Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen donderdag 20 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies in de bestellijst hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF stel volledig zelf je flex pakket samen. Je flex pakket kan daarbij ook bestaan uit het basispakket + zelf te bepalen extra’s. Koos je voor het basispakket abonnement, dan mag je slechts 1x/week bestellen, met een flex pakket abonnement mag je gerust 2x/week bestellen.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Basispakketten

Basispakket

Vanaf juni tot en met januari kiest de boer iedere week de nodige variatie op je bord.

Wat kan je verwachten in een basispakket? Seizoens gebonden variatie met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 7 porties groenten per aangesloten persoon + aardappelen als die er zijn. Ik match het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving en één portie ervan aanduiden is dus voldoende! Als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 1 grote witte kool, 3 porties spruitjes, 2 stuks knolselder... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.

Ik zal voor de mensen die vast het basispakket kozen dit oogstseizoen ook steeds wat peterselie, stengelui, koriander, groene selder, look, ui, sjalot en cayennepeper oogsten en "aan de deur" van het afhaalpunt beschikbaar stellen. Die heb ik bijna jaarrond ruim beschikbaar en zie ik niet als aparte kook-, maar eerder een garneergroenten die ik dus niet in het basispakket stop, maar jullie dus wel wil/kan aanbieden!

Welke 7 groenten zitten er dan deze week (wk48) in het basispakket?  Koolraap rutabago, groene bloemkool, warmoes, bietjesmix, schorseneer, veldsla, babyleaf en suikerbrood (+ aardappelen als je die nog niet afhaalde op het veld).Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

bloemkool groen

Samen met romanesco de laatste reeks voor de winter invalt.Kies voor één van beiden (romanesco OF bloemkool) aub, dan heb ik er voldoende voor iedereen!

Bij bloemkool is 1 portie = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


boerenkool

We zijn begin oktober gestart met de pluk van dit typische herfst- en winter koolblad.Mooi donderkgroen gegroeid en normaal beschikbaar tot eind maart!

Receptjes: met dank aan Suzanne, Sabine en Inge, ook voor de foto's
 1. fijn snijden tot chips (zie ook foto), wassen en drogen !!, olie op spuiten, zout of kruiden naar keuze even (max 10 min, net voor bruin worden) de oven in op 180°C, klaar !

 2. Deze chips kan je ook verbrokkelen in verschillende soepen !!

 3. Mixen met banaan tot smoothie = lekker en gezond ontbijt !!!

 4. Blancheren en invriezen om stukjes van het bevrozen blokje af te snijden voor sporadisch gebruik is erg handig !!!!

 5. Fijn snijden en blancheren en stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER !!!!!

1p = 4 grote bladeren, goed voor 1 persoon


chinese kool

Mooi groot en frisgroen gegroeid!

1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 2 tot 3 personen

Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


koolraap rutabaga

Koolraap is er weer! Het is een erg veelzijdige, maar misschien minder "elegante" laat staan gekende wintergroente...Bruikbaar in soep, stoofschotels, groentelasagna en je kan er ook rosti's mee maken of raspen in slaatjes...Bewaart ook super, zelfs na snijden, dus je hoeft niet alles in een keer te gebruiken! 

Recepttips: Maakt een soep wat dikker en 'flourig', koolraap is ook zeer geschikt voor stoven: snel klaar en zacht van smaak, of in combinatie met andere groenten zoals schorseneer, yacon, biet, wortel, raap, ... En last but not least, je kan er rosti's van maken, groentenvellen van snijden voor een lasagna of gesneden blokjes ervan combineren in tartiflettes.

1p = 1 stuk, goed voor 3 tot 4 personen


koolrabi wit

We plukken momenteel uit een mooi (en nog jong) gegroeide reeks witte koolrabi. Nog tot Kerst (en misschien zelfs daarna) ruim beschikbaar!

Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! 

1 portie = 1 koolrabi (goed voor 2 tot 3 personen)


palmkool

We plukken al sinds begin september uit een mooi donkdergroen gegroeide reeks palmkool.Het is een typische najaars- en winterse bladkool waarvan het gebruik vergelijkbaar is met dit van boerenkool. Toch is de smaak net anders én je hoeft slechts één centrale bladnerf te verwijderen voor het klaarmaken.Recepttips 
 1. zie alle recepttips bij boerenkool !

 2. Pasta met venkel en kool (nieuwsbrief week 36 in 2022)

1 portie = 5 mooie&grote bladeren, zéker voldoende voor 1 persoon


raap classic

Erg mooi gegroeid, boterzacht en smaakvol.

Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber.

1 portie = 3tal raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

Erg mooi gegroeid, boterzacht en smaakvol.Gele raapjes zijn iets pittiger dan de classic wit/roze.

Recepttip: gewoon stoven en dan vlak voor het serveren nog wat luikse stroop of honing erbij en op een hoger vuurtje lichtjes carameliseren is echt zálig!

1 portie = 3 stukjes (gooed voor één volwassene)


rode kool

Héél mooi/stevig gegroeid! Sinds november zijn de nachten toch wat frisser worden en daardoor zal deze herfst&winter klassieker nog beter smaken.

Zomerrecepttip: erg lekker als slaatje gemarineerd in sinaasappelsap!

1 portie = 1 stuk (zeker goed voor 2 tot 3 personen)


savooi classic

Ze zijn erg mooi en stevig/vast gegroeid.Klassieke recepttip: gestoofd met spekjes of rookworst. Superlekker, begin november zelf nog getest :)

1 portie = 1 stuk (goed voor 3 tot 4 personen)


savooi deadon

Savooi deadon is bij de doorwinterde Plukheyde deelnemer gekend als een zéér lekkere meerwaarde onder de herfst- en winterkolen.Het is een kruising tussen de klassieke savooi en witte kool, daardoor zijn de bladeren minder geribbeld en de buitenste bladeren bovendien een mooie paarse kleur. De smaak is zachter en zoeter tov de classic en daarom zeker bij kinderen gesmaakt!

1 portie = 1 kool zeker goed voor 3 personen


spitskool paars

De voorziene herfst/wintterreeks van deze paarse spitskool is jammer genoeg (groten)deels in de hitte&droogte van de zomer gebleven.Toch zijn er deze week (wk44 = begin november) enkele plukklaar.

Paarse spitskool is net zoals de witte variant vergelijkbaar in gebruik voor koolsla of om te stoven. Je zou beiden de "zachtere" versie van respectievelijk een rode en witte kool kunnen noemen.

1 portie = 1 stuk (zeker goed voor 2 personen)


spruitjes classic

We zijn begin november gestart met de pluk van spruitjes!Zoals vorig jaar wil ik vragen er alternerend per week te willen bestellen ifv je deelnemerscode. Dat geeft mij de mogelijkheidheid alles geplukt te krijgen én de planten de tijd om jongere spruiten verder te laten dikken zodat we er tot april hebben!!Deze week (wk48) is het terug aan de even deelnemerscodes en volgende week (wk49) opnieuw de oneven enz. Dank voor jullie begrip.

1 portie = 200gr


witte kool

Nieuw in ons aanbod en héél mooi/stevig gegroeid! Sinds november zijn de nachten toch wat frisser worden en daardoor zal deze herfst&winter klassieker nog beter smaken.

1p = 1 stuk is zeker goed voor 3 personen


Bladgroenten

knolselder

We zijn in september gestart met de oogst van de eerste knolselders!Ruim beschikbaar en mooi/dik gegroeid ondanks een heel droge zomer. We zijn daar in geslaagd dankzij regelmatige watergift via vloeidarmen en door ze wel 5x geschoffeld en gewied te hebben.

1p = 1 stuk, goed voor 2 personen


krulpeterselie

Krulpeterselie is een klassieke smaakmaker die bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!

Steeds 1 blokje per portie


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

1p is steeds 1 blokje


roodlof rubro

Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.Mooi gegroeid!

1p = 1 slabol


selder groen

Enkel nog beschikbaar tot eind november, er zijn nog stevige planten, maar de bladkwaliteit neemt duidelijk af...de klassieke smaakmaker voor al je soepen, in mosselen, groentesappen, ...

1p = 1 stuk


selder wit

Vermoedelijk nog beschikbaar tot begin december.Het zijn nu (wk47 = eind november) nog erg mooie planten, maar de bladkwaliteit neemt met de frissere nachten stap per stap af...Een klassieke smaak, recepttip erg lekker bv bij balletjes in tomatensaus!

1p = 1 stuk


sla asian mix

Asian mix = een mengeling van pittige mosterdslaatjes.Nieuwe, mooi compact gegroeide reeks

1 portie asian mix = één blokje


sla baby leaf

Mengslaatje waarvan je kan plukken en dat je kan planten of direct gebruiken.

1 portie = 1 blok(je)


sla eikenblad groen

Groene eikenbladsla is samen met z'n rode broertje de populairste sla op de Plukheyde.We plukken tot de 2e helft november uit de laatse reeks "kropachtige" sla voor de winter omdat deze echt zon en warmte nodig hebben om te groeien. In de late herfst en winter zijn er dan weer andere slaatjes zoals babyleaf, postelein, veldsla, suikerbrood en roodlof die het goed doen!

1p = 1 krop goed voor 2 personen


sla eikenblad rood

Rode eikenbladsla is samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.We starten, deze week (wk48) in een nieuwe en tegelijk laatste reeks. Ze zijn iets kleiner, maar indien nodig geef ik twee stukjes mee die samen een mooie portie vormen.

1p = 1 of indien nodig 2 kropjes die samen voor een mooi volume zorgen


sla veldsla

Veldsla is sinds eind oktober ruim beschikbaar.

Veldsla is een echt herfst en winterproduct, eventueel beschikbaar tot in de vroege lente. De blaadjes zijn boterzacht en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola, maar even goed met witloof :) Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker!

1p = 2 blokjes


spinazie

We zijn eind oktober gestart in een mooi gegroeide nieuwe reeks waarvan ik de planten bij de oogst afsnijd als struikjes om zo weinig mogelijk verlies te hebben.Wist je dat het onderste deel van een spinaziestruikje, vlak boven de grond, vaak lichtrood kleurt en er een extra lekker touch aan geeft als je dat deel meeverwerkt in je gerechten (info via een deelnemer)?

1p = @150gr


suikerbrood

Groenlof of suikerbrood blijft normaal tot en met februari vanuit opeenvolgende reeksen ruim beschikbaar.

Suikerbrood of groenlof is een echt najaarsproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken. Recepttips: Je kan het rauw eten (de meer vlezige onderste bladstukken worden veel gebruikt in slamixen in de winkel en zijn na wat vorst in de winter ook minder bitter, bijna zoet!!, maar je kan het evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken!

1p = 1 stuk (let wel zo'n stuk is minstens 3 x zo groot als een witloofkrop...)


tatsoi (Japanse Spinazie)

Typisch najaarsproduct, mooi gegroeid!!Ook wel es Japanse spinazie genoemd, maar tatsoi is eigenlijk het kleine, minder gekende broertje van paksoy dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie, maar dan pittiger (Japans ;) !

1portie = 1 blokje, goed voor 1 tot 2 personen


groene warmoes

Ik oogst sinds begin augustus deze groene warmoesvariëteit. De smaak is minder uitgesproken dan deze van de 'regenboog' warmoes die je ook nog steeds kan bestellen.Het gebruik is in die zin meer als spinazievervanger...

1 portie = 6 bladeren


Vruchtgroenten buiten

butternut

Klassieker die weinig uitleg behoeft.Met hun typische vorm lijken het wel mooie gladde beige pionnen van een ganzebordspel ;)

1p = 1stuk


pompoen classic

Dé klassieke oranje hokkaido pompoen goed voor soep, roosteren, ...

1p = 1stuk, zeker goed voor 2 tot 3 personen


pompoen spaghetti

De spaghetti pompoen is een iets minder klassieke, maar vooral erg veelzijdige pompoen!Recepttip: halveren en grillen in de oven gekruid naar keuze, vervolgens gewoon op tafel laten uithollen met een vork en dan komen er spaghetti-achtige slierten vrij. Die kan je ook nog op verschillende manieren verwerken als basis...

1p = 1stuk, zeker goed voor 2 tot 3 personen


patisson wit

Een minder gekene pompoensoort met geelwit vlees.

Recepttips: 
 • Uit het vruchtvlees balletjes snijden met een speciaal lepeltje en daarmee vegetarische gehaktballetjes maken in de vol-au-vent. Héél lekker volgens deelnemer Tone.

 • Kort koken, topje eraf halen, vervolgens uithollen en het vruchtvlees opbakken samen met andere groenten zodat je het kan gebruiken als pizzabodem + vulling...

 • Vruchtvlees ook als vulling te gebruiken in quiches

 • Ook super in de soep 

1 portie = 1 stuk


Wortelgroenten

pastinaak

We zijn eind oktober gestart met de oogst van dit typische najaars-en winterproduct met diepzoete smaak.Recepttip1 voor pastinaak walnoot(cup)cake!

Recepttip2 samen met wotelpeterselie en/of wortel en/of raap in stoofschotels of ook in soep zie pastinaaksoep met peer en nog heel wat andere recpeptjes op onze blog.

1p = 1 grote of 2 kleinere stuks


witloof

Let op!Bestel nu het witloof dat je wenst voor volgende week in je groentenpakket!Witloof is immers de enige groente op de Plukheyde die ik niet zelf teel en die ik zoals vorig seizoen 1 op 1 doorreken aan de prijs van 4,25 euro/kg. Ik zal dit doen door in 2x en dus telkens per 3 maanden (in januari en april) een afrekening op te maken van wat je bestelde.

1 portie = 250gr

Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is van oktober tot en met maart door samenwerking met de lokale witloofboer Danny Schoevaerts.Danny is trouwens net zoals de Plukheyde een Kampenhoutse 'duurzame held'. Click op de link voor meer info!


wortel specialiteit Oxhella

Oxhella is een echte najaars- en winterwortel met een typische korte, vrij dikke konische vorm, maar vooral erg lekker én bewaart goed.

1p = 200gr


Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel Carolus

Carolus is een bloemige en heel smakelijke aardappel met licht roze vlekken op de schil die we eind oktober hebben geoogst.Sinds vorige week (wk45 = begin november) graag enkel bestellen als je nog geen aardappelen afhaalde op het veld. Als je graag nog je oogstaandeel (8kg pp) afhaalt op de akker, neem dan gerust contact met boer Koen (0477660131 of koen@deplukheyde.be) om praktisch af te spreken.

1p = 300gr


aardappel vita bella

Vastkokend en lekkere aardappel!Sinds vorige week (wk45 = begin november) graag enkel bestellen als je nog geen aardappelen afhaalde op het veld. Als je graag nog je oogstaandeel (8kg pp) afhaalt op de akker, neem dan gerust contact met boer Koen (0477660131 of koen@deplukheyde.be) om praktisch af te spreken.

1p = 300 gr


ajuin rood

De rode uien zijn dit jaar écht mooi gedikt, smakelijk en bewaren goed.

1p = 3 uien


biet chioggia

Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente

1 portie = 3 bietjes


biet geel

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...

1 portie = 3 bietjes


biet rood

look

Begin augustus werd alle look geoogst, nog enkele weken beschikbaar.  Zie ook foto.

1p = 1 bolletje


prei herfst

Sinds eind oktober zijn we overgeschakeld naar de herfstprei. Deze is ruim beschikbaar, maar vooral: het is een speciale soort (Kulaures) met iets smallere en tegelijk veel langere witte schacht;De smaak is uitzonderlijk: zacht, zoet en karaktervol!

1p = 1 stuk


sjalot

De sjalotten zijn dit jaar mooi&dik gegroeid.

1p = 3 stuks 


stengelui

Mooi gegroeide reeks

1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


venkel

yacon

We zijn eind november gestart met een nieuw product uit ons najaars- en winterassortiment.Yacon is erg veelzijdig in de keuken: kan in soep, maar even goed in de wok, of zelfs als verse snack (in dat laatste geval best enkele dagen laten liggen, dan worden de knollen duidelijk zoeter!!)

Deze groente is ERG gezond omdat de suikers ervan pas worden opgenomen in de dikke darm en dus een erg laag glycemische index genereren. Yacon is dan ook een perfect zoetmiddel voor diabetici, maar je kan er ook erg lekkere soep van koken of het gewoon vers eten als tussendoortje of wokken of ... Enkele recepten vinden jullie hier http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=20

1p = 300gr


Peulgroenten

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

kervel

Typisch winter- en vroeg voorjaarsproduct, superlekker voor soep én ze zijn mooi gegroeid!

1 portie = 1 blokje


koriander

Koriander is zoals peterselie, bijna dooralopend beschikbaar op de Plukheyde..

1 portie = 1 blokje


landkers

We zijn eind oktober gestart in een nieuwe, mooi compact en donkergroen gegroeide reeks van dit typische product voor het najaar en de winter.Smaakt rauw zoals waterkers, maar heeft veel groter blad... Doe je het echter in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25

1 portie = 1 blokje


kleine peper medium pikant rood

Nieuwe soort op de Plukheyde, vergeten dat ik deze gezet had, teruggevonden bij opkuis paprika stuk...Zou dikker vlees en mildere smaak hebben dan cayennepeper.Ben benieuwd naar jullie feedback!

1p = 1 stukje (Let op: de foto bij dit artikel klopt nog niet!)


peper De Cayenne

Nu echt de allerlaatste week, want de beloofde vorst vorige week bleef uit, maar zou er eind deze week  (wk48 = eind november) wel zijn...Deze cayenes zijn echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomerse gerechten, bestellen dan maar!

1p = 1 stuk


raapsteel

Licht pittig slaatje met krokante en sappige steeltjes.We zijn eind november gestart in een nieuwe (nog niet te groot) reeks, ruim beschikbaar!

Recepttip: Vorige week een lekkere recepttip in een groententaart gekregen via deelneemster Greet! Ook erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn. Of ook tof: een Italiaanse tip van deelneemster Francesca waar ook deelneemster Ester erg enthousiast over is: zie onze blog: Orecchiette alle cime di rapa Er zijn twee versies: de eenvoudige én de gepimpte met broccoli en rode peper aan toe (bron: Lekker Vega, herfstnummer 2021, Vegetariërsbond)

1p = 1 blokje


radijs speciaal Sora

Sora heeft een nootachtige, maar zachte smaak volgens de zaadleverancier..

1p = een 6tal stukjes


rucola classic

Smaakklassieker, ruim beschikbaar!Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv.

1 portie = 1 blokje


warmoes

Mooi gegroeide reeks met frisse, kleurige en knapperige bladeren. Is ook ruim beschikbaar!Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!

1 portie = 6 bladeren met steel (goed voor 1 persoon)


winterpostelein

Nieuw in ons herfstaanbod sinds half oktober, erg mooi gegroeid en ruim beschikbaar!Met het woord winter in het product tonen we aan dat we langzaam maar zeker in de buurt komen van een nieuwe fase in het aanbod: weg van de zomer, op naar de winter.Geen nood, ook daar zitten echt toffe producten voor de keuken bij en daar is winterpostelein er zeker één van!

Recepttips: kan in mixslaatjes, maar even goed (vers versnipperd) in puree, soep of zelfs als krokante laag onder een gratin (zelf bv geprobeerd in 'shepards pie' en was heerlijk)!

1p = 1 blok(je)


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2022 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie