Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, maar slechts tot 20u de avond voor je afhaalt én niet tussen donderdag 20 en zondagavond 22 uur. Dan plaatst boer Koen immers het aanbod voor de komende week online.

Kies in de bestellijst hieronder voor het basispakket en laat je verrassen door de boer OF stel volledig zelf je flex pakket samen. Je flex pakket kan daarbij ook bestaan uit het basispakket + zelf te bepalen extra’s. Koos je voor het basispakket abonnement, dan mag je slechts 1x/week bestellen, met een flex pakket abonnement mag je gerust 2x/week bestellen.

Afhaalmomenten: woensdag en vrijdag van 18u tot 20u30 en een bestelling voor vrijdag KAN ook zaterdagochtend van 9u tot 11u afgehaald worden


TOON ALLES

Bestellen is momenteel niet mogelijk. Wij plaatsen ons aanbod voor de komende week online.

 

Basispakketten

Basispakket

Vanaf juni tot en met januari kiest de boer iedere week de nodige variatie op je bord.





Wat kan je in normale (weers)omstandigheden verwachten van een basispakket? Seizoens gebonden variatie met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 7 porties groenten per aangesloten persoon + aardappelen als die er zijn. Ikzelf match het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving en één portie ervan aanduiden is dus voldoende! Als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 3 porties boterboontjes, 3 porties groene warmoes, 2 grote koolrabi's, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin om een week te vullen.





Welke 7 groenten zitten er deze week (wk51 = 15 - 19 dec) in het basispakket? Venkel, witte kool, koolrabi, prei, wortel & wortelpeterselie, winterpostelein&veldsla en aardpeer OF yacon. Je mag altijd aanvullend zelf ook de "kruiden", ui&sjalot alsook aardappelen hierna kiezen (#porties aanduiden dus): blad- en/of krulpeterselie, koriander, snijselder en stengelui alsook aardappel bloemig of halfvast kokend, rode ui en sjalot en look, peper de cayenne of kruiden in stenen pot(momenteel niet beschikbaar)



Groe(n)tjes boer Koen


Koolgroenten

boerenkool

De plukstart lag eind september, ondertussen plukken we uit een mooie donkergroene/frisse reeks...



Écht herfst&winter product, normaal tot eind maart beschikbaar!





Receptjes: met dank aan Suzanne, Sabine en Inge, ook voor de foto's




  1. fijn snijden tot chips (zie ook foto), wassen en drogen !!, olie op spuiten, zout of kruiden naar keuze even (max 10 min, net voor bruin worden) de oven in op 180°C, klaar !

  2. Deze chips kan je ook verbrokkelen in verschillende soepen !!

  3. Mixen met banaan tot smoothie = lekker en gezond ontbijt !!!

  4. Blancheren en invriezen om stukjes van het bevrozen blokje af te snijden voor sporadisch gebruik is erg handig !!!!

  5. Fijn snijden en blancheren en stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER !!!!!





1p = 6 mooie bladeren, goed voor 1 persoon


koolraap rutabaga

Mooi&stevig gegroeid.



Koolraap is een weinig gekende, maar wél erg veelzijdige wintergroente bruikbaar in soep, stoofschotels, groentelasagna en je kan er ook rosti's mee maken of raspen in slaatjes...





Recepttips: Maakt een soep wat dikker en 'floerig', koolraap is ook zeer geschikt voor stoven: snel klaar en zacht van smaak, of in combinatie met andere groenten zoals schorseneer, yacon, biet, wortel, raap, ... En last but not least, je kan er rosti's van maken, groentenvellen van snijden voor een lasagna of gesneden blokjes ervan combineren in tartiflettes.





1p = 1 stuk, goed voor 3 tot 4 personen


koolrabi paars

Mooi gegroeide reeks, de 10tal laatste stuks op onze akker...



Paarse koolrabi groeit iets trager dan z'n wit/groene broertje. Erg mooie paarse schil, gewoon groen vruchtvlees dat iets vaster kan zijn.





Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken, op onze blog vind je alvast dit zomers slaatje!





1 portie = 1 stuk (goed voor 1 tot 2 personen)


koolrabi wit

Vrij groot, maar mooi gegroeide reeks, nog niet vezelig (zelf getest afgelopen WE) en nog altijd talrijk :)



Koolrabi is een héél gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken, op onze blog vind je alvast dit zomers slaatje , maar is ook lekker in soep...  





1 portie = 1 koolrabi is goed voor 2 personen


palmkool

Palmkool is een typische najaars- en winterse bladkool waarvan het gebruik vergelijkbaar is met dit van boerenkool. Toch kan het ook in een zomers gerecht, bv gestoofd in combi met chorizo verrassend lekker zijn.



Recepttips 




  1. zie alle recepttips bij boerenkool !

  2. Pasta met venkel en kool (nieuwsbrief week 36 in 2022)





1 portie = 8 donkergroene bladeren, zeker voldoende voor 1 persoon


raap classic

Vrij groot gegroeid, laatste week beschikbaar op de akker!



Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roosachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber.



Recepttip: lekker in Miso soep (dank je Isabelle) of gewoon in partjes stoven in boter onder een deksel en even voor opdienen wat honing of luikse stroop erbij...





1 portie = 3tal frisse raapjes (goed voor 1 persoon)


raap geel

Gele of boterraapjes zijn sappig, lekker uitgesproken en tegelijk zacht van smaak. Raapjes worden sowieso vaak onderschat in de keuken... Nog talrijk aanwezig!





Recepttip: gewoon stoven en dan vlak voor het serveren nog wat luikse stroop of honing erbij en op een hoger vuurtje lichtjes carameliseren is echt zálig!





1 portie = 3 stukjes (goed voor één volwassene)


rammenas blauer herbst und winter

Rammenas wordt ook wel eens winterradijs genoemd en blauer herbst und winter is een pittige soort die ruim beschikbaar is, normaal tot februari-maart



De groei van de typische blauwpaarse knollen met spierwit vruchtvlees is ondanks de nattigeheid goed geweest. De knollen zijn sowieso dikker dan de deli-reeks waarin de pittige candy ondertussen is uitgeput en daarvoor is deze blauer herbtst und winter een waardige vervanger.





Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes. Smaakt heerlijk in dunne schijfjes op een bakplaat in de oven door caramelisatie zegt Michael!





1p = 1 stuk


rammenas deliblue

Sinds eind september zijn onze drie soorten deli® rammenassen (= winterradijs) beschikbaar. Ze hebben elk een aparte vleeskleur en smaak: zacht - medium - pittig:



Deliblue® is een vrij grote ovale soort met een zachte, maar toch licht pittige (vooral de schil) en tegelijk bijna zoete smaak die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Even goed als smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.



Met het mooie paarse vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...





1p = 1 stuk (10 tot 15cm)


rammenas deligreen

Sinds eind september zijn onze drie soorten deli® rammenassen (= winterradijs) beschikbaar. Ze hebben elk een aparte vleeskleur en smaak: zacht - medium - pittig:



Deligreen® is een stevige ovale soort met een medium pittige smaak (vooral schil, vlees veel minder, eerder lichtzoet) die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes. Even goed als smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.



Met het lichtgroene vlees binnenin (zie foto) kan je bovendien mooie creaties maken...





1p = 1 stuk (10 tot 15cm)


Russian red kale

Speciale bladkool die ik voor de liefhebbers van 'kale' heb klaargestoomd voor herfst&winter...



Het blad is veel gladder dan dat van boerenkool, heeft een roodpaarsblauwgroene kleur, is zachter en zoeter en smaakt super in een slaatje (echt!) of puree...





1 portie = 8 mooie bladeren goed voor 1 persoon


spruitjes classic

Kleiner en vooral minder talrijk dan ik zou willen, dus lang gewacht om "open te zetten"



Omdat ze vaak lekker passen bij een feestgerecht mag iedereen die wenst er bestellen, ik doe m'n best ze te vinden, vmdl aangevuld met een paarse variant die ik dit jaar probeerde, maar die niet goed zijn gedikt... Bestel wel max 1 portie per aangesloten persoon aub !





Op onze blog vind je een recept voor een spruitjesgratin met hertengebraad die evengoed een ander gerecht op je (feest)tafel kan flankeren... OF deze eenvoudige winterse inspiratieschotel van Ester.





1 portie = 180gr (10% minder dan normaal => mogelijk voor 10% meer mensen)


paksoy

Paksoy "vervangt"  tijdens het latere najaar en winter chinese kool, want is één van de weinige "grote" groenten die langzaam groeit in dit sezoen



Ze staan best mooi!





Recepttip: bij uitstek wokgroente, maar ook lekker als crunchy bite in een winters slaatje...





1 portie = 1 stuk, goed voor 2 tot 3 personen


rammenas daikon Laurin

Deze rammenas/daikon is normaal een snelle voorjaarsgroeier, ik oogst nu van exemplaren die zichzelf gezaaid hebben vanuit de voorjaarsreeks.



Je kan ze vergelijken met 'lange radijzen' met wit vlees en wit-roze schil zie foto. Ze zijn gematigd pittig.





Kan perfect in je slaatjes, soepen, stoofschotels of gewoon in blokjes met wat (selderij)zout als snack... Geschild helemaal niet scherp van smaak.





1p = 1 (groot) stuk


Bladgroenten

knolselder

Begin september zijn we gestart met plukken van deze herfst- en vroege winter klassieker!



Vol van smaak, wel wat kleiner dan normaal door de droge lente & zomer.





1p = 1 stuk of twee kleinere (aangegeven in het ophaalpunt)


krulpeterselie

Krulpeterselie is op de Plukheyde normaal bijna jaarrond beschikbaar,



Wordt aangeboden met wortel => kan je thuis ook uitplanten :)





1p = 1 blokje


bladpeterselie

Bladpeterselie is een klassieke smaakmaker die normaal bijna doorlopend beschikbaar is op de Plukheyde!



Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsien!





1p = 1 blokje


roodlof rubro

We zijn begin september gestart met de pluk en normaal beschikbaar tot en met januari!!



Roodlof of radicchio is een bitter maar kleurrijk slaatje dat goed bewaart en je zelfs kan stoven. Het is een veelgebruikte groente in de Italiaanse najaarskeuken.



(mensen kennen het ook vaak onbewust van het roodwitte blaadje in een begeleidend slaatje van veel gerechtjes op restaurant of van de voorgesneden krokante sla in zakjes in de supermarkt)





1p = 1 bolletje


selder groen

Selder heeft best wat water nodig voor de groei en dat kregen we dus niet.



De groei is dan ook maar gemiddeld, wel  oké voor bv. soep, saus, toevoeging in je mosselen...





1p = 1 stuk(je)


sla asian mix

Asian mix = een mengeling van pittige mosterdslaatjes.





1 portie asian mix = één blokje


sla eikenblad groen

Heeft (enigjszins onverwacht) de vorst grotendeels doorstaan, dus kan je nog even bestellen :)



Samen met z'n rode broertje de populairste sla op de Plukheyde.





1p = 1 krop goed voor 1 tot 2 personen


sla eikenblad rood

Rode eikenbladsla is samen met z'n groene zusje de populairste sla op de Plukheyde.





1p = 1 krop goed voor 2 personen


spinazie

Onze spinazie begint behoorlijk wat last te krijgen van ?ouderdom/de natte bodem?



Lees startend rot en/of gele blaadjes, maar er is er nog voldoende tot eind deze week én ik doe m'n best ze zo proper mogelijk te maken voor jullie!





1p = 200gr


suikerbrood

Suikerbrood of groenlof is een echt najaars- en winterproduct, familie van witloof en kan evenzo gebruikt worden in de keuken.



Ruim/vrij beschikbaar





Recepttips: Als je de bladeren een 15tal minuten in ijswater legt verdwijnt de natuurlijke bitterheid grotendeels! Je kan suikerbrood rauw eten (de meer vlezige onderste bladstukken worden veel gebruikt in slamixen in de winkel en zijn na wat vorst in de winter ook minder bitter, bijna zoet!!, maar je kan het evengoed stoven of zelfs voor de klassieker met kaas en ham in de oven gebruiken...





1p = 1 krop


snijselder

Snijselder = oude holpijpselder variëteit => beter bestand tegen de winter én met een stevige/erg kruidige smaak!





1 portie = 1 blokje (kan je thuis uitplanten en van snijden wat je nodig hebt)


tatsoi (Japanse Spinazie)

Typische pittige najaarssla die je ook kan stoven of wokken. De planten die er nu nog zijn op de akker komen uit een reeks die minder groot is gegroeid, bestel desnoods een portie meer, want er zijn er best nog wel wat...



Tatsoi wordt ook wel Japanse spinazie genoemd, maar is eigenlijk het kleine, minder gekende broertje van paksoy dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie, maar dan pittiger (Japans ;) !





1portie = 1 blokje (goed voor 1 persoon)


wilde chichorée

Wilde chichorée is een best bitter slaatje, maar wordt sterk gesmaakt door de liefhebbers onder de deelnemers.





Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen gebruikt worden in salades, terwijl de wat oudere en grotere bladeren beter zijn voor koken of stoven. De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger) en zal ik vanaf november beschikbaar stellen.





1 p = 1 busseltje of handje


groene warmoes (Verde da Taglio)

De smaak en het gebruik van deze frisgroene warmoesvariëteit leunt écht dicht aan bij die van spinazie.



Sowieso is de smaak van groene warmoes helemaal anders dan die van de 'regenboog' warmoes, die voor sommigen onder ons te veel naar biet/aarde smaakt...



Recepttip: mijn favoriet in quiche!





1 portie = 8 middelgrote bladeren


Chicore Rossa Italia

Speciaal najaars- & winterslaatje met vorm en smaak zoals de wilde chichorée, bitter dus, maar met een mooie paarse steel en nerf in het blad.





Kan in slaatjes en gestoofd.





1 p = 1 gesneden busseltje (handje, want groeit terug)


witte warmoes

Witte warmoes heeft een lichtgroen blad, maar een dikke en vlezige witte steel en kan je klaar maken zoals spinazie met een lichte bietjessmaak.



Wil je nog dichter de smaak van spinazie benaderen, kies dan voor de groene 'Verde da Taglio' variant die je vroeger terugvindt in onze bestel lijst!





1 portie = 6 mooie grote bladeren met steel


Vruchtgroenten buiten

butternut

Butternut is fantastisch voor soep, roosteren, ... kan je makkelijk gebruiken mét schil !



De allerlaatste week beschikbaar, nog 30 a 40 stuks! Bestel max 1 stuk per week  aub.



Ze komen van de akker van Isabelle = 'T Veld





1p = 1stuk


pompoen spaghetti

Spaghetti pompoen is snel en heel makkelijk klaar te maken, zie hieronder.



Ze komen van de akker van Isabelle = 'T Veld en er zijn nog een 8tal stuks beschikbaar.



Recepttip: halveren en grillen in de oven gekruid naar keuze, vervolgens gewoon op tafel laten uithollen met een vork en dan komen er spaghetti-achtige slierten vrij. Die kan je ook nog op verschillende manieren verwerken als basis...





1p = 1stuk, zeker goed voor 2 tot 3 personen


pompoen sweet dumpling

De minst klassieke pompoen, maar waarschijnlijk de lekkerste in ons aanbod. Klein, maar uitgesproken zoete smaak met een toets van kastagne.



Nog ongeveer 30 stuks beschikbaar.





De sweet dumplin is een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Recepttip van Inge: Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.





1p = 1 stuk(je !) Let op ze zijn klein maar erg fijn


Wortelgroenten

pastinaak

schorseneer

Met de aangekondigde koude start ik graag met de pluk van deze oerVlaamse winterklassieker!



Vers geplukte schorseneer is vol van smaak, maar wel wat meer werk in de keuken. Als je ze echter kuist onder water is het vrij makkelijk en vooral geen (vinger)plakboel.



Recepttips




  1. kok Loïc op VTM van het programma 'zot van koken' kwam er in 2019 op onze akker halen (zie foto) om ze daarna te bereiden "à la Flamande". Er zijn toen leuke beelden gefilmd op onze akker die je hier kan bekijken via VTM go als je een kijkersprofiel aanmaakt... Let wel, het was toen héél wat droger dan nu op de akker én ik zag er wat jonger uit ;). Vandaag is het oogsten in de modder ook andere koek...

  2. via een collega boer: halfzacht stomen en rollen als kroket (zoals met aardappelkroketten) en dan frituren! Dat frituren lukt trouwens ook zonder jasje liet deelneemster Lut me weten. Zie https://www.mijnspar.be/recepten/frietjes-van-schorseneren en haar kinderen vonden het super :)





1 portie = 3 mooie stokken én de mogelijkheid enkele kleine naar keuze bij te nemen


wortel Nantaise

De worteloogst ism boerin Isabelle van 'T Veld kondigt zich goed aan, joepie !!



Zie actuele foto bij dit product van begin november, ondertussen leveren we zonder loof...



Nantaise is een lange zoete wortel en een alleskunner.





1p = 250gr (deze week nog met loof)


wortelpeterselie

Yessss, na drie magere wortelpeterselie seizoenen is het me eindelijk nog eens gelukt een mooie reeks te telen van dit fijnproevers product!



Het is een typische herfst en wintergroente. Leunt voor het gebruik in de keuken sterk aan bij knolselder, super bij wild of in stoofschotels,  ...





Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C. Bovendien is het blad bruikbaar zoals dit van bladpeterselie.





1 portie = 1 grote of 2 kleinere wortels


Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel halfvast kokend

Van 't Veld = samenwerking met boerin Isabelle :)



Laatste Alouettes (rode schil) in combi met een andere halfvast kokende aardappel!





1p = 250gr


aardappel bloemig

Van 't Veld = samenwerking met boerin Isabelle :)



Soort ken ik niet, maar wel een bloemige aardappel!





1p = 250gr


ajuin rood

Super gelukt dit jaar, zie foto !





1p = 3 grotere + 3 kleine uien


biet chioggia

Chioggia's zijn tweekleurige roos&witte bietjes. Ze zijn iets zoeter dan de klassieke rode.



Ideaal om te raspen in een slaatje, te frituren als groentechips, maar ook om te stoven...





1 portie = 3 stukjes


biet geel

Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...





1 portie = 3 bietjes (middelgroot)


biet rood

Rode bietjes zijn een echte klassieker



Toch voeg ik hier graag twee recepttips toe:







1 portie = 3 bietjes


prei herfst

We zijn half november gestart met de pluk in onze herstprei. Het betreft Kulaures, een speciale soort met een extra lange witte schacht én zoete smaak.



Een delicatesse!





1p = 1 stuk goed voor 1 persoon


sjalot

Super gelukt dit jaar, zie foto !





p = 3 grotere + 3 kleinere stuks


stengelui

Stengelui wordt ook wel eens lenteui genoemd, maar het is een klassieker die op de Plukheyde bijna jaarrond beschikbaar is!





1 potie = 1 blokje met 4 tot 5 stengels


venkel

Er is een voor de tijd van het jaar (ze houden niet van koude en weinig licht) mooie reeks venkel klaar voor pluk! Ze zijn niet super groot, maar toch beter dan andere jaren :)



Aparte smaak anijs achtige smaak...





Recepttips: Omdat we oogsten mét loof kan je er ook lekkere pesto van maken; ook lekker in combi met chinese kool in de wok, eenvoudig wokrecept van je boer vorig najaar werd nog een speciaal soeprecept toegevoegd met centraal een venkel&pompoen combi.





1p = 1 stuk(je) middelgroot tot normaal (zie actuele foto)


yacon

De Yacon oogst is dit jaar super, de knollen zijn mooi&groot&talrijk => vrij beschikbaar. En dit zeker tot en met maart!



Yacon is erg veelzijdig in de keuken: kan in soep, maar even goed in de wok, of zelfs als verse snack (in dat laatste geval best enkele dagen laten liggen, dan worden de knollen duidelijk zoeter!!)





Deze groente is ERG gezond omdat de suikers ervan pas worden opgenomen in de dikke darm en dus een erg laag glycemische index genereren. Yacon is dan ook een perfect zoetmiddel voor diabetici...





1p = 3 tot 400gr


aardpeer

Aardpeer is een winterse klassieker en past perfect in een stoofpotje, soep, zalfjes of puree...



Ideaal voor de aankomende feesten.





1 portie = 250gr


Peulgroenten

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

kervel

We plukken al sinds begin november uit een mooi gegroeide frisgroene reeks en dat kan zeker tot Kerst!



Héérlijk in een verse soep :)





1 portie = 1 blokje


koriander

Koriander is zoals peterselie normaal bijna doorlopend beschikbaar op de Plukheyde.





1 portie = 1 blokje


landkers

Landkers is een typische najaars- & winterbladgroentet!



Smaakt rauw zoals waterkers, maar heeft veel groter blad... Doe je het echter in de soep, dan krijg je een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak





1 portie = 1 blokje


peper De Cayenne

Er zijn nog enkele stuks in het ophaalpunt, "vrij ah drogen" ad plant die ik afsneed ifv de vorst eind november...



Cayenes zijn echte 'pepers' waarmee je extra pit kan geven aan je zomerse gerechten. Kan je ook opleggen of invriezen...





1p = 1 stukje


raapsteel

Typisch product voor najaar, winter en vroege voorjaar.



Licht pittig slaatje met krokante en sappige steeltjes. Veelzijdig in de keuken: kan in pesto, groententaart, puree, pasta, slaatjes, ...





Recepttip: combineert goed met voorgegaarde blokjes koolrabi en voorgestoofde paprika in een groententaart, al zeg ik het zelf ;) Ook erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn. Of ook tof: een Italiaanse tip van deelneemster Francesca waar ook deelneemster Ester erg enthousiast over is: zie onze blog: Orecchiette alle cime di rapa Er zijn twee versies: de eenvoudige én de gepimpte met broccoli en rode peper aan toe (bron: Lekker Vega, herfstnummer 2021, Vegetariërsbond)





1p = 1 blokje


rucola classic

We plukken nu (half december) uit de laatste reeks vh seizoen, erg mooi gegroeid



Lekker voor een pesto of in combi met bloeimkool die (toevallig) ook beschikbaar is deze week (zie hieronder) 





Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv.





1 portie = 1 blokje


regenboog warmoes

Deze regenboog warmoes of snijbiet heeft een gevarieerde blad- en stengelkleur met dikke, vlezige stelen en kan je klaar maken zoals spinazie met een relatief uitgesproken bietjessmaak.



Wil je een meer neutrale smaak, kies dan (vanaf eind juli) voor witte warmoes of als je zelfs bijna spinazie-smaak wenst, maar een minder slinkende groente bij het stoven, kies dan de groene 'Verde da Taglio' variant die je beiden vroeger terugvindt in onze bestel lijst !





1 portie = 6 bladeren met steel


winterpostelein

Winterpostelein is een veelzijdig (kan vers, gestoofd, in soep, ...) en lekker frisgroen slaatje met sappige, krokante en lichtzoete blaadjes + steeltjes en later op het seizoen ook mooi witte en eetbare bloempjes.



Deze week komt er een special met heel wat weetjes op onze blog!





Recepttips: Op onze blog bv een snel, maar lekker soeprecept, kan ook in mixslaatjes, vers versnipperd in puree of zelfs als groene laag onder de kaas van een gratin, zo heb ik het zelf geprobeerd in 'shepards pie' en dat was heerlijk!





1p = 1 blokje = goed voor 1 persoon


Kleinfruit

Plukeytjes en edelhertenvlees


Vergeet uw unieke code en gewenste afhaaldag niet in te geven bovenaan de pagina.

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2025 de Plukheyde - Voorwaarden - Privacy StatementFlockdesign & KLA-4 Communicatie