200 gr


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

Onze 70tal planten produceren beter dan ik had verwacht...



Het blijven smaakmakertjes (niet groot, wél lekker!), maar in niks te vergelijken met wat je ingemaakt koopt... 3x raden welke beter smaakt ;)





1p = 1 stuk(je)


aubergine gestreept Rania

Er staan iets meer stekels op het groene kroontje van deze gestreepte auberginee. Opgelet, die prikken écht en de vrucht is iets vaster van vlees dan de klassieke egaal donkerpaarse aubergine => goed op de BBQ of grill.





Recepttip van een collega boer via één van onze deelnemers (Lieve): Aubergine met tomatensalsa





1p = 1stuk, goed voor één tot 2p


aubergine classic

Hier bestel je de classic donkerpaarse aubergine.





Recepttip van een collega boer via één van onze deelnemers (Lieve): Aubergine met tomatensalsa





1p = 1stuk goed voor 1 tot 2 personen


basilicum classic

Staat ondertussen groot en in bloem na teruggeknippen eerder deze zomer...





1 portie = 1 potje.


fijne bieslook

Een fijne/dunne bieslookvariant (zie foto)kan zeker nog wat verder groeien bij je thuis



Gewonnen uit zaadjes van een deelnemer en gezaaid door een andere deelnemer, als dat geen community werking is!





1p = 1 potje


citroenmelisse

Nog een 5tal potjes beschikbaar na donatie door een deelnemer en verpotten + verzorging op onze akker



Je kan er oa lekkere thee mee maken of een visgerecht mee kruiden!



Citroenmelisse helpt om muggen op afstand te houden, maar zou ook inwerken op het limbisch systeem. Dat is het deel van de grote hersenen betrokken bij emoties en het emotioneel geheugen. Het beschermt de tegen overdreven prikkels van buitenaf...





1p = 1 potje


kervel

Staat super mooi en is héérlijk in een verse soep





1 portie = 1 blokje


koriander

Koriander is zoals peterselie normaal bijna doorlopend beschikbaar op de Plukheyde.



Ik heb gemerkt dat de nieuwe reeks waarin ik nu begin te plukken veel groter is dan ik verwacht had én al bijna in bloei...





1 portie = 1 blok"je" (let op groot)


landkers

Voor het eerst beschikbaar dit najaar!



Landkers is een typische najaars- & winterplant, nieuw => frisgroen en malsbladig.



Smaakt rauw zoals waterkers, maar heeft veel groter blad... Doe je het echter in de soep, dan krijg je een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak





1 portie = 1 blokje


paprika zoetpunt geel of oranje

Oranje = dunwandig en wat kleiner, geel is een meer vlezige zoetpunt paprika.



Massaal beschikbaar, hopelijk krijg ik ze geplukt...





recepttip paprika-feta dip Oogstfeest '25





1p = 1 stuk


paprika zoetpunt rood Atris

peper De Cayenne

Sinds begin augustus vrij beschikbaar



Cayenes zijn echte 'pepers' waarmee je extra pit kan geven aan je zomerse gerechten. Kan je ook opleggen of invriezen...





1p = 1 stukje


raapsteel

Kersvers & mooi gegroeid typisch product voor najaar, winter en vroege voorjaar.



Licht pittig slaatje met krokante en sappige steeltjes. Veelzijdig in de keuken: kan in pesto, groententaart, puree, pasta, slaatjes, ...





Recepttip: combineert goed met voorgegaarde blokjes koolrabi en voorgestoofde paprika in een groententaart, al zeg ik het zelf ;) Ook erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn. Of ook tof: een Italiaanse tip van deelneemster Francesca waar ook deelneemster Ester erg enthousiast over is: zie onze blog: Orecchiette alle cime di rapa Er zijn twee versies: de eenvoudige én de gepimpte met broccoli en rode peper aan toe (bron: Lekker Vega, herfstnummer 2021, Vegetariërsbond)





1p = 1 blokje


tomaat cherry Orange Fizz

Orange fizz is een oranje (écht ;) kleine duive-ei vermige zoete cherry tomaat.





De productie begint duidelijk af te nemen, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 2 porties per oogstaandeel aub.





1p = 200gr


Crocini cherry tomaat

Crocini is een egaal rode, kleine ronde cherry tomaat.





De productie begint duidelijk af te nemen, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 2 porties per oogstaandeel aub.





1p = 200gr



 


tomaat noire russe

Deze "zwarte" soort is eigenlijk donkerrood met een geelgroene rand en vooral een zachte&sappige vleestomaat. Groot en barstgevoelig => snel gebruiken, maar wel érg smaakvol





De productie begint duidelijk af te nemen, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 2 porties per oogstaandeel aub.





1p = en grote + een kleinere tomaat


Tomaat mountain magic

Mountain magic is een buitentomaat die vrij resistent is tegen de plaag. De tomaten zijn vrij klein en stevig en ze groeien in trosvorm. Ik oogst ze apart op de juiste rijpheid.





De productie begint duidelijk af te nemen, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 2 porties per oogstaandeel aub.





1 portie = 7 bolletjes (pruimgroot)



 


tomaat normaal Maestria

Maestria is een typische alleskunner, goed om te eten, goed om mee te koken, bewaart goed, want ze zijn vrij stevig én nog es vrij groot ook :)



De productie begint duidelijk af te nemen, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 2 porties per oogstaandeel aub.





1 portie = 1 grote + 1 kleinere tomaat



 


regenboog warmoes

Deze regenboog warmoes of snijbiet heeft een gevarieerde blad- en stengelkleur met dikke, vlezige stelen en kan je klaar maken zoals spinazie met een relatief uitgesproken bietjessmaak.



Wil je een meer neutrale smaak, kies dan (vanaf eind juli) voor witte warmoes of als je zelfs bijna spinazie-smaak wenst, maar een minder slinkende groente bij het stoven, kies dan de groene 'Verde da Taglio' variant die je beiden vroeger terugvindt in onze bestel lijst !





1 portie = 6 bladeren met steel


tomaat tros grappelina

Grappelina tros is een vaste (bewaart dus goed) alleskunner die in tos groeit, maar die ik individueel oogst om op de juiste rijpheid te kunnen leveren.





De productie begint duidelijk af te nemen, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 2 porties per oogstaandeel aub.





1 portie = 3 tomaten (mandarijngroot)



 



 


Tomaat green zebra

Speciale smaaktomaten, want zo zou ik green zebra wel willen omschrijven.



Wel de typische textuur, maar smaakt NIET zoals / ANDERS dan tomaat! Gewoon proberen en je zal merken... ook mooi te combineren als ander kleurtje op je bord.





De productie van GZ is nog behoorlijk ruim, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 2 porties per oogstaandeel aub.





1 portie = 2 stuks



 



 


verrassings tomaat

Ik kreeg van een collega enkele speciale/ourde rassen en oogst deze door elkaar. Het gaat over gele/zwarte/roze en ananas soorten. Laat je verrassen :)





De productie van de verrassingstomaten is nog eerder ruim,  beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 2 porties per oogstaandeel aub.





1p = 2 grote OF 3 kleinere tomaten OF 200gr cherry tomaatjes



 


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees

Green Chicken Farm scharreleitjes

Ondertussen RUIM beschikbaar en dus vrij te bestellen



Sinds dit jaar (april 2025) werkt de Plukheyde samen met Green Chicken Farm, de korte keten scharrelboerderij van Saartje, een gepassioneerde jonge kippen boerin die zelf contact met ons nam.



Er zijn afspraken gemaakt om vooraf de bestelling door te geven zodat wat je bestelt ook tijdig en vers kan geleverd worden.



Vandaar dat je de hieronder bestelde eitjes in doosjes van 6stuks, pas de week erop zal kunnen meenemen!





1 portie = 6 eitjes en de prijs (in samenspraak) = 3,00 euro af te rekenen in het ophaalpunt, dat kan cash of via payconiq


Beesy Plukheyde honing

Hier kan je Beesy vloeibare honing bestellen, het gaat over nieuwe, wat meer donkere zomeroogst!



De kasten die op onze Plukheyde akker staan hebben het moeilijke/veel te natte jaar 2024 niet overleefd, maar om de continuïteit te behouden kan ik hier beperkt lokale honing van "onze" imker (Daniël van Beesy) aanbieden.



Bestel max 1 potje per gezin aub!





1p = 1potje van 250g à 300g = 6,5 euro en kan je ter plaatse cash of via QR code betalen.



Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2025 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie