Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen donderdag 20 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies in de bestellijst hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF stel volledig zelf je flex pakket samen. Je flex pakket kan daarbij ook bestaan uit het basispakket + zelf te bepalen extra’s. Koos je voor het basispakket abonnement, dan mag je slechts 1x/week bestellen, met een flex pakket abonnement mag je gerust 2x/week bestellen.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Bestellen is momenteel niet mogelijk. Wij plaatsen ons aanbod voor de komende week online.

 

Basispakketten

Basispakket

Vanaf juni tot en met januari kiest de boer iedere week de nodige variatie op je bord.





Wat kan je in normale (weers)omstandigheden verwachten van een basispakket? Seizoens gebonden variatie met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 7 porties groenten per aangesloten persoon + aardappelen als die er zijn. Ikzelf match het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving en één portie ervan aanduiden is dus voldoende! Als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 3 porties boterboontjes, 3 porties groene warmoes, 2 grote koolrabi's, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.





Welke 7 groenten zitten er deze week (wk46 = 10 - 14 nov) in het basispakket? Classic oranje pompoen, witte kool, paarse koolrabi, wortelen, sla baby leaf, venkel en spinazie Je mag altijd aanvullend zelf ook de "kruiden", ui&sjalot alsook aardappelen hierna kiezen (#porties aanduiden dus): peper de cayenne, blad- en/of krulpeterselie, koriander en stengelui alsook aardappel bloemig of halfvast kokend, rode ui en sjalot en look of snijselder, kruiden in stenen pot(momenteel niet beschikbaar)



Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

boerenkool

De plukstart lag eind september, ondertussen plukken we uit een mooie donkergroene/frisse reeks...



Écht herfst&winter product, normaal tot eind maart beschikbaar!





Receptjes: met dank aan Suzanne, Sabine en Inge, ook voor de foto's




  1. fijn snijden tot chips (zie ook foto), wassen en drogen !!, olie op spuiten, zout of kruiden naar keuze even (max 10 min, net voor bruin worden) de oven in op 180°C, klaar !

  2. Deze chips kan je ook verbrokkelen in verschillende soepen !!

  3. Mixen met banaan tot smoothie = lekker en gezond ontbijt !!!

  4. Blancheren en invriezen om stukjes van het bevrozen blokje af te snijden voor sporadisch gebruik is erg handig !!!!

  5. Fijn snijden en blancheren en stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER !!!!!





1p = 6 mooie bladeren, goed voor 1 persoon


chinese kool

Kersverse reeks, mooie krop inclusief groot/frisgroen buitenblad





1 portie = 1 stuk, zéker goed voor 2 tot 3 personen





Recepttip: Check nu de kimchi special van Serge of combineer met venkel in de wok of dit eenvoudig recept van je boer op onze blog, ook lekker gewoon rauw fijngesneden


koolrabi paars

Kersverse, héél mooi gegroeide reeks



Paarse koolrabi groeit iets trager dan z'n wit/groene broertje. Erg mooie paarse schil, gewoon groen vruchtvlees dat iets vaster kan zijn.





Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken, op onze blog vind je alvast dit zomers slaatje!





1 portie = 1 stuk (goed voor 1 tot 2 personen)


koolrabi wit

Héél mooi gegroeide reeks



Koolrabi is een héél gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken, op onze blog vind je alvast dit zomers slaatje , maar is ook lekker in soep...  





1 portie = 1 koolrabi is goed voor 1 tot 2 personen


palmkool

Begin november gestart met plukken in een nieuwe reeks



Palmkool is een typische najaars- en winterse bladkool waarvan het gebruik vergelijkbaar is met dit van boerenkool. Toch kan het ook in een zomers gerecht, bv gestoofd in combi met chorizo verrassend lekker zijn.



Recepttips 




  1. zie alle recepttips bij boerenkool !

  2. Pasta met venkel en kool (nieuwsbrief week 36 in 2022)





1 portie = 8 donkergroene bladeren, zeker voldoende voor 1 persoon


raap classic

Mooi gegroeid met sappig/niet vezelig vruchtvlees!



Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roosachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber.



Recepttip: lekker in Miso soep (dank je Isabelle) of gewoon in partjes stoven in boter onder een deksel en even voor opdienen wat honing of luikse stroop erbij...





1 portie = 3tal frisse raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

Gele raapjes zijn sappig, lekker uitgesproken en tegelijk zacht van smaak. Raapjes worden sowieso vaak onderschat in de keuken...





Recepttip: gewoon stoven en dan vlak voor het serveren nog wat luikse stroop of honing erbij en op een hoger vuurtje lichtjes carameliseren is echt zálig!





1 portie = 3 stukjes (goed voor één volwassene)


rammenas blauer herbst und winter

Rammenas wordt ook wel eens winterradijs genoemd en blauer herbst und winter is een pittige soort die ruim beschikbaar is, normaal tot februari-maart



De groei van de typische blauwpaarse knollen met spierwit vruchtvlees is ondanks de nattigeheid goed geweest. De knollen zijn sowieso dikker dan de deli-reeks waarin de pittige candy ondertussen is uitgeput en daarvoor is deze blauer herbtst und winter een waardige vervanger.





Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes. Smaakt heerlijk in dunne schijfjes op een bakplaat in de oven door caramelisatie zegt Michael!





1p = 1 stuk


rammenas deliblue

Vanaf nu, eind september zijn onze drie soorten deli® rammenassen (= winterradijs) beschikbaar. Ze hebben elk een aparte vleeskleur en smaak: zacht - medium - pittig:



Deliblue® is een vrij grote ovale soort met een zachte, maar toch licht pittige (vooral de schil) en tegelijk bijna zoete smaak die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Even goed als smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.



Met het mooie paarse vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...





1p = 1 stuk (10 tot 15cm)


rammenas deligreen

Vanaf nu, eind september zijn onze drie soorten deli® rammenassen (= winterradijs) beschikbaar. Ze hebben elk een aparte vleeskleur en smaak: zacht - medium - pittig:



Deligreen® is een stevige ovale soort met een medium pittige smaak (vooral schil, vlees veel minder, eerder lichtzoet) die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Even goed als smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.



Met het lichtgroene vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...





1p = 1 stuk (10 tot 15cm)


rammenas delicandy

Vanaf nu, eind september zijn onze drie soorten deli® rammenassen (= winterradijs) beschikbaar. Ze hebben elk een aparte vleeskleur en smaak: zacht - medium - pittig:



Delicandy® is een wat kleinere ovale soort met een pittige smaak (zeker als je de schil eraan laat) die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Combineert ook goed in een stoofschotel met prei of als smaakmaker in verschillende soepen.



Met het mooie roze vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...





1p = 1 stuk vn @10cm


Russian red kale

Speciale bladkool die ik voor de liefhebbers van 'kale' heb klaargestoomd voor herfst&winter...



Het blad is veel gladder dan dat van boerenkool, heeft een roodpaarsblauwgroene kleur, is zachter en zoeter en smaakt super in een slaatje (echt!) of puree...





1 portie = 8 mooie bladeren goed voor 1 persoon


witte kool

Eerste pluk van deze winterklassieker, niet super groot, wel stevig en frisgroen.





1 portie = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)



 


rammenas daikon Laurin

(op)Nieuw!!



Deze rammenas/daikon is normaal een snelle voorjaarsgroeier, ik oogst nu van exemplaren die zichzelf gezaaid hebben vanuit de voorjaarsreeks.



Je kan ze vergelijken met 'lange radijzen' met wit vlees en wit-roze schil zie foto. Ze zijn gematigd pittig.





Kan perfect in je slaatjes, soepen, stoofschotels of gewoon in blokjes met wat (selderij)zout als snack... Geschild helemaal niet scherp van smaak.





1p = 1 (groot) stuk


Bladgroenten

andijvie

Staat momenteel fantastisch en is Ruim/vrij beschikbaar





Recepttip: Fris versnipperd in een stoemp erg lekker, maar persoonlijk (nostalgie denk ik, want zo at ik het als kind altijd) eet ik het erg graag gestoofd en dan goed uitgelekt en versneden verwerkt in witte saus...





1p = 1 stuk, zeker goed voor 2 personen


knolselder

Begin september zijn we gestart met plukken van deze herfst- en vroege winter klassieker!



Vol van smaak, wel wat kleiner dan normaal door de droge lente & zomer.





1p = 1 stuk


krulpeterselie

Krulpeterselie is op de Plukheyde normaal bijna jaarrond beschikbaar,



Wordt aangeboden met wortel => kan je thuis ook uitplanten :)





1p = 1 blokje


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die normaal bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!



Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsien!





1p = 1 blokje


roodlof rubro

Ruim/vrij beschikbaar



We zijn begin september gestart met de pluk en normaal beschikbaar tot en met januari!!



Roodlof of radicchio is een bitter maar kleurrijk slaatje dat goed bewaart en je zelfs kan stoven. Het is een veelgebruikte groente in de Italiaanse najaarskeuken.



(mensen kennen het ook vaak onbewust van het roodwitte blaadje in een begeleidend slaatje van veel gerechtjes op restaurant of van de voorgesneden krokante sla in zakjes in de supermarkt)





1p = 1 bolletje


selder groen

Selder heeft best wat water nodig voor de groei en dat kregen we dus niet.



De groei is dan ook maar gemiddeld, maar momenteel (begin november) zeker oké voor bv. soep, saus, toevoeging in je mosselen...





1p = 1 stuk(je)


selder wit

Nieuwe reeks, mooi met bleekgroene slanke & lange stengels + mooi blad gegroeid in de tunnelserre!



Witte selder, de wat zachtere variant voor al je soepen, sauzen en sappen, maar even goed recepttip erg lekker bij balletjes in tomatensaus.





1p = 1 stuk


sla asian mix

Mooi gegroeiede reeks, nog niet te groot...



Asian mix = een mengeling van pittige mosterdslaatjes.





1 portie asian mix = één blokje


sla baby leaf

Mooi gegroeid mengslaatje waarvan je kan plukken en dat je kan planten of direct gebruiken.





1 portie = 1 blok(je)


sla eikenblad groen

Laatste buitenreeks van het seizoen!



Samen met z'n rode broertje de populairste sla op de Plukheyde.





1p = 1 krop goed voor 1 tot 2 personen


sla eikenblad rood

Laatste buitenreeks van het seizoen!



Samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.





1p = 1 krop goed voor 1 tot 2 personen


sla ijsberg

De klassieke ijsbergsla, allerlaatste week beschikbaar voor de winter!





1 p = 1 stuk


little gem of romeinse groene sla

We zijn begin november gestart met de pluk in een nieuwe/ de laatste buiten reeks, schattig klein tov de vorige, maar wel mooi gekropt!



Little gem is een romeinse sla met een boterzacht blad en toch krokante kern. Tegelijk lekker, maar meer dan andere slasoorten bomvol gezonde mineralen.





Deze sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast. Het is een slasoort die net iets anders proeft (vrij zoet) en bv. typisch is voor een echte salade Niçoise!





1p = 1 krop(je)


sla veldsla

Yessss, sinds eind oktober is er weer veldsla en dit minstens tot eind maart!



En al zeg ik het zelf, hij staat geweldig mooi... De blaadjes van onze veldsla zijn boterzacht en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola, maar even goed met witloof :) Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker!





1p = 2 blokjes


spinazie

We zijn begin november gestart in een nieuwe/jonge frisgroene reeks spinazie!



Die is normaal nagenoeg doorlopend beschikbaar op de Plukheyde...





1p = 200gr


suikerbrood

Suikerbrood of groenlof is een echt najaars- en winterproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken.



Ruim/vrij beschikbaar





Recepttips: Als je de bladeren een 15tal minuten in ijswater legt verdwijnt de natuurlijke bitterheid grotendeels! Je kan suikerbrood rauw eten (de meer vlezige onderste bladstukken worden veel gebruikt in slamixen in de winkel en zijn na wat vorst in de winter ook minder bitter, bijna zoet!!, maar je kan het evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken...





1p = 1 krop


tatsoi (Japanse Spinazie)

Typische pittige najaarssla die je ook kan stoven of wokken.



Tatsoi wordt ook wel Japanse spinazie genoemd, maar is eigenlijk het kleine, minder gekende broertje van paksoy dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie, maar dan pittiger (Japans ;) !





1portie = 1 blokje (goed voor 1 persoon)


wilde chichorée

(op)Nieuw beschikbaar



Wilde chichorée is een best bitter slaatje, maar wordt sterk gesmaakt door de liefhebbers onder de deelnemers.





Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen gebruikt worden in salades, terwijl de wat oudere en grotere bladeren beter zijn voor koken of stoven. De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger) en zal ik vanaf november beschikbaar stellen.





1 p = 1 busseltje of handje


groene warmoes (Verde da Taglio)

De smaak en het gebruik van deze frisgroene warmoesvariëteit leunt écht dicht aan bij die van spinazie.



Sowieso is de smaak van groene warmoes helemaal anders dan die van de 'regenboog' warmoes, die voor sommigen onder ons te veel naar biet/aarde smaakt...



Recepttip: mijn favoriet in quiche!





1 portie = 8 middelgrote bladeren


Chicore Rossa Italia

Voor het eerst sinds maart is dit speciale en bittere najaars- & winterslaatje terug beschikbaar.



Vorm en smaak zoals de wilde chichorée, bitter dus, maar met een mooie paarse steel en nerf in het blad.





Kan in slaatjes en gestoofd.





1 p = 1 gesneden busseltje (handje, want groeit terug)


witte warmoes

Witte warmoes of snijbiet is vanaf begin oktober terug beschikbaar, heeft een lichtgroen blad, maar een dikke en vlezige witte steel en kan je klaar maken zoals spinazie met een lichte bietjessmaak.



Wil je nog dichter de smaak van spinazie benaderen, kies dan voor de groene 'Verde da Taglio' variant die je vroeger terugvindt in onze bestel lijst!





1 portie = 6 mooie grote bladeren met steel


Zurkel

De allerlaatste week beschikbaar voor de winter!



Eigenlijk een "vergeten groente" die vaak gebruikt wordt voor paling in het groen omwille van z'n licht zure, maar frisse smaak. Ik kreeg er wel is vraag naar, zag het in de lijst van één van m'n zaadgoedleveranciers en hopla ...



Kan ook in stoemp zoals spinazie (die er nu niet is wegens opgeschoten door de hitte) en wie weet welke gerechten er nog uit jullie creatieve brein komen





1p = 8 middelgrote bladeren


Vruchtgroenten buiten

butternut

Butternut is fantastisch voor soep, roosteren, ... kan je makkelijk gebruiken mét schil !



Ze komen van de akker van Isabelle = 'T Veld





1p = 1stuk


pompoen classic

Dé klassieke oranje hokkaido pompoen goed voor soep (kan daarvoor zeker met schil), roosteren, ...



Ze komen van de akker van Isabelle = 'T Veld





1p = 1stuk, goed voor 2 tot 4 personen (klein versus groot naar keuze)


pompoen spaghetti

Spaghetti pompoen is snel en heel makkelijk klaar te maken, zie hieronder.



Ze komen van de akker van Isabelle = 'T Veld



Recepttip: halveren en grillen in de oven gekruid naar keuze, vervolgens gewoon op tafel laten uithollen met een vork en dan komen er spaghetti-achtige slierten vrij. Die kan je ook nog op verschillende manieren verwerken als basis...





1p = 1stuk, zeker goed voor 2 tot 3 personen


pompoen sweet dumpling

Nieuw beschikbaar deze week (wk42 = half oktober)



De minst klassieke pompoen, maar waarschijnlijk de lekkerste in ons aanbod. Klein, maar uitgesproken zoete smaak met een toets van kastagne.





De sweet dumplin is een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Recepttip van Inge: Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.





1p = 1 stuk(je !) Let op ze zijn klein maar erg fijn


Wortelgroenten

pastinaak

witloof

!! LET OP !! Het witloof dat je deze week bestelt kan je pas de week erna ophalen !!



Witloof is de enige groente op de Plukheyde die niet in de pakketprijs verrekend is en die ik zoals vorige seizoenen 1 op 1 doorreken aan de prijs van 5,00 euro/kg.



Betalen kan mbv een Payconiq QR code of cash op het ophaalpunt.





1 portie = 250gr





Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is van eind oktober tot en met half maart door een nieuwe samenwerking met Boerentuin uit Berg.


wortel Nantaise

De worteloogst ism boerin Isabelle van 'T Veld kondigt zich goed aan, joepie !!



Zie actuele foto bij dit product.



Nantaise is een lange zoete wortel en een alleskunner.





1p = 250gr (deze week nog met loof)


wortelpeterselie

Yessss, na drie magere wortelpeterselie seizoenen is het me eindelijk nog eens gelukt een mooie reeks te telen van dit fijnproevers product!



Het is een typische herfst en wintergroente. Leunt voor het gebruik in de keuken sterk aan bij knolselder, super bij wild of in stoofschotels,  ...





Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C. Bovendien is het blad bruikbaar zoals dit van bladpeterselie.





1 portie = 1 grote of 2 kleinere wortels


Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel halfvast kokend

Van 't Veld = samenwerking met boerin Isabelle :)



Laatste Alouettes (rode schil) in combi met een andere halfvast kokende aardappel!





1p = 250gr


aardappel bloemig

Van 't Veld = samenwerking met boerin Isabelle :)



Soort ken ik niet, maar wel een bloemige aardappel!





1p = 250gr


ajuin rood

Super gelukt dit jaar, zie foto !





1p = 3 grotere + 3 kleine uien


biet chioggia

Chioggia's zijn tweekleurige roos&witte bietjes. Ze zijn iets zoeter dan de klassieke rode.



Ideaal om te raspen in een slaatje, te frituren als groentechips, maar ook om te stoven...





1 portie = 3 stukjes


biet geel

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...





1 portie = 3 bietjes (middelgroot)


biet rood

Rode bietjes zijn een echte klassieker



Toch voeg ik hier graag twee recepttips toe:







1 portie = 3 bietjes


prei herfst

We starten deze week (wk46 = half november) met de pluk in onze herstprei. Het betreft Kulaures, een speciale soort met een extra lange witte schacht én zoete smaak.



Een delicatesse!





1p = 1 stuk goed voor 1 persoon


sjalot

Super gelukt dit jaar, zie foto !





p = 3 grotere + 3 kleinere stuks


stengelui

Stengelui wordt ook wel eens lenteui genoemd, maar het is een klassieker die op de Plukheyde bijna jaarrond beschikbaar is!





1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


venkel

We zijn eind oktober gestart in een nieuwe (en eindelijk) mooi gegroeide, maar tegelijk laatste buitenreeks van dit seizoen. "We saved the best for lest" :)



Aparte smaak anijs achtige smaak...





Recepttips: Omdat we oogsten mét loof kan je er ook lekkere pesto van maken; ook lekker in combi met chinese kool in de wok, eenvoudig wokrecept van je boer vorig najaar werd nog een speciaal soeprecept toegevoegd met centraal een venkel&pompoen combi.





1p = 1 stuk


yacon

We starten deze week (wk45 = begin november) zoals ieder jaar met de oogst van Yacon! Hij is dit jaar super mooi&groot gegroeid, zeker beschikbaar tot en met maart!



Yacon is erg veelzijdig in de keuken: kan in soep, maar even goed in de wok, of zelfs als verse snack (in dat laatste geval best enkele dagen laten liggen, dan worden de knollen duidelijk zoeter!!)





Deze groente is ERG gezond omdat de suikers ervan pas worden opgenomen in de dikke darm en dus een erg laag glycemische index genereren. Yacon is dan ook een perfect zoetmiddel voor diabetici...





1p = 250gr


Peulgroenten

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

kervel

We zijn begin november gestart met de pluk in een nieuwe mooi frisgroene reeks!



Héérlijk in een verse soep :)





1 portie = 1 blokje


koriander

Koriander is zoals peterselie normaal bijna doorlopend beschikbaar op de Plukheyde.





1 portie = 1 blokje


landkers

Landkers is een typische najaars- & winterbladgroentet!



Smaakt rauw zoals waterkers, maar heeft veel groter blad... Doe je het echter in de soep, dan krijg je een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak





1 portie = 1 blokje


paprika zoetpunt geel of oranje

Oranje = dunwandig en wat kleiner, geel is een meer vlezige zoetpunt paprika.



Nog steeds ruim, maar niet meer "massaal" beschikbaar...





recepttip paprika-feta dip Oogstfeest '25





1p = 1 stuk


paprika zoetpunt rood Atris

peper De Cayenne

Sinds begin augustus vrij beschikbaar



Cayenes zijn echte 'pepers' waarmee je extra pit kan geven aan je zomerse gerechten. Kan je ook opleggen of invriezen...





1p = 1 stukje


raapsteel

Typisch product voor najaar, winter en vroege voorjaar.



Licht pittig slaatje met krokante en sappige steeltjes. Veelzijdig in de keuken: kan in pesto, groententaart, puree, pasta, slaatjes, ...





Recepttip: combineert goed met voorgegaarde blokjes koolrabi en voorgestoofde paprika in een groententaart, al zeg ik het zelf ;) Ook erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn. Of ook tof: een Italiaanse tip van deelneemster Francesca waar ook deelneemster Ester erg enthousiast over is: zie onze blog: Orecchiette alle cime di rapa Er zijn twee versies: de eenvoudige én de gepimpte met broccoli en rode peper aan toe (bron: Lekker Vega, herfstnummer 2021, Vegetariërsbond)





1p = 1 blokje


rucola classic

Ruim/vrij beschikbaar en mooi gegroeid



Lekker voor een pesto of in combi met bloeimkool (zie hieronder) 





Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv.





1 portie = 1 blokje


regenboog warmoes

Deze regenboog warmoes of snijbiet heeft een gevarieerde blad- en stengelkleur met dikke, vlezige stelen en kan je klaar maken zoals spinazie met een relatief uitgesproken bietjessmaak.



Wil je een meer neutrale smaak, kies dan (vanaf eind juli) voor witte warmoes of als je zelfs bijna spinazie-smaak wenst, maar een minder slinkende groente bij het stoven, kies dan de groene 'Verde da Taglio' variant die je beiden vroeger terugvindt in onze bestel lijst !





1 portie = 6 bladeren met steel


winterpostelein

Allereerste najaarsreeks, staat mooi, zie foto in bijlage!



Winterpostelein is een veelzijdig (kan vers, gestoofd, in soep, ...) en lekker frisgroen slaatje met sappige, krokante en lichtzoete blaadjes + steeltjes en later op het seizoen ook mooi witte en eetbare bloempjes.





Recepttips: Op onze blog bv een snel, maar lekker soeprecept, kan ook in mixslaatjes, vers versnipperd in puree of zelfs als groene laag onder de kaas van een gratin, zo heb ik het zelf geprobeerd in 'shepards pie' en dat was heerlijk!





1p = 1 blokje = goed voor 1 persoon


verrassings tomaat

Allerlaatste week beschikbaar. Ik oogst systematisch de tunnelserres leeg om ze tijdig te kunnen verplaatsen naar de winterteelten die er vlak voor staan en wachten op hun dakje...



Ik oogst alles door elkaar, keuze in het ophaalpunt, beperk je voor je bestelling graag tot 1 portie per aangesloten persoon aub.





1p = 2 grote OF 3 kleinere tomaten OF 250gr cherry tomaatjes te kiezen in het ophaalpunt


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees

Green Chicken Farm scharreleitjes

Ondertussen RUIM beschikbaar en dus vrij te bestellen



Sinds dit jaar (april 2025) werkt de Plukheyde samen met Green Chicken Farm, de korte keten scharrelboerderij van Saartje, een gepassioneerde jonge kippen boerin die zelf contact met ons nam.



Er zijn afspraken gemaakt om vooraf de bestelling door te geven zodat wat je bestelt ook tijdig en vers kan geleverd worden.



Vandaar dat je de hieronder bestelde eitjes in doosjes van 6stuks, pas de week erop zal kunnen meenemen!





1 portie = 6 eitjes en de prijs (in samenspraak) = 3,00 euro af te rekenen in het ophaalpunt, dat kan cash of via payconiq


Beesy Plukheyde honing

Hier kan je Beesy vloeibare honing bestellen, het gaat over nieuwe, wat meer donkere zomeroogst!



De kasten die op onze Plukheyde akker staan hebben het moeilijke/veel te natte jaar 2024 niet overleefd, maar om de continuïteit te behouden kan ik hier beperkt lokale honing van "onze" imker (Daniël van Beesy) aanbieden.



Bestel max 1 potje per gezin aub!





1p = 1potje van 250g à 300g = 6,5 euro en kan je ter plaatse cash of via QR code betalen.



Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2025 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie