Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen donderdag 20 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies in de bestellijst hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF stel volledig zelf je flex pakket samen. Je flex pakket kan daarbij ook bestaan uit het basispakket + zelf te bepalen extra’s. Koos je voor het basispakket abonnement, dan mag je slechts 1x/week bestellen, met een flex pakket abonnement mag je gerust 2x/week bestellen.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Basispakketten

Basispakket

Vanaf juni tot en met januari kiest de boer iedere week de nodige variatie op je bord.





Wat kan je in normale (weers)omstandigheden verwachten van een basispakket? Seizoens gebonden variatie met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 7 porties groenten per aangesloten persoon + aardappelen als die er zijn. Ikzelf match het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving en één portie ervan aanduiden is dus voldoende! Als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 3 porties boterboontjes, 3 porties groene warmoes, 2 grote koolrabi's, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.





Welke 7 groenten zitten er deze week (wk38 = 15 - 19 sept) in het basispakket? Spitskool wit, tatsoi, zomerprei, 3x paprika pp, 1x aubergine + 1x courgette groen + 1x komkommer, 3 porties cherry EN/OF vlees tomaat alsook sla eikenblad groen EN/OF rood Je mag altijd aanvullend zelf ook de "kruiden", ui&sjalot alsook aardappelen hierna kiezen (#porties aanduiden dus) peper de cayenne, bladpeterselie, (krulpeterselie), koriander, snijselder, stengelui, en kruiden in stenen pot zoals basilicum, oregano, bieslook of salie of ... en aardappel (carolus = bloemig), rode ui, sjalot en look (momenteel niet beschikbaar)



Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

boerenkool

Eerste pluk dit seizoen, de planten staan mooi frisgroen en zijn mooi ontwikkeld (al vrij grote bladeren).





Receptjes: met dank aan Suzanne, Sabine en Inge, ook voor de foto's




  1. fijn snijden tot chips (zie ook foto), wassen en drogen !!, olie op spuiten, zout of kruiden naar keuze even (max 10 min, net voor bruin worden) de oven in op 180°C, klaar !

  2. Deze chips kan je ook verbrokkelen in verschillende soepen !!

  3. Mixen met banaan tot smoothie = lekker en gezond ontbijt !!!

  4. Blancheren en invriezen om stukjes van het bevrozen blokje af te snijden voor sporadisch gebruik is erg handig !!!!

  5. Fijn snijden en blancheren en stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER !!!!!





1p = 6 bladeren, goed voor 1 persoon


chinese kool

Nog steeds ruim/vrij beschikbaar uit een mooi gegroeide reeks.





1 portie = 1 stuk, zéker goed voor 2 personen





Recepttip: combineer met venkel in de wok, eenvoudig recept van je boer op onze blog, ook lekker gewoon rauw fijngesneden


koolrabi wit

Deze week (wk38 = 3e wk september) even enkel nog oudere erg grote en enigszins vezelige exemplaren!



Koolrabi is een héél gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken, op onze blog vind je alvast dit zomers slaatje , maar is ook lekker in soep...  





1 portie = 1 koolrabi is momenteel zéker goed voor 2 tot 3 personen


palmkool

Palmkool is een typische najaars- en winterse bladkool waarvan het gebruik vergelijkbaar is met dit van boerenkool. Toch kan het ook in een zomers gerecht, bv gestoofd in combi met chorizo verrassend lekker zijn.



Recepttips 




  1. zie alle recepttips bij boerenkool !

  2. Pasta met venkel en kool (nieuwsbrief week 36 in 2022)





1 portie = 8 kleinere bladeren, voldoende voor 1 persoon


raap geel

Mooi gevormde/sappige raapjes.



Gele raapjes zijn sappig, lekker uitgesproken en tegelijk zacht van smaak. Raapjes worden sowieso vaak onderschat in de keuken...





Recepttip: gewoon stoven en dan vlak voor het serveren nog wat luikse stroop of honing erbij en op een hoger vuurtje lichtjes carameliseren is echt zálig!





1 portie = 3 stukjes (goed voor één volwassene)


spitskool paars

Nog een 15 tal stuks beschikbaar op de akker...



Paarse spitskool is net zoals de groene variant bruikbaar in koolsla, maar ook perfect om te stoven. Het is zowat een "zachtere" versie van rode kool.





Recepttip: heel eenvoudig middendoor snijden, kruiden en samen met wat boter @een half uur de oven in op 170°





1 portie = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


Bladgroenten

andijvie krul

Kersverse nieuwe reeks die super mooi staat!





Recepttip: Krulandijvie is best een veelzijdige groente. Je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.





1p = 1 stuk goed voor 2 tot 3 personen


knolselder

Begin september zijn we gestart met plukken van deze herfst- en vroege winter klassieker!



Vol van smaak, wel wat kleiner dan normaal door de droge lente & zomer.





1p = 1 stuk


krulpeterselie

Krulpeterselie is op de Plukheyde normaal bijna jaarrond beschikbaar,



Wordt aangeboden met wortel => kan je thuis ook uitplanten :)





1p = 1 blokje


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die normaal bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!



Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsien!





1p = 1 blokje


zomerpostelein

Nog een 15tal "minder vol" ontwikkelde, maar wel lekkere stuks beschikbaar.



Zomerpostelein kan je een beetje zien als het "broertje van" winterpostelein, maar toch echt anders van smaak en uitzicht. De blaadjes zijn vlezig, een beetje wasachtig en krokant.





Een portie = 1 blokje


roodlof rubro

We zijn begin september gestart met de pluk en normaal beschikbaar tot en met januari!!



Roodlof of radicchio is een bitter maar kleurrijk slaatje dat goed bewaart en je zelfs kan stoven. Het is een veelgebruikte groente in de Italiaanse najaarskeuken.



(mensen kennen het ook vaak onbewust van het roodwitte blaadje in een begeleidend slaatje van veel gerechtjes op restaurant of van de voorgesneden krokante sla in zakjes in de supermarkt)





1p = 1 bolletje


selder groen

Selder heeft best wat water nodig voor de groei en dat kregen we dus niet.



De groei is dan ook maar gemiddeld, maar momenteel (2e helft september) nog net oké voor bv. soep, saus, toevoeging in je mosselen...





1p = 1 stuk(je)


selder wit

Selder heeft best wat water nodig voor de groei en dat kregen we dus niet.



De groei is dan ook maar gemiddeld, maar momenteel (2e helft september) nog net oké voor bv. soep, saus, toevoeging in je mosselen...



Witte selder = een klassieke smaak, minder sterk tov groene selder. Recepttip erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus, wordt ook veel gebruikt in groentensappen.





1p = 1 stuk(je)


sla batavia groen

Deze batavia is een mooie frisgroene en krokante slasoort.





1p = 1 krop (goed voor 2 tot 3 personen)


sla batavia rood

Deze batavia is een mooie lichtrode krokante slasoort.





1p = 1 krop (goed voor 2 personen)


sla eikenblad groen

Samen met z'n rode broertje de populairste sla op de Plukheyde.





1p = 1 krop goed voor 2 personen


sla eikenblad rood

Samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.





1p = 1 krop goed voor 2 personen


pluksla groen krul

Groene krul-pluksla groeit als krop (zie foto)



Je kan het plantje dat ik oogst met kluitje thuis desgewenst herplanten en er blaadje per blaadje van plukken volgens wat jij nodig hebt op dat moment zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.





1 portie = 1 stuk (met kluit)


pluksla rood glad lepelblad

Lepelblad-pluksla groeit in kleine kropjes van gladde botersla blaadjes die samen een grotere krop vormen. Je kan de kleine kropjes oogsten van buiten naar binnen zonder dat de grote krop uiteenvalt.



Ik zal oogsten met kluitje, dan kan je hem thuis opnieuw inplanten als je dat wenst!





1 portie = 1 stuk (met kluit)


pluksla rood krul

Rode krul-pluksla groeit als krop (zie foto).



Je kan het plantje dat ik oogst met kluitje als je wenst thuis herplanten en er blaadje per blaadje van plukken volgens wat jij nodig hebt op dat moment zonder dat de krop uiteenvalt. De krop kan daarna ook verder aangroeien.





1 portie = 1 stuk (met kluit)


sla ijsberg

Nieuwe reeks, goed gegroeid en mooi frisgroen.



De klassieke ijsbergsla, mooi frisgroen en krokant





1 p = 1 stuk


little gem of romeinse groene sla

Mooi ontwikkelde reeks waaruit we vorige week gestart zijn met plukken.



Little gem is een romeinse sla met een boterzacht blad en toch krokante kern.



Tegelijk lekker, maar meer dan andere slasoorten bomvol gezonde mineralen.





Deze sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast. Het is een slasoort die net iets anders proeft (vrij zoet) en bv. typisch is voor een echte salade Niçoise!





1p = 1 krop


spinazie

Door de droogte wat minder volume => kleinere porties, wel mooi frisgroen



Spinazie is nagenoeg doorlopend beschikbaar op de Plukheyde, door het droge weer en het feit dat water beperkt beschikbaar is op onze tijdelijke akker voorlopig zal ik toch een maandje zonder vallen.





1p = 150gr (iets kleiner dan de normale Plukheyde portie voor 1 persoon)


spinazie Nieuw-Zeelandse

Mooi gegroeid!



Deze zomerse spinazie variant geeft iets meer werk in de keuken dan klassieke spinazie, want je moet de bladeren verwijderen van de (taaie) stengel, maar wel vergelijkbaar in smaak en gebruik.



Pluspunt: is vleziger dan klassieke spinazie en bewaart daarom goed én slinkt duidelijk minder bij stoven.





1p = @250gr


suikerbrood

Suikerbrood of groenlof is een echt najaars- en winterproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken.





Recepttips: Als je de bladeren een 15tal minuten in ijswater legt verdwijnt de natuurlijke bitterheid grotendeels! Je kan suikerbrood rauw eten (de meer vlezige onderste bladstukken worden veel gebruikt in slamixen in de winkel en zijn na wat vorst in de winter ook minder bitter, bijna zoet!!, maar je kan het evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken...





1p = 1 krop


suikermais

Typische najaarspecialiteit en door de droogte wat kleiner, wel lekker!



Onze suikermais is lekker mals en sappig! En natuurlijk ook heerlijk zoet, zowel rauw van de kolf als gegrild in de oven, voor je chili...





1 portie = 1 (stevige) kolf


tatsoi (Japanse Spinazie)

(op)Nieuw in ons aanbod!



Typische pittige najaarssla die je ook kan stoven of wokken.



Tatsoi wordt ook wel Japanse spinazie genoemd, maar is eigenlijk het kleine, minder gekende broertje van paksoy dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie, maar dan pittiger (Japans ;) !





1portie = 1 blokje (goed voor 1 persoon)


groene warmoes (Verde da Taglio)

Mooi gegroeide zomerreeks!



De smaak en het gebruik van deze frisgroene warmoesvariëteit leunt écht dicht aan bij die van spinazie.



Sowieso is de smaak van groene warmoes helemaal anders dan die van de 'regenboog' warmoes, die voor sommigen onder ons te veel naar biet/aarde smaakt...



Recepttip: mijn favoriet in quiche!





1 portie = 8 middelgrote bladeren


Zurkel

Zurkel = absolute nieuwigheid op de Plukheyde



Eigenlijk een "vergeten groente" die vaak gebruikt wordt voor paling in het groen omwille van z'n licht zure, maar frisse smaak. Ik kreeg er wel is vraag naar, zag het in de lijst van één van m'n zaadgoedleveranciers en hopla ...



Kan ook in stoemp zoals spinazie (die er nu niet is wegens opgeschoten door de hitte) en wie weet welke gerechten er nog uit jullie creatieve brein komen





1p = 8 middelgrote bladeren


Vruchtgroenten buiten

augurk

Nog een 20tal mooie vruchten van vorige en deze week (allerlaatste nakomers) van dit seizoen



Recpttip: Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes.





1 portie = 1 stuk (stevig) of 2 stukjes (kleiner)


patisson oranje

Oranje patisson wordt op de Plukheyde jong en relatief klein geplukt => perfect als courgette met meer smaak, kan zelfs rauw gegeten worden!



Ook perfect om op te vullen, zoals de ronde courgettes





1p = 1 wat groter of 2 kleinere stukjes


Wortelgroenten

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel alouette

Van 't Veld = samenwerking met boerin Isabelle :)



Alouette is een mooie rode vrij zacht kokende alleskunner. Je kan er zowel puree, gewoon gekookte patatjes als frieten mee maken!





1p = 250gr


aardappel Carolus

Van 't Veld = samenwerking met boerin Isabelle :)



Carolus is een bloemige aardappel die ook erg bruikbaar is voor frietjes!





1p = 250gr


ajuin rood

Goed gelukt dit jaar en met succes getest op het oogstfeest...





1p = 3 grotere + 3 kleine uien


biet chioggia

Check na vakantie leert me dat er zeker voldoende bietejs zijn op de akker!



Chioggia's zijn tweekleurige roos&witte bietjes. Ze zijn iets zoeter dan de klassieke rode.



Ideaal om te raspen in een slaatje, te frituren als groentechips, maar ook om te stoven...





1 portie = 3 stukjes


biet geel

Check na vakantie leert me dat er zeker voldoende bietejs zijn op de akker!



Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...





1 portie = 3 bietjes (middelgroot)


biet rood

Check na vakantie leert me dat er zeker voldoende bietejs zijn op de akker!



Rode bietjes zijn een echte klassieker, waar ik hier graag een erg gesmaakt recept voor chocoladecake aan toevoeg! Gekregen via Lea :) 





1 portie = 3 bietjes


prei zomer

Check na vakantie leert me dat onze prei wat mij betreft vrij kan besteld worden!



Ondertussen mooi gedikte witte schacht met frisgroen/blauw loof!





1p = 1 stuk goed voor 1 persoon


sjalot

Goed gelukt dit jaar en met succes getest op het oogstfeest...





p = 3 grotere + 3 kleinere stuks



 


Peulgroenten

boterboon

Boterboon is een wat vleziger/dikker, maar vooral ook lekker alternatief voor prinsessen. Door de gele kleur kan je ook mooi variëren op je bord!





Om alles geplukt te krijgen is iedereen welkom tijdens de vaste "bonenteam PLUK momenten" op de akker (wegbeschrijving na clicken onderaan de pagina)




  • op elke dinsdagavond tussen 19 en 20u30

  • op elke donderdagavond tussen 19 en 20u30

  • of na contact met boer Koen op een moment dat het jou past !





1p = 200gr


Sanguino boon

Mooi gemarmerde droogbonen die je moet doppen uit de peul en die je vervolgens kan koken, stoven of stomen om nadien te verwerken in een slaatje OF gewoon vers kan eten.



Zie ook foto hiernaast. Super lekker én voedzaam!





Om alles geplukt te krijgen is iedereen welkom tijdens de vaste "bonenteam PLUK momenten" op de akker (wegbeschrijving na clicken onderaan de pagina)




  • op elke dinsdagavond tussen 19 en 20u30

  • op elke donderdagavond tussen 19 en 20u30

  • of na contact met boer Koen op een moment dat het jou past !





1p = 200gr


Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

Opnieuw een 10tal smaakmakertjes (niet groot, wél lekker!) beschikbaar deze week (wk38 = 3e week september).



Koos je er vorige week, laat dan nu de keuze aan iemand anders aub, ik heb een 70tal planten staan, als het goed is levert dat langzaam maar zeker voor iedereen een proevertje op... Artisjok is een meerjarige plant die meer produceert naarmate hij ouder wordt, maar door de strenge vorst in februari 2021 voorloor ik toen mijn plantstock die ik nu weer probeer op te bouwen...





1p = 1 stuk(je)


aubergine gestreept Rania

Er staan iets meer stekels op het groene kroontje van deze gestreepte auberginee. Opgelet, die prikken écht en de vrucht is iets vaster van vlees dan de klassieke egaal donkerpaarse aubergine => goed op de BBQ of grill.





1p = 1stuk, goed voor één tot 2p


aubergine classic

Hier bestel je de classic donkerpaarse aubergine.





1p = 1stuk goed voor 1 tot 2 personen


basilicum classic

Ruim/vrij beschikbaar



Teruggeknipt en mooi hergroeid in een stenen potje dat je in de keuken of op je terras vers kan houden of waarvan je de kluit kan uitplanten.





1 portie = 1 potje.


komkommer normaal

De klassieke, lange komkommers met véél smaak en stevig vruchtvlees, kan je daardoor zelfs grillen! Deze week ook interessant ifv de recepttip van een van de Vlaamse bio-pioniers (de Wassende maan) wortel-komkommer-appel slaatje





1p = 1stuk, goed voor 2 tot 3 personen


koriander

Koriander is zoals peterselie normaal bijna doorlopend beschikbaar op de Plukheyde.





1 portie = 1 blokje


oregano

Er zijn vorig jaar (2024) enkele speciale kruiden geplant in stenen pot, ik heb wat overbleef teruggesnoeid en verzorgd tot mooi hergroeide plantjes.



Kan je thuis uitplanten of zelfs als je daar geen plaats voor hebt, op je vensterbank id keuken houden, ze zullen normaal na inknippen weer hergroeien...





1p = één potje


paprika normaal geel/oranje

De klassieke gele "blokpaprika".



Deze week wat minder beschikbaar, puntpaprika's zijn er wel massaal!





1p = 1 stuk


mini zoetpuntpaprika geel/oranje

Mini- of snackpaprika's zijn veel kleiner, maar ook zoeter dan de grote punt- of blokpaprika's.



Ruim beschikbaar, hopelijk krijg ik ze geplukt...



Dé ideale (school)snack, want niet alleen erg zoet, maar bevat ook weinig zaadjes dus ideaal voor de brooddoos. Het gaat over licgtgeel tot lichtoranje vruchtjes





1 portie = 6 stukjes


paprika zoetpunt geel of oranje

Oranje = dunwandig en wat kleiner, geel is een meer vlezige zoetpunt paprika.



Massaal beschikbaar, hopelijk krijg ik ze geplukt...





1p = 1 stuk


paprika zoetpunt rood Atris

Vlezige rode zoetpunt paprika



Massaal beschikbaar, hopelijk krijg ik ze geplukt...





1p = 1 stuk


peper De Cayenne

Sinds begin augustus vrij beschikbaar



Cayenes zijn echte 'pepers' waarmee je extra pit kan geven aan je zomerse gerechten. Kan je ook opleggen of invriezen...





1p = 1 stukje


rucola classic

Ruim/vrij beschikbaar, lekker voor een pesto of in combi met bloeimkool (zie hieronder)



Mooi en frisgroen, maar ik verwacht hem wel extra "nootachtig" vanwege de droogte én het feit dat ik op de akker in Nederokkerzeel zo spaarzaam mogelijk met water omga... 





Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv.





1 portie = 1 blokje


Salie panache geelgroen

Er zijn vorig jaar (2024) enkele speciale kruiden geplant in stenen pot, ik heb wat overbleef teruggesnoeid en verzorgd tot mooi hergroeide plantjes.



Kan je thuis uitplanten of zelfs als je daar geen plaats voor hebt, op je vensterbank id keuken houden, ze zullen normaal na inknippen weer hergroeien...





1 portie = 1 potje


tomaat cherry Orange Fizz

Orange fizz is een oranje (écht ;) kleine duive-ei vermige zoete cherry tomaat.





De productie begint wat af te nemen, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 3 porties per oogstaandeel aub. Ik zal voor iedeen die wil nog extra roma's, grapelina tros en Mountain Magic oogsten (los van je bestelling) die je dan vrij kan meenemen bij ophalen van je eigen bestelling, want die dreigen anders overrijp te worden.





1p = 200gr


Crocini cherry tomaat

Crocini is een egaal rode, kleine ronde cherry tomaat.





De productie begint wat af te nemen, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 3 porties per oogstaandeel aub. Ik zal voor iedeen die wil nog extra roma's, grapelina tros en Mountain Magic oogsten (los van je bestelling) die je dan vrij kan meenemen bij ophalen van je eigen bestelling, want die dreigen anders overrijp te worden.





1p = 200gr



 


tomaat Heart of Gold

Heart of Gold is een oranje/gele Couer de Boeuef type tomaat, zacht (maar toch steviger dan de rode volgens mij) en smaakvol. Bevat bovendien een groot aandeel pitloos vruchtvlees.





De productie van deze soort is beperkt ah worden, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 3 porties per oogstaandeel aub. Ik zal voor iedeen die wil nog extra roma's, grapelina tros en Mountain Magic oogsten (los van je bestelling) die je dan vrij kan meenemen bij ophalen van je eigen bestelling, want die dreigen anders overrijp te worden.





1p = en grote + een kleinere tomaat


tomaat coeur de boeuf Liguria

Erg smaakvolle eerder zachte klassieker





De productie van CDB is nog behoorlijk groot :), beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 3 porties per oogstaandeel aub. Ik zal voor iedeen die wil nog extra roma's, grapelina tros en Mountain Magic oogsten (los van je bestelling) die je dan vrij kan meenemen bij ophalen van je eigen bestelling, want die dreigen anders overrijp te worden.





1p = 1 grote + 1 kleinere tomaat


Cookie cherry tomaat

Zoetzuur, rood/groen gestreept en druppelvormige (iets groter) cherry tomaat.



Voor mij de lekkerste op onze akker...





De productie begint af te nemen, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 3 porties per oogstaandeel aub. Ik zal voor iedeen die wil nog extra roma's, grapelina tros en Mountain Magic oogsten (los van je bestelling) die je dan vrij kan meenemen bij ophalen van je eigen bestelling, want die dreigen anders overrijp te worden.





1p = @200gr


tomaat gekleurd Orange queen

Orange Queen is een mooie oranje, bolvormige eettomaat met eerder zacht vruchtvlees die mooi kleurt op een tomatentaart bv..





De productie begint wat af te nemen, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 3 porties per oogstaandeel aub. Ik zal voor iedeen die wil nog extra roma's, grapelina tros en Mountain Magic oogsten (los van je bestelling) die je dan vrij kan meenemen bij ophalen van je eigen bestelling, want die dreigen anders overrijp te worden.





1p = 2 stuks


tomaat gekleurd Rose de Bern

Smaakvolle, zachte en roos gekleurde tomaat. Smaakvol vers, maar zeker ook goed voor passata





De productie begint wat af te nemen, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 3 porties per oogstaandeel aub. Ik zal voor iedeen die wil nog extra roma's, grapelina tros en Mountain Magic oogsten (los van je bestelling) die je dan vrij kan meenemen bij ophalen van je eigen bestelling, want die dreigen anders overrijp te worden.





1 portie = 1 grote + 1 kleinere tomaat



 


Tomaat mountain magic

Mountain magic is een buitentomaat die vrij resistent is tegen de plaag. De tomaten zijn vrij klein en stevig en ze groeien in trosvorm. Ik oogst ze apart op de juiste rijpheid.





De productie van MM is nog zéér hoog, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 3 porties per oogstaandeel aub. Ik zal voor iedeen die wil nog extra roma's, grapelina tros en Mountain Magic oogsten (los van je bestelling) die je dan vrij kan meenemen bij ophalen van je eigen bestelling, want die dreigen anders overrijp te worden.





1 portie = 7 bolletjes (pruimgroot)



 


tomaat normaal Maestria

Maestria is een typische alleskunner, goed om te eten, goed om mee te koken, bewaart goed, want ze zijn vrij stevig én nog es vrij groot ook :)





De productie van M is nog vrij behoorlijk, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 3 porties per oogstaandeel aub. Ik zal voor iedeen die wil nog extra roma's, grapelina tros en Mountain Magic oogsten (los van je bestelling) die je dan vrij kan meenemen bij ophalen van je eigen bestelling, want die dreigen anders overrijp te worden.





1 portie = 1 grote + 1 kleinere tomaat



 


tomaat Roma Colibri

Roma tomaten zijn de typische Italiaanse vaste saustomaten.





De productie van R tomaten is nog erg ruim, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 3 porties per oogstaandeel aub. Ik zal voor iedeen die wil nog extra roma's, grapelina tros en Mountain Magic oogsten (los van je bestelling) die je dan vrij kan meenemen bij ophalen van je eigen bestelling, want die dreigen anders overrijp te worden.





1 portie = 2 stuks


regenboog warmoes

Deze regenboog warmoes of snijbiet heeft een gevarieerde blad- en stengelkleur met dikke, vlezige stelen en kan je klaar maken zoals spinazie met een relatief uitgesproken bietjessmaak.



Wil je een meer neutrale smaak, kies dan (vanaf eind juli) voor witte warmoes of als je zelfs bijna spinazie-smaak wenst, maar een minder slinkende groente bij het stoven, kies dan de groene 'Verde da Taglio' variant die je beiden vroeger terugvindt in onze bestel lijst !





1 portie = 6 bladeren met steel


tomaat tros grappelina

Grappelina tros is een vaste (bewaart dus goed) alleskunner die in tos groeit, maar die ik individueel oogst om op de juiste rijpheid te kunnen leveren.





De productie van GT is nog héél ruim, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 3 porties per oogstaandeel aub. Ik zal voor iedeen die wil nog extra roma's, Grapelina Tros en Mountain Magic oogsten (los van je bestelling) die je dan vrij kan meenemen bij ophalen van je eigen bestelling, want die dreigen anders overrijp te worden.





1 portie = 3 tomaten (mandarijngroot)



 


Tomaat green zebra

Speciale smaaktomaten, want zo zou ik green zebra wel willen omschrijven.



Wel de typische textuur, maar smaakt NIET zoals / ANDERS dan tomaat! Gewoon proberen en je zal merken... ook mooi te combineren als ander kleurtje op je bord.





De productie van GZ is nog ruim, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 3 porties per oogstaandeel aub. Ik zal voor iedeen die wil nog extra roma's, grapelina tros en Mountain Magic oogsten (los van je bestelling) die je dan vrij kan meenemen bij ophalen van je eigen bestelling, want die dreigen anders overrijp te worden.





1 portie = 2 stuks



 


verrassings tomaat

Ik kreeg van een collega enkele speciale/ourde rassen en oogst deze door elkaar. Het gaat over gele/zwarte/roze en ananas soorten. Laat je verrassen :)





De productie van de verrassingstomaten is nog ruim, beperk je voor je wekelijke bestelling tot één soort cherry tomaatjes aub en over alle soorten tomaten heen tot 3 porties per oogstaandeel aub. Ik zal voor iedeen die wil nog extra roma's, grapelina tros en Mountain Magic oogsten (los van je bestelling) die je dan vrij kan meenemen bij ophalen van je eigen bestelling, want die dreigen anders overrijp te worden.





1p = 2 grote OF 3 kleinere tomaten OF 200gr cherry tomaatjes


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees

Green Chicken Farm scharreleitjes

Ondertussen RUIM beschikbaar en dus vrij te bestellen



Sinds dit jaar (april 2025) werkt de Plukheyde samen met Green Chicken Farm, de korte keten scharrelboerderij van Saartje, een gepassioneerde jonge kippen boerin die zelf contact met ons nam.



Er zijn afspraken gemaakt om vooraf de bestelling door te geven zodat wat je bestelt ook tijdig en vers kan geleverd worden.



Vandaar dat je de hieronder bestelde eitjes in doosjes van 6stuks, pas de week erop zal kunnen meenemen!





1 portie = 6 eitjes en de prijs (in samenspraak) = 3,00 euro af te rekenen in het ophaalpunt, dat kan cash of via payconiq


Beesy Plukheyde honing

Hier kan je Beesy vloeibare honing bestellen, het gaat over nieuwe, wat meer donkere zomeroogst!



De kasten die op onze Plukheyde akker staan hebben het moeilijke/veel te natte jaar 2024 niet overleefd, maar om de continuïteit te behouden kan ik hier beperkt lokale honing van "onze" imker (Daniël van Beesy) aanbieden.



Bestel max 1 potje per gezin aub!





1p = 1potje van 250g à 300g = 6,5 euro en kan je ter plaatse cash of via QR code betalen.



Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2025 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie